Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré rano. Prosím o radu. Mála má od pondělka anginu a mame na to antibiotika. Chci se zeptat jak dlouho je normalni, aby mela horecku? dneska v noci ji to vyskocilo na 40.2 myslite, ze nemam panikarit?
Šla bych znovu k doktorce..Přesně toto se stalo před lety mojí prostřední tehdy taky dvouleté dceři..Dr. zkonstatovala angínu, dostala ATB, horečky sice trochu klesly, ale cca po 3 dnech znovu vyskočily na vysoké hodnoty(kolem té čtyřicítky),do toho začala zvracet..Poslala nás ihned do nemocnice, kde jí zjistili neobvyklý typ streptokoka, dostávala ATB v kapačkách, běžná prostě nezabrala..
Měli podezření i na infekční mononukleozu nebo virovou angínu, ale to se nepotvrdilo, měla vysoké CRP(což u virových nebývá).
Měla bys s ní jít znovu co nejdřív k dr.,aby zhodnotila její zdravotní stav a nález v krku..PO 3 dnech zaléčení ATB by se její stav měl každopádně zlepšit.
Ja se jsem se spletla my byli u doktorky az v utery a prvni davku dostala v utery odpoledne antibiotik.
Ahoj, s tak malou bych jela k doktorce. Jestliže má léky od pondělka a dnes je čtvrtek, tak by už měla být teplota lepší.
Syn měl také vysoké teploty a dost dlouho. Musela jsem léky na teplotu střídat. A 3× mám měnili léky.
než vůbec nějaký zabral.
Určitě bych jela. Držte se.
Tak ještě den počkej..Obecně se píše, že ATB mají 48 hodin na to, aby zabrala..Z mých zkušeností to ale většinou tak dlouho netrvá, dítěti se uleví do pár hodin - po první, maximálně druhé dávce a už druhý den je znát, že je mu líp.
Kdyby ty horečky měla ještě dnes a zítra ráno, tak s ní běž zítra k doktorce.
@kudrnka89 píše:
Ja se jsem se spletla my byli u doktorky az v utery a prvni davku dostala v utery odpoledne antibiotik.
A střídáš léky na teploty?
@kudrnka89
Mohu mít skromný dotaz ohledně ATB, která dcerka užívá? Děkuji. ![]()
Jo na snizeni stridam nurofen s panadolem cipky. Mo, kdyz ji dam na snizeni tak je bez teplot, ale v noci spinkala tak jsem ji nebudilab a tak ji to vyskocilo.
@kudrnka89 nás má u angin vysoký teploty vždy 3-4dny bez ohledu na to, který den se nasadily atb, tak ještě vydrz
Doufam, ze to bude vporadku. Volala jsem doktorce a ta rikala pokud do zitra budou stale vysoky horecky tak rano prijet s moci.
@kudrnka89 Já jsem sice dospělá, ale angínu jsem nedávno prodělala a průběh byl takový, že jsem měla 8 dní horečky kolem 39, často i přes 39. Taky jsem měla ATB. Po 8 dnech horečky klesly až do normálu, ale ještě cca týden jsem na sobě cítila únavu, vyčerpání, prostě dozvuky nemoci. Jako dítě jsem mívala angínu pravidelně a taky si pamatuju, že u toho byly vysoké horečky, navíc děti mívají vyšší teploty, než dospělí.
Poradila bych se s doktorem, jak horečky srazit na nějakou snesitelnější teplotu, já vím, že mi máma dělala zábaly celého těla, což jsem sice nesnášela, ale vždycky to zabralo. Nebo budou i jiné varianty. Jinka ale nemyslím, že bys měla nějak stresovat, je to sice nepříjemné, ale vysoké horečky u angíny bývají. Přeji brzké uzdravení!
Tak snad to je normalni. Ted uz ji to vysplhalo na38.1 takze uz ne tak moc. Tak doufam, ze se to bude snizovat a bude na lip a lip.