Angína - kde je pravda?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
454
12.6.23 08:21

Angína - kde je pravda?

Dcera (5 let) má podruhé po asi 2 měsících angínu, streptokok potvrzen výběrem, na základě toho nasazena atb na 10 dní. Nicméně žijeme v zahraničí a tady se, narozdíl od ČR, s atb nijak netrápí - po 48h, kdy už dítě není infekční, pokud se cítí dobře, může jít do školy atd. Na žádné uvolňování z TV se tady nehraje, přestávku dopoledne i přes oběd tráví venku, na hřišti, za každého počasí. Mě by tedy zajímalo, kde je pravda? Jsme v CR přecitlivělí a zhýčkaní (+ možnost OČR) nebo tady to berou na lehkou váhu? Co je ze zdravotního hlediska, objektivně, správné? :think: Držet dítě 10 dní doma v klidovém režimu nebo po odeznění příznaků i s atb šup do školy a běžného režimu? Díky.

Příspěvek upraven 12.06.23 v 08:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4397
12.6.23 08:24

Zhyckani? Jak se citis ty po angine? Mne teda rozhodne neni do skoku. Neni treba byt precitlivela, ale je potreba o zdravi trochu dbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
12.6.23 08:30

Nevím, ptám se. Já měla angínu v dětství nesčetněkrát, ale už si to nepamatuju. O zdraví dbám, ale jsem na vážkách, ten rozdíl v přístupu je diametrální :nevim: Musím říct, že už poprvé koukali divně, že byla 2 týdnyze školy doma… Zdraví dcery je mi samozřejmě přednější, jen hledám objektivní informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
12.6.23 08:31

@nejsem_tu No, ja bych rekla, ze pravda je nekde uprostřed… Po 48 hodinach bych dite do skoly neposlala, ale drzet ho doma 14 dnu, pokud je nejaky 5 den ok, mi prijde taky zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
12.6.23 08:33

Tak mě osobně třeba s angínou je blbě tak první 2 dny a pak už vpohode ale já ji mám tak jednou za 5 let..a celkově nemocná nebyvam…A ne nejsme zhýčkani..prostě tady je asi větší podpora těch co pečují o nemocné dítě…a ano když je někdo nemocný a bere ATB měl by být v klidu a odpočívat…jako jo sedět v lavici pokud nemá horečku asi zvládne ale telocvik je blbost…stejně jako muset být na dvoře ať už prší nebo je naopak pařák…organismus potřebuje klid na boj s infekci…a vyčerpávat ho ještě pobytem ve škole kde může nasednout další infekce když je teď oslabeny..no..super…
Asi bych se řídila hlavně tím jak je dceři..ale minimálně týden by to asi chtělo spíš ten odpočinek…určitě bez telaku dokud jsou ATB…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
12.6.23 08:38

@j.a.n.i1 Je to 48h od nasazení atb, což reálně proběhne tak 4.-5. den nemoci (den, dva, tři čekám, co z toho vyleze + den až dva čekání na výsledky výtěru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22830
12.6.23 08:44

Nás paní doktorka pouští do školy (bez tělocviku) po týdnu braní atb, které má většinou na 10dní..pokud se cítí dobře :nevim:
Za mě nějaký ten střed, ale třeba tím, že dělá dcera závodně sport, nechávám jí odpočinout 3 týdny od začátku nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15117
12.6.23 08:47

@nejsem_tu Řídila bych se tím jak se cítí dítě.. Myslím, ze v ČR se to přehání, ale asi nejsem úplně objektivní, protože moje děti nejsou skoro vůbec nemocné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
12.6.23 08:49

A kde přesně se tohle děje? “Zahraničí” je opravdu široký pojem.

• Citovat
  • Upravit
53190
12.6.23 08:56

Bylo by mi fuk, co si myslí doktorka nebo zahraniční školství. Pokud je mému dítěti zle nebo bere jakékoli léky na akutní nemoc, tak ne, nedávám ho do školy a nemám pocit, že bych ho tím zhýčkávala :roll: ATB jsou poměrně slušný zásah do těla bez ohledu na to, na jakou nemoc se berou, takže za mě je určitě na místě odpočinek, dieta a rekonvalescence. Pokud jsou po dobrání děti OK, tak ani nedodržuji doporučení doktorky na další týden doma, ale dávat je do škol s ATB rozhodně nebudu, ať si o tom zahraničí myslí cokoli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
12.6.23 08:57
@j.a.n.i1 píše:
@nejsem_tu No, ja bych rekla, ze pravda je nekde uprostřed… Po 48 hodinach bych dite do skoly neposlala, ale drzet ho doma 14 dnu, pokud je nejaky 5 den ok, mi prijde taky zbytečné.

s tím bych souhlasila, jen ten tělocvik bych tedy po dobu braní antibiotik vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
12.6.23 08:59

Asi bych se řídila tím, jak se dcera cítí. Reálně po 2 dnech na ant. je člověk relativně fit.

Takže po těch 5 bych ji do školy (bez tělocviku) klidně dala.

Nicméně je pravda, že v zahraničí rodiče prostě nemají možnost OCR na 14 dní a hajat s dítětem doma. Takže je nutnost vyslat ho do školy co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.23 09:01

Tak má sestra měla angínu před měsícem, 3 dny nám tvrdila že ji bolí bříško, ale mě to nedalo a donutila jsem ji otevřít pusu a bylo to jasne, druhy den k dr. angina jak blázen, byla doma víc jak týden protože v pohodě nebyla. A i kdyby byla tak by nešla do školy, za 1. s atb se nesmí na slunce a za 2. nebude nikde s qtb lítat po hřišti, bude zadyxhana, spocená a to je pěkný rozjezd na novou nemoc…
Já měla laryngitidu v prosinci, chodila jsem všude do obchodu atd. A lecila jsem se měsíc protože jsem neměla klidový režim.

• Citovat
  • Upravit
53518
12.6.23 09:02
@nejsem_tu píše:
Dcera (5 let) má podruhé po asi 2 měsících angínu, streptokok potvrzen výběrem, na základě toho nasazena atb na 10 dní. Nicméně žijeme v zahraničí a tady se, narozdíl od ČR, s atb nijak netrápí - po 48h, kdy už dítě není infekční, pokud se cítí dobře, může jít do školy atd. Na žádné uvolňování z TV se tady nehraje, přestávku dopoledne i přes oběd tráví venku, na hřišti, za každého počasí. Mě by tedy zajímalo, kde je pravda? Jsme v CR přecitlivělí a zhýčkaní (+ možnost OČR) nebo tady to berou na lehkou váhu? Co je ze zdravotního hlediska, objektivně, správné? :think: Držet dítě 10 dní doma v klidovém režimu nebo po odeznění příznaků i s atb šup do školy a běžného režimu? Díky.Příspěvek upraven 12.06.23 v 08:32

Po dobu braní antibiotik bych dítě nechala doma. Kdyby bylo OK, z tělocviku bych rozhodně neomlouvala. U nás jsou děti v družinr venku, pokud nepadají trakaře. Syna jsem od začátku docházky po nemoci z TV neomlouvala. Nevidím důvod. Sám je po odeznění jakékoliv nemoci ihned v pohybu a pohyb mu svědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15117
12.6.23 09:05
@Tosidelassrandu píše:
A kde přesně se tohle děje? “Zahraničí” je opravdu široký pojem.

Třeba v Rakousku, nebo v Anglii tam máme příbuzné a přístup k nemocem podobný jak píše zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí