Kafe! závislost dcery?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
21.7.12 18:35

@jitule876 :lol: já to jako problém nevidím, jen prostě musím dávat bacha :mrgreen:
Vzhledem k tomu, že piju instantní čurdu s mlíkem 1 x denně ráno, tak ukojuju dceřiny pudy tím, že jí nechávám pár lžiček na vybrání naspod, ona je spokojená, že " něco dokázala", já se kochám pohledem na zdokonalující se dítě v požívání něčeho lžičkou z hrnku a je vymalováno :mrgreen:
Tak a ted´ nás ty supermatky sežerou obě ;)

Příspěvek upraven 21.07.12 v 18:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
21.7.12 18:35
@jitule876 píše:
@Nainuva vyhledává ho! a já nejsem hej nebo počkej abych uklízela po tchýni!

Tak v tom pripade nechej decko pit kavu a nestezuj si :nevim: Hele me jeste napadlo, pises ze mas deti dve treti cekas, co tomu starsimu rict, ze bude mit tajny ukol, sbirat hrnecky? to by ti pomohlo ne, ;)

@EvaGjake dokonale? rypani? ale to neni rypani, prece, tak se laskave uklidni ;)

• Citovat
  • Upravit
17013
21.7.12 18:37
@EvaG píše:
Ahoj plno malých dětí pije kafe. Tak kup tchýni bez kofeinu, ona to nepozná, přesyp ji to místo normálního. Závislost asi ne, ale aby nebyla moc čilá.
No jo matky co to nezažily tak hned musí rýpat. Nebo ty dokonalé co jim se to nemůže stát.

Kdyby se to stalo jednou, ale když se zakladatelka obává závislosti, tak to je asi častěji ne? A není to o dokonalosti, ale o péči, alespoň z mé strany, jako fakt sorry, ale roční dítě mám pod neustálým dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.7.12 18:37

Mě to taky nepřijde jako rýpání.. Je pravda, že jsem třeba napsala nesouhlas, s tím jak se k tomu postavila, ale nikdo nepíše, že je špatná..
Můj náízor je, že raději to uklidim než aby mi dítě cucalo po tchýni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
21.7.12 18:38

A mmch, ja prijit s takovou veci k nasi mudr, tak si asi rekne, ze jsem prastena na hlavu :lol:

• Citovat
  • Upravit
21994
21.7.12 18:38
@jitule876 píše: ? ahoj
chi se optat zda některá z vás nemá dítě závislé taky na kávě! moje roční dcera vysloveně hleda po bytě hrnečky-je schopná pro ně vylézt i na stůl, aby našla kávu. Když náhodou zapomeneme někde hrnek nebo naše slavná babička je má všude, tak se se mnou malá dost pere!! :cert: doktorka mi řekla že malé dítě nemůže na kávu navyknout ale mě už přijde že se to u nás stalo. Nemůže se malé něco stát -zdravotně? mamky poraďte mi jak jí to bez násilí odnaučit. díky

Nečetla jsem celou diskusi - ale absolutně jsem nepochopila problém. 8o

Roční dítě se ke kávě nedostane, pokud rodiče sami nechtějí - samo si ji neuvaří. Takže snad stačí prostě postavit hrnek s kávou někam nahoru, případně si ji uvařit v době, kdy dítě spí… nebo, pokud ani to není řešení, si svůj hrnek důsledně hlídat a kávu dítěti prostě nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
21.7.12 18:39

Ahoj, tak to máš veselo, když ani s tchyni není řeč, jí na malé nezáleží? Že tam to kafe nechává?
a teda asi bych tu chuť kafe něčím prebila, buď to příšerně oslad, nebo osol, nebo tam crbni octu, když to tak zkusí párkrát snad si to propriste rozmyslí, jak tchýně, tak malá, a když bude tchýně nadávat, tak bych ji s nevinným výrazem řekla, žes myslela, že už to nebude, když tam to kafe nechala i když ví že po něm malá jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
21.7.12 18:39
@blorchi píše:
A mmch, ja prijit s takovou veci k nasi mudr, tak si asi rekne, ze jsem prastena na hlavu :lol:

Já si ani neumím představit, že bych to vůbec řekla. By mě hanba fackovala, ale každej je jinej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
21.7.12 18:40
@BohunkaP píše:
Nečetla jsem celou diskusi - ale absolutně jsem nepochopila problém. 8oRoční dítě se ke kávě nedostane, pokud rodiče sami nechtějí - samo si ji neuvaří. Takže snad stačí prostě postavit hrnek s kávou někam nahoru, případně si ji uvařit v době, kdy dítě spí… nebo, pokud ani to není řešení, si svůj hrnek důsledně hlídat a kávu dítěti prostě nedat.

