Zvracení z jídla

789
3.8.14 06:02

zvraceni z jidla

Prosim o radu. Vcera maly 3 roky mel za den cca 5 kopecku zmrzliny a nic moc nejedl. Vcera vecer zacal plakat, ze pry ho boli krk, pozvracel se, za hodinu zas, po 2 hodinach opet a pak jeste 2×, mezitim nic nejedl ani nepil.Na krk ani jine dalsi boleni si nestezuje.Ted rano sel kakat a samozrejme prujem.Muze to byt z jidla? a co mu ted davat jist? jake leky mu dat? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2406
3.8.14 06:48

Může to být z jídla, ale taky nemusí. K jídlu dávej piškoty, rohlík, banán, meloun…prostě nemastný nekořeněný. A hlavně hodně pít. Když se to nezlepší, tak hned v pondělí k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
3.8.14 06:53

Právě že teď pil a všechno zas vyzvracel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
3.8.14 06:53

Během deseti minut je z něj všechno venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
3.8.14 06:56

Tak jestli od včerejška ani nepil, tak bych letěla k doktorovi ještě dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
3.8.14 06:56

Zkus dat hylak a kulisek. Jinak bych volala na pohotovost nebo tam jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
3.8.14 06:59

Znama mela se svym ditkem neco podobneho, na pohotovosti ji doporucili ten hylak a kulisek. To pomohlo hned, ale musela na odbery a mela nejaky rotavir. Ale snad to nebude vas pripad. drzim pesti, at se synovi ulevi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
3.8.14 07:14

Ahoj!

K jídlu bych nedávala zatím nic. Dokud neudrží aspoň tu tekutinu… Pití se má podávat po lžičkách vychlazené. Ale nic kyselého, co by podráždilo žaludek. Doporučuje se taky vychlazená a vybublaná coca cola, ale fakt jen po douškách. (Radila i sestra v nemocnici pŕi zvracení po narkóze u syna.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
3.8.14 08:05

Teď řádí nějaké virozy. Jednodenní. Prošli jsme si tím taky. Mimochodem, u nás byl „spouštěč“ taky nejspíš zmrzlina.

Chce to hlavně zastavit zvracení. Takže jak radí @Zizalka po lžičkách vychlazenou tekutinu, buď tu kolu (klasickou s cukrem) a nebo čaj ideálně oslazený glukopurem. Až ti přestane zvracet, tak do něj dostat něco na průjem. Já dávám enterol.
Pokud by ti přišel příliž unavený a malátný, okamžitě na pohotovost. ( i kdyby sis měla zavolat rychlou). Přecijen od večera nic nejedl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
3.8.14 08:31

Doporučuje se i cucat kostičky ledu. Pozor na dehydrataci, ta může vzít u dítěte rychlý spád.
Nestěžuje si na bolesti? Já měla při takové viroze strašlivé křeče v žaludku, tak jsem volala rychlou, zavezli mě na infekční, dostala jsem kapačku s něčím na zastavení zvracení, injekci novalginu na ty křeče a cca půl hodiny od podání mi bylo hej, kapačka mě zavodňovala a já už spokojeně spala.
Pokud by to neustupovalo nebo bylo dítě plačtivé, že ho něco bolí nebo naopak apatické, jela bych se sbalenou taškou a počítala s hospitalizací, není to nic hrozného.

A pozor, pokud uklízíš blitíčko a utíráš zadek po průjmu, tak je vysoká pravděpodobnost, že to chytneš taky :zed: Doporučuju okamžitě nasadit dvojnásobné dávky laktobacila, může to dost zmírnit průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
3.8.14 11:03

Tak jsem dala čaj po lžičkách, zatím to v sobě drží, poslední zvracen proběhlo v 9, tak uvidím, k tomu dávám Lactobacily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
3.8.14 12:27
@luckyhorse píše:
Tak jsem dala čaj po lžičkách, zatím to v sobě drží, poslední zvracen proběhlo v 9, tak uvidím, k tomu dávám Lactobacily
:palec:
Jeslti mu to vydrželo i do teď tak mu můžeš zkusit dávat jídlo.
ideálně na co má chuť z varianty piškoty, rohlík, vařené brambory, mrkem, rýže. Super jsou přesnídávky (banánovou, jablečnou), tam je jídlo i pití zároveň (a cukr dělá s dětma divy - alespoň s tou mojí cácorkou v těchto případech). ;).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
3.8.14 12:42

Já bych s jídlem nepospíchala. Hlavní je to pití.

Pokud pak uvidíš, že má chuť k jídlu, tak třeba naškrábat po lžičkách chladný banán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
3.8.14 12:52

Moje dcera byla hodně zvracivá - na gastru nám doktor doporučil hodně studenou vodu po lžičkách. To jediné nám zvracení zastavilo. Jídlo ne a ani žádné pití ve větším množství, jak je ten žaludek slabý, tak tam nic neudrží, jen tu studenou vodu po troškách.

Jinak bych tu nevolnost dávala za vinu té zmrzlině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
3.8.14 13:43
@Bubina píše:
Jinak bych tu nevolnost dávala za vinu té zmrzlině…

To jsem dávala taky. Do té doby, než za 2 dny na to to chytili další členové rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí