Kafe! závislost dcery?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22001
21.7.12 19:56
@EvaG píše:
Mámě to jedno není, ale snad i tchýně v tom jede když bydlí v jedné domácností. To je jak kdyby chlap někde nechával pivo a malá to pila, tak za to zodpovídá jen matka? To nechápu. Ona může eliminovat může to řešit, ale pokud to tam bude tchýně nechávat tak jak to má ji stát za zadkem? Proto ta supermatka, protože já bych to nedokázala ji stát za zadkem. Potřebuji taky vypnout.

Ano, to jí musí stát za zadkem a sbírat to. Přesně tak! Když to jinak nejde, nedá se nic dělat. Nedělá to kvůli tchyni, ale kvůli svému dítěti.

Přesně jak psala Gladys - kdyby tchyně nechávala na stole alkohol, bude dítě alkoholik, protože potřebuješ vypnout a nebudeš tchyni stát za zadkem? Budeš řešit, jak dítě odnaučit závislosti na alkoholu?

Zakladatelka píše, že tchyně není vlastní babičkou dětí, takže je celkem pochopitelné, že ji to nijak extra netankuje - nebude se kvůli „cizím“ dětem omezovat. Holt takové ženy jsou… a když takovou mám doma, musím s tím počítat, že je to pro mne starost navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
21.7.12 19:56

@EvaG Sorry, pořídíš si dítě, vypneš když je v postýlce, jinak prostě jsi matka, musíš být jak ostříž a mít oči všude a eliminovat nebezpečné věci jak jen to jde. takže urážet někoho, že se stará a nevypíná když není dítě v bezpečí je ubohé :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
21.7.12 19:57
@EvaG píše:
Nevím proč by za to měla odpovídat jen matka. Proboha. Dokážete si přestavit tolik káv denně nedopitych uhlídat. Padají tu super matky protože takovým se to prostě nestává.

A kdo jiny nez matka, by to mela uhlidat 8o 8o Zakl, ma starsi sestilete dite, psala jsem ze by ji mohlo pomoci, formou hry muze sbirat hrnicky ne, ale to zakl. odmitla s tim ze dite ma jine starosti, ja porad nechapu na co si stezuje, zvednout se a uklizet hrnky nechce, dite zapojit nechce, nejspis chtela slyset jak ma hroznou tchyni :roll: Pak je jedine reseni se asi odstehovat a bude mit pokoj, vzhledem k jejim prispevkum bych rekla, ze ani tchyne to nema jednoduche ;)

• Citovat
  • Upravit
17013
21.7.12 19:58

@jitule876 Tak prostě zaúkolovat chlapa, ať se s ní hádá, bylo by mi to fuk, když by se mi to nechtělo uklízet, nebo se holt odstěhovat. Takhle bych žít nechtěla… Jako chápu že je to s bydlením těžké, ale stojí ti to za to? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.7.12 20:03

Jo pusťte se do mě. Super. Já nevím jak vy, ale já občas taky musím vypnout. Jít na záchod, uvařit, uklidit. Takže nelze stát za zadkem pořád. Prostě každý jsme jiného názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
21.7.12 20:07

@EvaG ale tak já taky chodím na Wc, ale snažím se mít domácnost bezpečnou, sjedu pokoj pohledem, zamezím přístup na nebezpečná místa a nechám si otevřené dveře. To dítě za mě nikdo nepohlídá. Stejně jako může vylézt na stolek a spadnout z něj, skřípnout si prsty do dveři a pod. Prostě když je dítě vzhůru, nejde vypnout :nevim: Je jasný, že potřebuje každý chvilku vypnout. Ale stejně musíme zůstat v pozoru :nevim:

A co se vaření a úklidu týče, buď to zvládám i s hlídáním dítěte, nebo to vzdám a nechám práci na večer

Příspěvek upraven 21.07.12 v 20:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.7.12 20:07
@Gladys píše:
Myslím, že jediný způsob je sbírat hrnky :nevim: Kdyby nechávala kolem nedopitý panáky slivovice, tak budeš mít dítě alkoholika?
Zároveň budeš muset cepovat babku - kafe se pije u stolu, hotovo, tečka, taky ho nemusí dostat vůbec. I senilní člověk jde vychovat.
Když budeš mít všechny povrchy uklizené, tak tam ten hrnek uvidíš hned, v bordelu se samozřejmě ztratí. Já kolikrát koukám na změť věcí a tu jednu konkrétní pro ostatní nevidím. Prostor se musí uzpůsobit malému dítěti, stejně tak, jako nastrkám záslepky do zásuvek.
Chápu, že se starým člověkem to není jednoduché, ale kdyby šlo o něco závažnějšího, tak bys to taky musela nějak vyřešit, takhle že jde „jen“ o kafe asi nemáš to správné nasazení. Během zhruba dvou let se problém vyřeší, protože už se budeš moct s dítětem domluvit, teď holt to musíš překlepat a být jak ostříž.

Mě spíš přijde, že se problém vyřeší tím, že baba do dvou let natáhne brka při tom množství káv 8o 8o 8o
A cože jsi to zakladatelko psala - že ti ta baba dala facku za to, že jsi jí vylila kávu??? 8o 8o 8o Já mám čím dál tím víc pocit, že to nebude tak úplně normální domácnost s tou tchýní. Vůbec si nedovedu představit soužití rodiny s dětmi s takovým člověkem, který mi dělá z baráku permanentně nebezpečný prostředí. Nešlo by babku zavřít do nějakýho pokoje, ať si tam třeba pod postel strká howna, nebo malou dát někam do pokojíčku, po dobu co ty si někam odskakuješ, kam nemá přístup tchyně??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.7.12 20:13

Já jen chtěla napsat, že nakladatelku chápu, bydlela jsem s tchýni a byla to její domácnost. Tak jak když tam jedem teď tak si nemůžu ani odskočit. Buď je tam pes, nebo všude otevřené dveře, schody, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
21.7.12 20:14
@jitule876 píše:
@Saroya neda se s ni mluvit. „to je ma vec tak me nech bejt“ jeji slova kdyz ji napomenes! pak se snaz to hlidat… nejsou to jeji vnoucata tak ji je to jedno.deti mam z prvniho manzelstvi. mujnynejsi muz-syn babi, už za to od ni dostal taky servano ze se do jejich veci nemam co motat.oni se pak hadaji a to nechci.
ostatne sluhu ji delat opravdu nebudu.na to tu nejsem! staram se o sve deti a ne abych se starala o ni

no ale tvá věc to je pokud to ubližuje dítěti, no každopádně bych tam nechtěla bydlet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
21.7.12 20:17

Moje děcka taky kávu milujou :mrgreen: Naštěstí já piju jen rozpustnou, pěkně půl napůl s mlíkem a hodně oslazenou a to tak 2× do týdne, takže když si trošku cucnou tak to neřeším.
Kdyby to bylo jako u tebe 12 káv denně a ještě k tomu s logrem, tak to bych taky nedovolila a radši chodila a sbírala hrnky :nevim: Senilní tchýni nepředěláš, navíc pokud jí je to jedno, tak s tím asi neuděláš nic, takže to bude na tobě a tvém chlapovi. Jde přeci jen o zdraví vašeho dítěte.
A tchýně nemá někde svůj vlastní pokoj? bych jí řekla ať si pije kafe tam, zavře za sebou dveře, aby se tam malá nedostala a je to.

plácnutí po ručičce u nás třeba zabralo, pokud neustále sahali na něco na co neměli, tak dostali přes ruku a je to, nějaké vysvětlování se míjelo účinkem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
21.7.12 20:18

Pochopila jsem správně, že bydlíte v tchýniném domě. Tak si najděte vlastní bydlení a máš po problému. Jinak se holt budeš muset smířit s tím, že budeš po tchýni hrnky uklízet. :nevim: Jiné řešení nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
21.7.12 20:25
@EvaG píše:
Jo pusťte se do mě. Super. Já nevím jak vy, ale já občas taky musím vypnout. Jít na záchod, uvařit, uklidit. Takže nelze stát za zadkem pořád. Prostě každý jsme jiného názoru.

Ale to my musíme taky - nikdo není stroj. Jenomže to lze jedině ve chvíli, kdy je dítě v bezpečném útočišti - tedy v postýlce, v zavřeném pokoji, pevně přikšírované v kočárku či v jídelní židličce, atd. Teprve pak se dá od ročního dítěte odejít a na chvíli „vypnout“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.7.12 20:28

Mě osobně teda přijde, že je to dost bezvýchodná situace z dlouhodobého hlediska. Jediné řešení vidím v ostřížování a popravdě, z toho se zakladatelka asi brzo zcvokne. Když o tom přemýšlím, tak rok až dva být dítěti za prdelí, než se mu vysvětlí, že nesmí, to je celkem masakr.
Souhlasím s @EvaG, domov má být místo, kde nemusím stát dítěti za prdelí. Kde můžu nechat dítě volně ložené a obstarat domácnost, vypít si kafe :mrgreen:, dojít si na záchod, aniž bych si musela s prominutím stříhat ho.no od zadku, když slyším cinknutí hrnečku a následné pomlaskávání.
Myslím, že žádná z místních mamin snad nestojí za svým dítětem neustále. Ano, je potřeba ho v takové situaci hlídat, ale normální to teda není, dlouhodobě asi neudržitelné :zed:
A popravdě, mi přijde, že v tom nějak moc nefiguruje manžel/syn. Tohle vypadá spíš na osobní boj mezi tchýní a snachou, ze kterého je prostředník hezky elegantně vynechán. Takže na jednu stranu bych hlídala a na druhou stranu požadovala řešení po muži.
Ono jestli to není tak, že tchýni přivedl synáček snachu, tchýně se společným bydlením zas až tak nesouhlasila, ale je to nakonec máma a nevyhodí synáčka s vyženěnou rodinkou na dlažbu. Tak jim zkrátka dělá naschvály, aby se konečně odstěhovali.
Když si představím, že žiju se synem a najednou mi do domácnosti naběhnou dvě cizí děcka a snacha, tak bych taky neskákala 2m do vzduchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
21.7.12 20:49

Normálně bych potřela okraj hrnku citronem a nechala „nastaženej“, dělala bych to tak pár dní u všech hrnků s kávou. Napadá mě jestli to kafe nepije jen proto že kvůli tomu vyvádíš? jestli to spíš nebere jako hru.

Nad některými komentáři mi zůstává rozum stát, děláte jako by to děcko týrala, některý děcka jedí hlínu, trávu a vůbec všechny děti v určitém období strkají do pusy všecko co jim přijde pod ruku. 12 kafí denně a hrnky všude to bych taky neuhlídala, nelítám děcku za zadkem 24hodin denně a u takovýho množství se každej odloženej hrnek fakt nedá uhlídat. Ty co tvrdí že jo, tak co když jste v koupelně a tchýně si odloží hrnek a dítě ho vypije? A dávat dítě do postýlky pokaždý když jdu na záchod? To jako že si s něčím hraje a já ho mám sebrat a dát do postýlky? Několikrát denně? Trochu blbost nemyslíte? To by ho dlouho nebavilo a já bych brzo přišla o sluch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
21.7.12 20:54
@EvaG píše:
Ahoj plno malých dětí pije kafe. Tak kup tchýni bez kofeinu, ona to nepozná, přesyp ji to místo normálního. Závislost asi ne, ale aby nebyla moc čilá.
No jo matky co to nezažily tak hned musí rýpat. Nebo ty dokonalé co jim se to nemůže stát.

Bezkofeinový je pěkný svinstvo, horší jak to normální kafe. My máme doma taky pěknou všetečku, která už si bohužel vyleze i na kuchyň. Takže všechno uklízím, no aspoň nemáme doma takovej bordel :mrgreen:. Kafe naštěstí pít nechce, ale brambůrky by si dala, ale má smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí