Angína u 2leté holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
282
7.8.14 06:22

Angina u 2lete holcicky

Dobré rano. Prosím o radu. Mála má od pondělka anginu a mame na to antibiotika. Chci se zeptat jak dlouho je normalni, aby mela horecku? dneska v noci ji to vyskocilo na 40.2 myslite, ze nemam panikarit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44178
7.8.14 06:35

Šla bych znovu k doktorce..Přesně toto se stalo před lety mojí prostřední tehdy taky dvouleté dceři..Dr. zkonstatovala angínu, dostala ATB, horečky sice trochu klesly, ale cca po 3 dnech znovu vyskočily na vysoké hodnoty(kolem té čtyřicítky),do toho začala zvracet..Poslala nás ihned do nemocnice, kde jí zjistili neobvyklý typ streptokoka, dostávala ATB v kapačkách, běžná prostě nezabrala..

Měli podezření i na infekční mononukleozu nebo virovou angínu, ale to se nepotvrdilo, měla vysoké CRP(což u virových nebývá).

Měla bys s ní jít znovu co nejdřív k dr.,aby zhodnotila její zdravotní stav a nález v krku..PO 3 dnech zaléčení ATB by se její stav měl každopádně zlepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
7.8.14 06:48

Ja se jsem se spletla my byli u doktorky az v utery a prvni davku dostala v utery odpoledne antibiotik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
7.8.14 06:51

Ahoj, s tak malou bych jela k doktorce. Jestliže má léky od pondělka a dnes je čtvrtek, tak by už měla být teplota lepší.

Syn měl také vysoké teploty a dost dlouho. Musela jsem léky na teplotu střídat. A 3× mám měnili léky. :cert: než vůbec nějaký zabral.

Určitě bych jela. Držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44178
7.8.14 06:51

Tak ještě den počkej..Obecně se píše, že ATB mají 48 hodin na to, aby zabrala..Z mých zkušeností to ale většinou tak dlouho netrvá, dítěti se uleví do pár hodin - po první, maximálně druhé dávce a už druhý den je znát, že je mu líp.

Kdyby ty horečky měla ještě dnes a zítra ráno, tak s ní běž zítra k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
7.8.14 06:52
@kudrnka89 píše:
Ja se jsem se spletla my byli u doktorky az v utery a prvni davku dostala v utery odpoledne antibiotik.

A střídáš léky na teploty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
7.8.14 06:54

@kudrnka89
Mohu mít skromný dotaz ohledně ATB, která dcerka užívá? Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
7.8.14 07:19

Jo na snizeni stridam nurofen s panadolem cipky. Mo, kdyz ji dam na snizeni tak je bez teplot, ale v noci spinkala tak jsem ji nebudilab a tak ji to vyskocilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
7.8.14 07:42

@kudrnka89 nás má u angin vysoký teploty vždy 3-4dny bez ohledu na to, který den se nasadily atb, tak ještě vydrz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
7.8.14 07:51

Doufam, ze to bude vporadku. Volala jsem doktorce a ta rikala pokud do zitra budou stale vysoky horecky tak rano prijet s moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
7.8.14 09:05

Držte se a vydržte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.8.14 09:46

@kudrnka89 Já jsem sice dospělá, ale angínu jsem nedávno prodělala a průběh byl takový, že jsem měla 8 dní horečky kolem 39, často i přes 39. Taky jsem měla ATB. Po 8 dnech horečky klesly až do normálu, ale ještě cca týden jsem na sobě cítila únavu, vyčerpání, prostě dozvuky nemoci. Jako dítě jsem mívala angínu pravidelně a taky si pamatuju, že u toho byly vysoké horečky, navíc děti mívají vyšší teploty, než dospělí.
Poradila bych se s doktorem, jak horečky srazit na nějakou snesitelnější teplotu, já vím, že mi máma dělala zábaly celého těla, což jsem sice nesnášela, ale vždycky to zabralo. Nebo budou i jiné varianty. Jinka ale nemyslím, že bys měla nějak stresovat, je to sice nepříjemné, ale vysoké horečky u angíny bývají. Přeji brzké uzdravení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
7.8.14 10:51

Tak snad to je normalni. Ted uz ji to vysplhalo na38.1 takze uz ne tak moc. Tak doufam, ze se to bude snizovat a bude na lip a lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí