Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A můžu se zeptat, jeslti máte společnou kuchyň nebo jak?? Jsem pochopila, že bydlíte v jednom domě, ale jeslti má svoji kuchyň a tak..
Pokud má svoji, tak prostě tam budeš muset chodit hlídat, ona nemusí všechno stavit nahoru.. Pokud společnou, tak to je problém..
Já bych si asi zjistila, kdy tu kávu pije.. Ono člověk většinou pije ve stejnou dobu- ráno, oběd třeba atd.. a vždycky bych už věděla, kdy dítě víc hlídat..
@kvaček píše:
A můžu se zeptat, jeslti máte společnou kuchyň nebo jak?? Jsem pochopila, že bydlíte v jednom domě, ale jeslti má svoji kuchyň a tak..
Pokud má svoji, tak prostě tam budeš muset chodit hlídat, ona nemusí všechno stavit nahoru.. Pokud společnou, tak to je problém..
Já bych si asi zjistila, kdy tu kávu pije.. Ono člověk většinou pije ve stejnou dobu- ráno, oběd třeba atd.. a vždycky bych už věděla, kdy dítě víc hlídat..
taky bych řekla toto, mě jednou vypila malé půl skleničky piva
,který přítel nechal z večera
a já si to nevšimla a chtělo se mi akutně z postele na záchod a malá byla vzhuru tak to začala ppít štaastná jsem nebyla alw co jsem měla dělat, opilá nebylA:oops: ![]()
Malý od známé vypil vodku z juicem, a pak ji ráno řekl, že ho bolí bříško, že vypil tu zkaženou šťávičku.
Jenomže v případě zakladatelky to není jednorázová akce. Jasně, že se to může stát každému - zvlášť když je v domě víc lidí…
Ale je potřeba to eliminovat na minimum, a to za každou cenu. Ne uvažovat způsobem „já nejsem ničí služka a uklízet po tchyni nebudu, tak mi poraďte fígl, jak dítěti kafe znechutit… protože když takový fígl nenajdu, tak holka bude asi kafé pít pořád, tchyně hrnky neuklízí a já to za ni dělat nebudu“. To je na tom to praštěné… ![]()
Ale předpokládám, že tchýně pije tak 2 kávy denně- 3 je asi max, pravidelně, takže zakladatelka může čekat, kdy se tam asi ten hrnek objeví.. A prostě ho vzít a nemusí umývat, ale dát ho tchýni někde na poličku ať si umyje..
Tak bych to asi dělala já, pokud bych měla nějaké divné vztahy.. Pokud ne, tak bych ho i umyla..
Kdyby to bylo já jednou podruhé ona, m že uvaří kávu a umyje skleničky..
Příspěvek upraven 21.07.12 v 19:11
@BohunkaP píše:Úplně přesně… Pořád nechápu, uklízím kvůli dítěti, nedělám tchyni služku. prostě si srovnat priority. Jednorázově se může stát každému. Jinak pivo je jistě zdravější než studené kafe
Jenomže v případě zakladatelky to není jednorázová akce. Jasně, že se to může stát každému - zvlášť když je v domě víc lidí…Ale je potřeba to eliminovat na minimum, a to za každou cenu. Ne uvažovat způsobem „já nejsem ničí služka a uklízet po tchyni nebudu, tak mi poraďte fígl, jak dítěti kafe znechutit… protože když takový fígl nenajdu, tak holka bude asi kafé pít pořád, tchyně hrnky neuklízí a já to za ni dělat nebudu“. To je na tom to praštěné…
A co takhle jí pokaždé při přistihnutí lepnout po dupce a opakovat, že to nesmí…vím, že je malá, ale časem by se to mohla odnaučit ne???
@BohunkaP píše:
Jenomže v případě zakladatelky to není jednorázová akce. Jasně, že se to může stát každému - zvlášť když je v domě víc lidí. Ale je potřeba to eliminovat na minimum - ne uvažovat způsobem „já nejsem ničí služka a uklízet po tchyni nebudu, tak mi poraďte fígl, jak dítěti kafe znechutit… protože když takový fígl nenajdu, tak holka bude asi kafé pít pořád, tchyně hrnky neuklízí a já to za ni dělat nebudu“. To je na tom to praštěné…
přece když mi pije dítě kafe, tak to bude uklízet i po tchýni a ne, že ji to budu nechat´tchyni na stole, až si to uklidí sama nebo to malá vypije, to se mi zdá blbý, radši budu dělat služku, aby mi malá to kafe nepila, nežli pila a nedělala služku tcchýni, zabraníš jí, když budeš dělat služku a nebo tam podstrč svoji starší dceru, aby to po tchyní uklidila- tím s voji dceru zaúkoluj
teda zaležíkolik jí je pokud jí od, tak pochopí úkol, co má dělat, ale pokud mín, tak to nemám mooc cenu, jí tím myslím dceru úkolovat
Suhlasim s bohunkou.
a nechapem, aky je problem upratat par hrncekov denne po „tchyni“ ![]()
zakladatelka mi pride vydrazdena a precitlivela, esteze ma vyhovorku na tehotenstvo ![]()
@Anonymní píše:
A co takhle jí pokaždé při přistihnutí lepnout po dupce a opakovat, že to nesmí…vím, že je malá, ale časem by se to mohla odnaučit ne???
dieta nie je pes!
@Anonymní píše:
No tak to je fakt rada
Za tohle si fakt dítě nezaslouží být bité ![]()
@Anonymní píše:
Za prvé, jak píše Soldi, dítě není pes!
Za druhé - nevím, proč by mělo být dítě bito za něco, co je vina maminky.
@soldi ano, ale taky dítě, které má roček asi nepochopí nějaké sáhodlouhé vysvětlování, jak je kávička špatná a kazí bříško…neříkám ji mlátit, to rozhodně ne, ale jednat tak, aby si uvědomila, že dělá něco, co nesmí…mě by zajímalo, co zakladatelka dělá, když malou přistihne kafe pít…děti se musí od malička učit, že rodiče je třeba poslouchat…dítě je nejlépe vychovatelné do 3 let, pak už se případné chyby velmi těžko napravují!!!
Tak tchyne pije kolem 10-12kafi denne!!! hrnky jsou vsude a ja kavu nepiji abych se s ni delila o praci v tomto smeru. zijeme tu sice kazdy na svem ale kuchyn a ob. pokoj je spolecny. ma starsi dcera ma sve zajmy na to aby po tchyni ktera ma mit rozum ve svych letech uklizela.ja priority urovnane mam a delate tu ze me jak kdybych male to kafe podstrcila pokazde co jej vidim! hrnky davamer bpokem pokud je najdem, ale mala je obcas proste rychlejsi! u dr jsme byli kvuli tomu ze mala zacala zvracet a me napadlo zdali to neni prave z kavy! ano muze tomu byt! ja za malou chodim jako debil ale vy.rat na wc ji sebou fakt netaham a to jsou chvile kdy uz utika do pokoje „hledat“…
navazejte se tu do matekl ktere davaji detem k jidlu papirove kapesniky a ne do nekoho, kdo ocekaval radu.
@Anonymní píše:
@soldi ano, ale taky dítě, které má roček asi nepochopí nějaké sáhodlouhé vysvětlování, jak je kávička špatná a kazí bříško…neříkám ji mlátit, to rozhodně ne, ale jednat tak, aby si uvědomila, že dělá něco, co nesmí…mě by zajímalo, co zakladatelka dělá, když malou přistihne kafe pít…děti se musí od malička učit, že rodiče je třeba poslouchat…dítě je nejlépe vychovatelné do 3 let, pak už se případné chyby velmi těžko napravují!!!
mi tu deti neplacame ani prez ruce! snazinm se ji rici jasne ne a odstranit ji od kavy