Tak čti, jsou i matky, které dítěti dávají kávu pravidelně, ale my co se tomu divíme jsme divné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
21.7.12 18:41
@jitule876 píše:
@Nainuva vyhledává ho! a já nejsem hej nebo počkej abych uklízela po tchýni!

Já bych ti poradila s tím úklidem po tchýni: až půjde malá po hrnečku, tak bych se šoupla k malé hlavou, k tchýni zadkem, ať nevidí „ne, miláčku, to nesmíš, jééé, bác hrneček! spadnul ti, to je škoda!“ Buď si je tchýně začne uklízet, nebo jí je vykřápu a hotovo. Nezalamovala bych se závislostí, pokud bych si to vyhodnotila jako potravinu závadnou pro dítě (spálené cosi, po čem těhotné blijou :nevim: ), tak bych „pouze“ odstraňovala z dosahu stejně jako jiné nástrahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.7.12 18:41

Já vím co dokáže moje tchýně. A to s ní nebydlím. Podle mě rýpete když nechápete problém tak sem nepište. Já tchýni mužů říkat nedělej to, a to jsem s ní za dobře, ale stačí se otočit a just to udělá. Taky mě nebavíjezdit ke tchýni a vyhazovat psa z baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
21.7.12 18:42

Aha, tak už to dočítám.

Zakladatelko: fakt Tě nějak nechápu. Holt si budeš muset ujasnit priority - buď Ti vadí, že Ti prcek dopíjí kafe - nebo Ti to nevadí. Pokud Ti to vadí, tak neřeš, jestli jsi nebo nejsi služka… a důsledně sbírej každý hrnek, který najdeš.

Nebo jestli je pro Tebe prioritou Tvoje hrdost, abys „po tchýni neuklízela“, tak se prostě smiř s tím, že holčička občas něco dopije. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
21.7.12 18:42

A pokud jde o tvůj hrnek kafe, tak to si ho hold musíš ohlídat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.7.12 18:45

Mám asi taky malou kávovou závislačku, ale je fakt, že ona jde po všem, i po čaji, po pivu :roll: U sebe mám podezření, že možná o závislost půjde, neboť já si kafe neodpírala ani v těhu ani při kojení, ale co, kofein je zdravej v určitý koncentraci. ;) :mrgreen: aLE VÁŽNĚ - ZÁVISLÁ URČITĚ NEBUDE prostě ji to jen láká, však mně kafe taky chutná a čaj je mi u zadele, co je na tom nepochopitelného :mrgreen:
Jo a kafe bez kofeinu, jak tu někdo navrhoval, bych dítěti nedala ani náhodou, to už radši to s kofeinem. Aby se kávový zrnka zbavily kofeinu, tak se louhují v děsnejch sračkách :poblion: takovej humáč nepiju ani já.
Chytrou radu, jak odnaučit ti bohužel nedám, prostě být za zadkem a hlídat. Jako furt ještě dobrý, že bába nechává zbytky studenýho kafe, než abyste museli řešit, že nechává horký kafe bez dozoru a ještě prckovi hrozí popálení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.7.12 18:45

Tak to já ne, protože se otočím a je v trapu. Dcera byla v pohodě, ale syn. I doktorka to chápe. Dostala jsem také několik školení, co děti dokáží jíst a pít. Na co si dávat pozor. Prostě já zakladatelku chápu. Bába co má svoji hlavu, kdy nebude uklízet a pat akční dítě, co proleze každý kout, jen aby se dostalo ke kavě. Dokud jsem to nezažila tak jsem to taky nechápala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí