Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,, dcera 4,5 roku si měla po tři dny šplouchat pipinku v hypermanganu, roztoku.. Po dva dny ji koupal manžel, dneska jsem ji koupala já a dala jsem do lavoru hodně toho hypermanganu. Voda byla fialová a dcera se v tom vymáchala a teď má na zadku mapu a na rukách to máme obě. Já to míchala rukou, páč se ta semínka nerozpustila uplně a dcera si na ně nejdřív sedla, tak se zvedla, že jí to pálí, tak jsem to rozmíchala rukou.
Jsem blbá, nevěděla jsem že se toho má dát jen malinko a teď se bojim, jestli to nemohlo dceři ublížit a jestli ty fleky od toho zmizí. Máme ruce hnědo žluté od toho.
A jestli to může nějak vadit když kojim mladší dceru. Ale to snad se do mléka neostane když jsem to nevypila ne?
Pokud to nebolí tak bych to nechala být a skvrny do 48h zmizí samy, pokud to bude měnit barvu či pálit a tak bych zavolala doktorce. Kojit klidně mužete.
@marieondatra píše:
Pokud to nebolí tak bych to nechala být a skvrny do 48h zmizí samy, pokud to bude měnit barvu či pálit a tak bych zavolala doktorce. Kojit klidně mužete.
Děkuju. ![]()
Já mám hypermangan na ekzém, mám si to dávat do vany. Taky sem to jednou přepískla a byla sem flekatá jak dalmatin… zmizelo to do druhého dne. Nemělo by to nic udělat.
@VeHE píše:
Já mám hypermangan na ekzém, mám si to dávat do vany. Taky sem to jednou přepískla a byla sem flekatá jak dalmatin… zmizelo to do druhého dne. Nemělo by to nic udělat.
Tak to jsem klidější, mě zas v hlavě běhají hororové scénáře ![]()
Hypermangan barví, při kojení je to v pohodě. Jen pozor na poleptání sliznice při vysoké koncentraci.
@Marta78 muj sy dnes stčil do zásuvky šroubek a dostal pecku, taky mi nebylo nejlíp, ale rozdýchala jsem to a neřešila.
Ty jo, taky splouchame dost casto, ale doktorka nas varovala, ze z toho videla nepekne popaleny sliznice, az nekroticky, tak drzim pesti, at je to dobry ![]()
@marieondatra píše:
@Marta78 muj sy dnes stčil do zásuvky šroubek a dostal pecku, taky mi nebylo nejlíp, ale rozdýchala jsem to a neřešila.
jejda. taky dobrý.
@inap píše:
Ty jo, taky splouchame dost casto, ale doktorka nas varovala, ze z toho videla nepekne popaleny sliznice, az nekroticky, tak drzim pesti, at je to dobry
No ale to by to musela vypít ne?
Kdepak - byla to detska gynekolozka - takze jde prave o posevni sliznici.
Bylo vam to nejspis doporuceno na nejaky vytok nebo neco podobnyho, ne? To opravdu staci 2-3 zrnicka do lavorku, poradne rozmichat a i tak je efekt na sliznici hned znat - zbledne. Hodne to vysusuje a i pri tyhle koncentraci, kdyz mam oderky na rukou, tak citim, jak to pali.
@inap píše:
Bylo vam to nejspis doporuceno na nejaky vytok nebo neco podobnyho, ne? To opravdu staci 2-3 zrnicka do lavorku, poradne rozmichat a i tak je efekt na sliznici hned znat - zbledne. Hodne to vysusuje a i pri tyhle koncentraci, kdyz mam oderky na rukou, tak citim, jak to pali.
ano na zapařenou pulinu. tak ted mám pro strach uděláno. za jak dlouho to může být znát?
Koukni ji na pipinku jestli ji nema popalenou, jestli jo, tak jed na pohotovost, jestli ne tak ji ju oplachni pod vodou a namaz. Hypermanganu se fakt ava jen pidi speticka!
@Marta78, bylo by to znát hned. Pokud si nestěžuje na pálení, tak bych jen omyla holou vodou a na pár dní léčbu přerušila. Na zapařeniny bych zatím dávala Bepanthen, který nedráždí a je bez parfemace a chemie. To bude dobré.