Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pres den jen at to jde ven, utlumovaky kasle napr. Sinecod (a antihistaminika nepr Fenistil) bych dala jen na noc at se ji lip spi
to same nurofen, nemyslim si ze je nutne ji ho davat 3*denne kdyz ma pod 38… hlavne hodne pit, jitrocelovy sirup je ok (nam mudra nutila brectanovy a po tom uz holky kaslaly strasne moc az do daveni) a vetrat (chladny vlhky vzduch)
Příspěvek upraven 12.06.23 v 08:04
@maminaAJ píše:
Pres den jen at to jde ven, utlumovaky kasle (a antihistaminika) bych dala jen na noc at se ji lip spi
Takže třeba mukosolvan?
Ee, cituji:
Ambroxol, léčivá látka přípravku MUCOSOLVAN, zvyšuje v dýchacích cestách sekreci hlenu, tvorbu plicního surfaktantu (látka pokrývající vnitřní stěny plicních sklípků) a stimuluje činnost řasinek zajišťující transport hlenu. Tyto účinky mají za následek vydatnější zkapalnění, lepší transport a vylučování hlenu (mukociliární clearance), čímž dochází k usnadnění vykašlávání…
takze Mucosolvan je dobry na uvolneni hlenu, ale stimuluje kasel, rozhodne nedavat k veceru a na noc
Mám teď to samé u 6m
Mucosolvan ráno případně v poledne večer stoptusin ať se vyspi…teplotu pokud není nad 38 bych nesnižovala..zvlášť když je čilá a hraje si…muzes to podpořit určitě i jitrocelovým nebo cibulovým sirupem ![]()
Na utlumeni kasle se dava Sinecod, Stoptussin… vetsinou se to pouziva na suchy drazdivy kasel, aby se clovek neustekal…
moje decka vetsinou uzijou obe verze, prvni dva dny stekaji, takze tlumime a zhebcujeme jitrocelem, pak se zahleni a to uz jdou ty odhlenovaky (ale ne na noc)…
jsou to radosti… preji at je brzo lip
Já bych dala mukosolvan, ale ne na noc a nedavala bych preventivně nurofen, to je blbost, ten bych dala jen případě, ze teplota půjde přes 38,5.
Nic!
Max stavu z cibule+med.
Na noc nakrajenou cibuli k posteli (ty silice jsou fakt ucinne), pokud by kaslala hodne, tak Levopront.
C vitamin.
Zadny Nurofen, na co jezis.
@Lucie_Sx píše:
Nic!
Max stavu z cibule+med.
Na noc nakrajenou cibuli k posteli (ty silice jsou fakt ucinne), pokud by kaslala hodne, tak Levopront.
C vitamin.
Zadny Nurofen, na co jezis.
@Kriss Tina píše:
Já bych dala mukosolvan, ale ne na noc a nedavala bych preventivně nurofen, to je blbost, ten bych dala jen případě, ze teplota půjde přes 38,5.
S tím nurofenem to byl příklad co vždycky radi zaskok doktorky..
@Anonymní píše:
S tím nurofenem to byl příklad co vždycky radi zaskok doktorky..
V pohode, jak vidis, i doktor muze radit nesmysly…
@Lucie_Sx píše:
V pohode, jak vidis, i doktor muze radit nesmysly…
Já vim
Nikdy bych diteti 5 dní v kuse 3× denne nedávala leky na snížení teploty.
Jen nevím jestli mám dávat holce mukosolvan či nikoliv..
@Anonymní píše:
Já vimNikdy bych diteti 5 dní v kuse 3× denne nedávala leky na snížení teploty.
jaky ma mala kasel? vykaslava neco ven (i kdyby to polkla)?… pokud je suchy stekavy horni (boli krk) tak to nee… mucosolvan je na takovy ten hlenovy kdy potrebujes vykaslat chrmel, byva to jakoby zespod z prudusek, z plic… mucosolvan rozpousti a uvolnuje chrmle
@maminaAJ píše:
jaky ma mala kasel? vykaslava neco ven (i kdyby to polkla)?… pokud je suchy stekavy horni (boli krk) tak to nee… mucosolvan je na takovy ten hlenovy kdy potrebujes vykaslat chrmel, byva to jakoby zespod z prudusek, z plic… mucosolvan rozpousti a uvolnuje chrmle
Nepřijde mi že by z ní šlo něco ven. Suchý kasel to určitě není. Ma ucpaný nos, začne kaslat, nadechne se nosem a okamžitě se rozkasle..
@Anonymní píše:
Já vimNikdy bych diteti 5 dní v kuse 3× denne nedávala leky na snížení teploty.
Cibule s medem je za me lepsi.
A na noc cibuli k posteli.
@Lucie_Sx píše:
Cibule s medem je za me lepsi.
A na noc cibuli k posteli.
Jak dlouho myslis ze muzou trvat teploty? Má je od soboty. Tak jednou dvakrát denně ji to vyskočí. Ted třeba mela 38.8… nic kromě rymy a příšernýho kasle ji není..
Ahoj dcera 3 roky ma od soboty trochu zvýšenou teplotu, vyleze to jednou až dvakrát denně okolo 38. Ma trochu ucpaný nos, ale hodně kasle. Přijde mi že to je takovej ten hlenovej kasel. Je cila, hraje si, ji, průjem nemá, nic ji neboli. Jen bych ji chtěla ulevit od toho kasle, existuje něco? Nebo je hloupost ten kasel brzdit? Naše lékařka ma za sebe zaskok a tam se mi upřímně nechce. Celkem nic ji kromě kasle neni. Zaskok stejne řekne jitrocel sirup a 3× denne preventivně nurofen.