Hyperaktivita u dětí

192
4.8.14 08:25

hypersktivita u dětí

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s dětskou hyperaktivitou? Mám dceru 5let a byla jsem s ní u dětského psychologa a ten my řekl, že se u ní určitě objeví porucha pozornosti. Už teď sleduji, že je taková roztržitá. Neumí se pořádně začlenit do kolektivu což mě štve nejvíc. Bych jí strašně ráda pomohla, ale nevím jak.Za rok má jít do školy a já jsem z toho taková vyděšená jak to bude zvládat. Děkuji za rady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7065
4.8.14 08:42

@lola123 Ahoj asi nemám co k tématu, ale chtěla jsem se zeptat. Kdo Vás poslal k dětskému psychologovi a v kolika letech? Měli jste nějakou diagnózu? Nebo jak probiha vyšetření?
Mám syna 2 roky. Hyperaktivní je az příliš, není pozorn, víceméně ne poslušný, protoze me nechce poslouchat řekla bych že má svuj svět. K dětem má velmi kladný vztah ale někdy je moc hrr a musím jej krotit. Kdyjste to zzačali s dcerou resit? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
4.8.14 09:32

Mám hyperaktivní sestru s poruchou pozornosti. Má diagnostikovanou Lehkou mozkovou disfunkci (to u ní právě může za poruchu pozornosti a hyperaktivitu).
Dneska už je dospělá slečna, ale diagnostikovali jí to při vstupu na ZŠ. Jinak mám taky zkušenosti z doučování hyperaktivních dětí.

Ze zkušenosti, důležité je pochopení a trpělivost. Sestra třeba v dětství moc nechápala, do jaké míry je něco hra a kde už začíná „ubližování“. Učení byl samozřejmě horor. Mamka brzy pochopila, že nemůže sestru nechat učit samotnou, takže jsem se s ní primárně učila já. Pomáhalo hodně polopaticky vysvětlovat.

Jinak doporučuju hodně pohybových kroužků, ať se vybije a unaví. Taky je to perfektní pro začlenění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
4.8.14 09:48
@Jannys píše:
@lola123 Ahoj asi nemám co k tématu, ale chtěla jsem se zeptat. Kdo Vás poslal k dětskému psychologovi a v kolika letech? Měli jste nějakou diagnózu? Nebo jak probiha vyšetření?
Mám syna 2 roky. Hyperaktivní je az příliš, není pozorn, víceméně ne poslušný, protoze me nechce poslouchat řekla bych že má svuj svět. K dětem má velmi kladný vztah ale někdy je moc hrr a musím jej krotit. Kdyjste to zzačali s dcerou resit? Děkuji za odpověď

Tak to jako bys popsala mého staršího syna ve dvou letech :lol: Lítal jak šus, lezl po nábytku, házel na mně bobky, když jsem chtěla, aby toho nechal atd. A do toho se narodil mladší brácha, nedonošený, kojila jsem tak co půl hoďky a s miminem na prsu jsem staršího poděsa sundávala z nábytku :lol: Dodnes na to nerada vzpomínám :lol: Teď je z něho čtyřleťák, živý je, ale pozornost udrží v poho, zvládá i čtení Sluníček, pohádek, klidně i půl hoďky, ve školce není problém atd. Tím jsem chtěla říct, že ve dvou letech je na podobné diagnozy brzy :) Já s ním chodím na plavecké kurzy a do cvičení, tam se vždycky vyblbnul a byl klid. Zkusila bych napřed tohle. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.8.14 09:52

@Jannys našeho nejstaršího diagnostikovaly ve 4 letech ADHD po jedné návštěvě u pediatra kdy byl tk rozjetý že ho doktorka nemohla ani vyšetřit tak uznala že už je to moc a dala nám žádanku na dětskou psychiatrii, rozdílný oproti jiným dětem byl cca od 1 roku, teď je mu deset (zítra) a někdy je to na palici

@lola123 u nás funguje jen pravidelný režim a pevné nervy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
4.8.14 09:53

@mikky Jéé děkuji.
V poslední době se tu témata o dětském psychologovi celkem rozvíjejí.
Syn je živel. A to co popisuješ ty např. lezení po nábytku. Tak to máme úplně stejné, ale dostane na zadek a (někdy) je klid. Z toho dokáže být takové kvítko a z toho úplně nejzlatější. Momentálně si maluje na papír a je klid. Také chápu, že je to určitá forma vývinu a každé dítě k něčemu musí dozrát.
Tím jak se tu objevují často tyto podobné témata pod které píšem. Tam mám někdy pocit, že bych měla navštívit odborníka taktéž, ale tím, že jsi napsala jsi mě celkem uklidnila, že je to „normální“
Děkuji moc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
4.8.14 09:55

Dobrý, my máme ještě rozštěp a ještě se nám počurává v noci a to už má 5let.Tak jsme to začaly řešit u nefrologa pak u neurologa a ten nás právě poslal ke klinickému psychologovi. A ten mi diagnostikoval tuto poruchu. Malá právě není nějak hrr.Ona je ta co stojí bokem když děti si hrají. Neumí se začlenit. Neosloví první ty děti. Už má mbýt teď předškolačka a já mám uplnou hrůzu co bude až začne chodit do školy. Je takové trdlo. Nechápe, že si někdo dělá srandu atd. Potřebovala bych právě poradit jak s ní začít, aby se více členila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
4.8.14 09:56

@anickadomnik Ajééé :-D no uvidíme nerada bych nějak takto chodila se synem.Budu doufat, že se to třeba zmírní cca za 6 měsíců :-) třeba.
Syn je taky rozdíly o proti jiným dětem, ale spíše v tom, že je to živel jednou je tam podruhé jinde. Dělá věci co děti v jeho letech ne.On byl od malička hrozně zrychlený. Jsem si jej jako miminko moc neužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
4.8.14 09:58

@lola123 Jaj :-( To musí být pro matku taky dosti na palici. A teď nevím co je horší jestli když dítě se začlení do skupinky až MOC a je svým „vůdcem“ a nebo dítě které stojí o podál a na ostatní děti jen tak kouká :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
4.8.14 10:02
@Jannys píše:
@mikky Jéé děkuji.
V poslední době se tu témata o dětském psychologovi celkem rozvíjejí.
Syn je živel. A to co popisuješ ty např. lezení po nábytku. Tak to máme úplně stejné, ale dostane na zadek a (někdy) je klid. Z toho dokáže být takové kvítko a z toho úplně nejzlatější. Momentálně si maluje na papír a je klid. Také chápu, že je to určitá forma vývinu a každé dítě k něčemu musí dozrát.
Tím jak se tu objevují často tyto podobné témata pod které píšem. Tam mám někdy pocit, že bych měla navštívit odborníka taktéž, ale tím, že jsi napsala jsi mě celkem uklidnila, že je to „normální“
Děkuji moc:-)

Jo každé dítě je jiné. Mladší je zas úplný kliďas. Některé jsou prostě živější, to ale neznamená, že jsou všechny takové děti hyperaktivní. Já jsem v té době oblítávala, všechny herny, bazény, cvičení atd. Všechno jen ne zůstat doma, to bylo na Chocholouška :mrgreen: Zkusila bych to na tvém místě taky, takové živější děti potom bývají dobré třeba ve sportu, až se ta energie trošku usměrní :) O tom mém to teda platí stoprocentně. No a kdyby se to prostě nelepšilo, tak bych to řešila s dr., ale určitě ne ve dvou letech. To, že jsou někteří dvouleťáci takoví je prostě normální. Tak přeju hodně sil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
4.8.14 10:11

@mikky Přesně tak hlavně NÉ zůstávat doma.Pro nás to platí hlavně odpoledne. Dopoledne to ještě de sem tam něco poklidím pak zase poklidím zase uklízím :-D pak spánek a jdeme ven domu se dostanem třeba kolem 6-7 h večerní a je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
4.8.14 10:21

Je to na palici šíleně. Neustále o tom přemýšlím. Někdy si říkám, že až moc.Ale nemůžu si pomoc.
:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
4.8.14 10:26

@lola123 to chápu někdy se přistihnu když je toho na mě opravdu, ale opravdu moc.Jak závidím matkám co mají klidné děti. Že bych chtěla taky takové. Ale pak raději urychleně začnu přemýšlet o něčem jiném. Musíme být rády, že jsou děti zdravé a to je důležité.
Nechala bych tomu volný průběh:-) a ty jako maminka bych se moc netrápila.
Hodím jen jeden příklad. Ve školce jsme měli holku která byla taky taková byla v sobě uzavřená nebyla moc krásná jak jiné děti. Pak jsem s ním byla na základce. NIKDO se sní nebavil jen dvě holky.Byla ÚPLNĚ jiná a to doslova.Po čase jsem s ní začala chodit i na střední obarvila a ostříhala si vlasy.Byla z ní úplně jiná kočka. A dnes? Je úžasná bavíme se o všem, má práci kde jí mají lidi rádi a změnila se o 100%.Takže si myslím, že k tomuto dítě musí dozrát a ať je věk jakýkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
4.8.14 11:53

Já když koukám kolem sebe. Tak větu…on(a) je hyperaktivní slychám velmi často :think: Přitom ní každé živé dítě je hyperaktivní, některá jsou jen opravdu hodně živá(to je i má 2 letá dcera) Je to klasické dvouleté dítě, které zkouší co smí a co nesmí, a zlobí :mrgreen: Pak jsou pod slovo hyperaktivní schovavají některé maminky svou neschopnost zvládnout své dítě. Které od mala nemělo žádný mantinel a trochu jim přerostli přes hlavu. :cert:
a pak děti opravdu hyperaktivní kteří to mají diagnostikováno.

@lola123 i s tím se dá pracovat neboj se se školy. Jen to bude chtít trpělivost. už teď seďte u úkolů pro předškoláky, třeba jen chviličku, hlavně jí to musí bavit, né jí nutit u toho sedět půl hodiny, ale třeba jen 10 min. ráno, odpoledne a podvečer. Neděs se verdiktu psychologa. To, že se moc nezačleňuje do kolektivu přeci příliš nevadí, najde si jen pár přátel, nemusí být oblíbenec celé třídy.
Jen se pak snažte ve škole ulehčit jí ten start do školní docházky první 3 třídy jsou nejdůležitější to jsou ty základy, které musí zvládnout. Pomůžeš jí i třeba spousty mnemotechnickými pomůckami a dostatečným tréninkem. Taky v době učení a tréninku teď předškoláka nenechávej žádné rušivé elementy v okolí(rachot, rádio, puštěné Tv) ale prostě klid, a z klidem s ní jednej i ty. čím víc budeš ty nervozní, tím bude i ona. Přeji hodně štestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
5.8.14 11:43

Děkuji za rady. Věci pro předškoláky máme. Různé sešity a knížky s úkoly. To ji baví, ale rozptyluje se u všeho. Ale má velkéhé pamatováka. Chodí na angličtinu a pamatuje si spoustu věcí. Teď ji přijaly na lidovou školu umění tak uvidíme jak to bude zvládat. Díky moc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí