Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano, to je vynikající shrnutí… my, co píšeme jiný názor, máme dokonalé děti, nechodíme na WC, neuklízíme a nevaříme
![]()
Místo abych nad názory ostatních popřemýšlela a zamyslela se, jestli přece jenom nemůže být zádrhel na mé straně, tak budu hledat výmluvy a začnu se sebelítostí.
Tohle opravdu asi nemá smysl, v tom se fakt neshodneme.
@zikado píše:
@monika32 NO TAK TO JSI TEDA FAKT DOBRÁA KDY VAŘÍŠ, ŽEHLÍŠ A DĚLÁŠ OSTATNÍ PRÁCE, KDYŽ STOJÍŠ DĚTEM POŘAD ZA ZADKEM TO BUDOU URČITĚ HOOODNĚ SAMOSTATNÉ
Fakt se roční dítě nemůže učit samostatnosti, nechat roční dítě lézt po výškách a dopíjet kafe, to není znáka samostatnosti, ale toho, že je tam málo péče… a představ si že uklízím s malým bo boku, vařím a mám ho kus od sporáku v židličce, žehlím zásadně když spí a horké kafe piju venku, taktéž když spí nebo si hraje se ségrou či babičkou, která u nás mimochodem taky bydlí. a já se o ni starám a nějak mě to netíží
a úplně s klidem po ní myju nejenom hrnky od kafe, ale i talíře od jídla. A i přitom se stihnu starat o syna a dceru tak, aby malej nedošel k ůhoně. Ono to jde, chce to jenom chtít ![]()
@EvaG jistě,když se stebe stane matka, je veškerá zodpovědnost totiž na tobě (a otci) Jakékoliv okecávky jsou zbytečné. Když vypije jar, můžeš říkat co chceš -ano stane se to, ale je to tvé (otcova) vina
Já to znám mám také dvě děti a ten mladší je takový čertík, že když si dcera maluje skládá tak jen když malí spí protože mi vleze na stůl a pak to jí. Prostě každé dítě je jiné.
@EvaG Myslíš že mě syn nikdy na stůl nevylezl? Vylezl ale byla jsem na blízku aby se mu nic nestalo. A když to udělal poprvý, tak jsem holt dala ze stolu pryč všechny věci (mívala jsem na něm konvici s čajem a hrnek), aby si neublížil.
Sice mám jenom jedno dítě, ale dost často tu je synovec ve věku starší dcery. A ten kluka zvládne pohlídat, když jdu na wc apod. Úklid samozřejmě taky nevydrží celou dobu, tak ho rozdělím na několik etap. Jako když se chce, tak jde všechno. I obětovat denně pár minut a hledat hrnky. Nebo dát starší dceři úkol, ať se po nich podívá a hlídá babičku když ty nejsi nablízku. A dát jí za to nějakou odměnu.
@BohunkaP píše:
Ano, to je vynikající shrnutí… my, co píšeme jiný názor, máme dokonalé děti, nechodíme na WC, neuklízíme a nevaříme![]()
![]()
Místo abych nad názory ostatních popřemýšlela a zamyslela se, jestli přece jenom nemůže být zádrhel na mé straně, tak budu hledat výmluvy a začnu se sebelítostí.
Tohle opravdu asi nemá smysl, v tom se fakt neshodneme.
Ne, pokud hlídáš děti aby si neublížili jsi divná a dokonalá matka. pokud je necháš růst jak dříví v lese, v lepším případě je budeš mlátit, budeš ta nejlepší matka. Nejlépe se natáhnout k pc a kašlat na děti, oni nějak vyrostou
při troše štětsí bez trvalých následků
![]()
Ano každý jsme zodpovědně za své dítě, děláme pro ně maximum. Ale když jsou pořád házené klacky pod nohy tak pak je to těžké. Já s tchýni vycházím dobře, ale některé věci s ní taky nejde řešit.
Jo dala jsi vše pryč, ale dokážeš pochopit, že někdo pak jde a dá to tam znovu?
@EvaG ano my to chápeme a dokážeš ty pochopit, že většina z nás by to prostě o to víc hlídala? Tak bych si spočítala hrnky v domácnosti a podle toho bych věděla, jestli se někde nějaký válí…
Zakladatelce radím zrušit tuto diskuzi. Protože plno matek nechápe, že to není o tom, že tchýně si dá ráno kafe a tím to končí. Ale že je někde odkládá během dne. Je mi líto, že plno z vás soudíte a neznáte situaci. Taky jsem taková byla než jsem zažila takové situace kdy jsem pochopila, že záleží i na dítěti a situaci.
@EvaG píše:
Jo dala jsi vše pryč, ale dokážeš pochopit, že někdo pak jde a dá to tam znovu?
jo dokážu, protože se to u nás děje běžně. Tak prostě jdu a dám to pryč. Prostě když přijdu do obýváku/ kuchyně, tak pohledem zkouknu místnost, jestli je relativně bezpečná. Takže kdyby mi tam někdo nechával hrnky, tak se budu speciálně koukat po nich. A ty dvě minutu co to zabere mě rozhodně nezabijou.
Tímto končím. Moc vám přeji abyste se nikdy nedostali do podobné situace. Přeji pěkný pohodový den.
@EvaG JO TO MOC DOBŘE ZNÁM, MAMKA TAKY NEDODRŽOVALA MOJE PRAVIDLA OHLEDNĚ DĚTÍ, KDYŽ JSME K NIM DOJELI.DO URČITÉ MÍRY JSEM JI TO TOLEROVALA, ALE JAK ZAČLA LÍT DO SYNA PIVO TAK JSEM SI DUPLA A JE KLID
MAM TO ALE JEDNODUŠÍ STAČILO ŘÍCT, ŽE UŽ NEDOJEDU BUDE LI TOHLE DĚLAT A JE KLID ![]()
@EvaG píše:
Ano každý jsme zodpovědně za své dítě, děláme pro ně maximum. Ale když jsou pořád házené klacky pod nohy tak pak je to těžké. Já s tchýni vycházím dobře, ale některé věci s ní taky nejde řešit.
Pokud žiju v domácnosti s osobou, se kterou za prvé nevycházím a za druhé je už pravděpodobně lehce senilní, tak toto prostě musí jít řešit. A jde to řešit - jen se to musí stát prioritou.
Co až babce jednou hrábne definitivně a ve zbytku kafe bude třeba přimíchaný jar? Nebo do toho hrnku hodí jehlu od šití? Odloží si tam nějaký lék???
Pokud je zakladatelky tchyně taková, jak ji tu popisuje, tak je prostě jednoznačná nezodpovědnost nestát dítěti za zadkem a nehlídat ho. ![]()
Vy tu ze me delate naprostyho kokota. uklizime viditelne veci a ssve deti si hlidam. pokud nekomu pravidelne leze dite na stul-hlida ho za zadeckem aby tam nelezklo-ano take hlidam. pokud ji leky! hlidam ho.vy fakt uz nevite jak cloveku ublizit ci ho ponizovat.
fakt vas nektere vidim jak kazdych pet minut po babicce chodite a hledate cokoliv. sbirame tu pytliky od chcanek apod, takze toho nemame malo na vecne sbirani a hold pod gauce kvuli pupku nelezu.
starsi dcera ma sve veci na uklizeni a ne po stůare babi uklizet-na to je jeste mala.¨
rady jsem si tu vzala ty uzitecne a overene co tu maminky psali, tak se hned do me nevysirejte.tim podrazite akorat sve ego ![]()
@EvaG aspon nekdo ma v hlave srovnano a zastane se ![]()
![]()