Angína - brát antibiotika?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
23.4.24 23:48

Angína - brát antibiotika?

Ahoj, potřebuju poradit.
Ve čtvrtek mě začalo bolet v krku, ale opravdu slaboučce, asi jako při obyčejném mírném nachlazení, bolest se nijak nezhoršovala, jen v neděli jsem měla na mandlích čepy. Jinak žádná teplota, ani zvýšená, a kromě občasné chvilkové malátnosti žádné další příznaky, cítila jsem se dobře. V pondělí jsem šla pro jistotu k doktorovi, dělali mi crp test, doktor řekl, že je to zvláštní, že při stavu mého krku bych měla mít crp vysoké, ale mám ho úplně v normě. Každopádně antibiotika mi napsal (klacid 500).

Dnes mě v krku už nebolí vůbec, pořád jsem se cítila fajn. Až do večera, kdy jsem si vzala první tabletku klacidu. Několik hodin jsem byla úplně mimo, zmatená, zpomalená, bylo mi nevolno, motala se mi hlava, bolelo mě celé tělo. Teď, po 4 hodinách už je to lepší, ale pořád mi je mnohem hůř, než před atb.

Tak teď nevím, co dělat, moc se mi nechce pokračovat v braní atb, protože fakt nevím, jak se v takovém stavu postarám o dvě děti (2,5 a 1r).. Když jsem dříve měla angínu, tak klasika silná bolest v krku, vysoká horečka.. teď je mi fajn, ale zároveň, když doktor ta antibiotika napsal.. zase se bojím to přehodit, aby z toho pak nebylo něco horšího. Co byste dělali?

Dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
158
23.4.24 23:50

Nemusíte ta antibiotika dobře snášet. Moje tělo je na ně taky vybíravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
24.4.24 00:01

Předepsaná ATB se nemusí hned začít brát, člověk je může mít v záloze pro horší časy aby nelezl pořád za doktorem. Protože nemoc může být kolísavá, jeden den dobrý, druhý špatný, pak zase dobrý… a to by pak byl každý den u doktora. Doporučuju, zavolej si ráno k tvému doktorovi a nechej si poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
24.4.24 05:00

@Laklara Nemůžeš mít mononukleózu nebo virovou angínu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
24.4.24 06:17

Co zajit na ORL na výtěr z krku? pokud máš Crp nízké, řekla bych, že virová..ale mohlo to být v začátku :think:
Já včera ATB dobrala, Crp bylo 77 a bolest v krku velká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
24.4.24 08:03

Noooo… s tím tvým počátečním stavem bych si ta antibiotika asi v lékárně vyzvedla a založila je doma do skříňky, pro případ, ze by mi bylo fakt už nejhůř a stav se napadne dlouho nezlepsoval nebo se dokonce začal zhoršovat a nastoupila ta horečka, schvacenost a podobne. Tak abych v takovém stavu nemusela jet někam na pohotovost. Ale zkusila bych to ještě nejprve bez nich.

Jenže ty už jsi je začala brat, to bys už mela timpadem zkonzultovat s doktorem, co teď s tím, když je ti po nich tak zle :nevim: jinak už dvakrát jsem takhle antibiotika kdysi dostala a nakonec nevzala a vyléčila se i bez nich. Muj starý doktor je totiž predepisoval jako podmínku vypsání nemocenské (jakoze když nebudu mít antibiotika, nevypise mi nemocenskou 8o … tak jsem jich měla v ty skříňce dost :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
24.4.24 08:27

Já nechápu proč chodíš k doktorovi, když stejně leky nechces. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.4.24 09:46
@1Pears1 píše: Více

Tak to nevím, já jsem doktorovi říkala, že jestli je to angína, tak jsem to čekala, protože syn ji právě má. A doktor se jen zeptal, jestli na to bere atb a že mi taky nějaké předepíše. A dál už jsme se o nemoci nebavili :nevim: Tak jsem to brala jako souhlas, že to je angína. Jinak syn to měl stejně - byl unavený a normálně jedl i pil, akorát měl horečku a po atb se mu viditelně ulevilo.

@Tajemnadama Léky chci, jen ne takové, po kterých nejsem schopná se postarat ani sama o sebe, když se musím starat o děti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
24.4.24 09:58
@Laklara píše: Více

Tak si stačí zavolat o jiný. :roll: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
24.4.24 12:41

Klacid mi dělal úplně to stejné, po jedné tabletce jsem myslela, že umřu a to jsem předtím měla jen asi zánět dutin (píšu asi, bylo to za covidu a doktor ordinoval jenom po telefonu), ale zatímco do té doby mě jenom bolela hlava a smrkala jsem, po klacidu následovalo zvracení, malátnost, motání hlavy, rozostřené vidění a taková migréna, že mě bolelo i dýchat :zed: Nechala jsem si napsat jiné a po téch úplně v pohodě, nejspíš prostě nesnášenlivost, on je ten klacid dost dryják, zdravotní sestra na něj nadávala, že už by se vůbec neměl psát :zed: ozvi se doktorovi a nahlaš mu to, at ti je hlavně znovu nepředepisuje, jinych druhů je na světě naštěstí dost :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
24.4.24 15:03

@Laklara proč máš Klacid? Jsi alergická na penicilin? Jinak Klacid někdo snáší opravdu špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
29.4.24 14:48

Klacid je za mě největší sr.. i Ciplox. Obojí mi dělalo zle, bušení srdce, motání hlavy, nespavost, bylo mi ještě větší zle, asi to je tím, že jsou širokospektrální a spousta doktorů to prostě střílí od boku, neudělají ani CRP nic. Já jsem brala za svůj život teda všemožná ATB než mi odebrali krční mandle, protože jsem na angíny trpěla od mala. Vysadit a ať ti napíšou do karty, že jsi na ně alergická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí