Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak se víc zamysli, jaké suroviny používáš na vaření. Jestli používáš ty hladové. Tak se nediv, že máš hlad. Nemám hlad. Pravděpodobně máš málo bílkovin a tělo dává znát, že mu chybí živiny. Nejím moc mléčných výrobků. Učím se je jist. Nejlepší cesta je, že si je někde zapeču. Takže to doháním, že si něco vytvořím a zapisuji své recepty do tabulek. Teď si třeba peču/suším v troubě suchary. Do těsta jsem zamíchala protein a cottage, nic semínek a různé mouky. Pak 1× týdně si peču bílkovinové, celozrnné kynuté placky (upečené dám do mrazáku a vytahují po jedné porci). Je to můj chleba na večeři, když mi tam vychází pečivo a potřebuji nahnat bílkoviny. Často jím grilovaný kuřecí plátek a nebo vaječinu, vařená vejce, omeletu atd. (dělám vše úplně bez tuku, jen trochu koření na kuře/růžovou sůl, pepř). Na zítra oběd mám v troubě suché pečené brambory a pečený eidam v trojobalu, rajčata. Sýr v tabulkách vůbec nebyl. Tak jsem si tam dnes sobě i manželovi zadala recept podle nás a je to.
@Kelsey píše: Více
Fakt nemám málo bílkovin. V každé porci jich mám dostatek a každý den mám kolem těch 100g dle tabulek. Tak jsem asi takový hladovec od přírody nebo co. ![]()
, tak máš třeba špatné nastavení. Nechej si to překontrolovat ve skupině KT.
@Anonymní píše: Více
Tak jde ještě o to jestli mas správne nastaveny bazalni mwtabolismus a dostatek bílkovin na svou váhu a výšku.
@hospodki píše: Více
Myslim si, ze práve mám. Blby, ze i když jsem KT držela 3 týdny, nezhubla jsem nic. Takže bych asi měla ještě trochu snížit a to já už nedám. Aktuálně jsem na 1690kcal.
A jaké mas vstupní hodnoty? Výška váha vek? Jsi anonym tak napis
Jasne, nemám problém. Budu rada, když někdo poradi. ![]()
32 let, 65 kg, 176 cm, lehká aktivita (4× týdně 10000 kroků, doma běhám kolem dítěte, necvičím).
Prosim? To je vtip?
mas bmi necelých 21 takže pomalu se blizis spis k podvyzive. Hubnuti vůbec neres, ty potřebuješ posilovat. Nevim jaký mas problem, ale nějaký pilates na zpevnění, all standing workout kdy se neskace atp případně je dobra paní z Fyziopilates. Možná mas vyšší podíl tuku pokud necvicis, tak se zamer na zpevnění
Jinak mrkni na kalkulačku totha. U tebe muže kilo trvat klidně dva mesice
Díky. Mně by stačily 3 kg. 62 jsem mívala celý život a cítím se tak líp.
Asi to chce fakt delší čas, jak píšeš.
Určitě by to chtělo zpevnit. To by možná i stačilo. Byla jsem zvykla na pilates i klasicke silové tréninky, bohužel po porodu se mi rozjely zdravotní problémy (panevni kongesce, varixy). Mohu cvičit jen jemné fyzio cviky, jinak cítím v pánvi a spodku tlak.
a tak se ta svalová hmota buduje hůř.
Příspěvek upraven 23.04.24 v 22:07
@Kelsey píše: Více
Prosím tě, celozrnné placky s bilkovinou, recept by byl? ![]()
Zkoušela si přerušovaný půst? Já mela 55 kg při 164 cm, ale proste lépe se cítím s 50-51. Po druhem porodí se mi to ale zaseklo na těch 55 a neslo s tím hnout, behala jsem, cvičila doma, vyradila jsem z jidla vyloženě blbosti - sladkosti hlavně, večer po uspani děti 2.vecere, sladké snídaně (jakoze pečivo s marmeladou), x svacinek během hlavních jídel, dojidani po dětech… a váha se nehla. Jsem teda ještě kojici, tak jsem to trochu prisuzovala i tomu.
Od ledna jsem začala s prerusovanym pustem, 16 hodin fast, 8 hodin jídlo. Realne mi to vychází ze poslední je večeře mě 18:30-19 a pak s dětmi oběd 11:30-12. Jedu to tak 6× do týdne… během těch 8 hodin jim normálně „zdravě“ a za necelé 2 měsíce jsem měla 4 kg dole
k tomu teda 2-3 do týdne běh + doma 2× týdně pilates/joga. Ale myslím si, ze ten půst měl největší vliv
@PepiKo píše: Více
Já půst zkoušela, ale nedávám to. ![]()
Jsem pak strašně hladová a nepříjemná. Měla jsem to nastavené stejně jako ty a celé dopoledne jsem koukala na hodiny, kdy už se konečně budu moct najíst. ![]()
Ale teda přesně jak píšeš. Hlídám si jídlo, vyřadila jsem blbosti, nedojídám a váha se ne a ne hnout.
Hele, ja zhubla s kt 12 kg a ikdyz jsem dodrzovala bílkoviny, tak hlad byl. Ale ja mam hlad porad 😁 motivovalo mě to, ze jsem hubla, ono trochu hlad je pry normalni. Nejhorší hlad co jsem kdy mela, byl u lowcarb diety, to me bylo uplne zle.
Ahoj,
ráda bych zhubla nějaké to kilo. Už jsem několikrát zapisovala do KT a tak myslím, že mám pěkný přehled co do složení stravy.
Jednou se mi zhubnout podařilo, ale to jsem byla opravdu velmi fyzicky aktivní. Nyní mám pohybu méně, jsem na mateřské a zdravotní problémy mi neumožňují víc než procházky.
Mám dle toho nastavené kcal a snažím se vše dodržovat, můj problém je ale hlad.
Někteří píší, jak mají problém jídlo vůbec ujíst a já bych klidně jedla i za ně.
Co s tím? Deficit nemám nastavený nijak razantně, tak mě mrzí, že mě ten hlad tolik přepadá. Co pomáhá vám?