Teplota, vyrážka a teď krvavá skvrna

167
1.8.14 19:03

Teplota, vyrážka a teď krvavá skvrna

Ahoj, prosím o radu a zkušenosti…

Můj roční syn měl od úterý teploty kolem 38.5, byli jsme na pohovosti, kde mu dělali jenom vyšetření z moči. Nic nenašli. Teploty včera ustaly a dnes se trošku osypal, tak usuzuji na šestou nemoc. Každopádně pocitově už mu nic není, lítá jako drak jako vždy. Ale ted při koupání jsem mu objevila krvavou modřinku (ale fakt hodně krvavou) pod ramenem. Mohlo se samozřejmě stát, že se někde skřípnul nebo praštil, je to fakt zvíře, ale mám strach - jsem dost úzkostná :nevim:

Kdyby se něco dělo, snad by to doktorka poznala z moči a neustala by horečka?

Díky za uklidnění nebo za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.8.14 19:13

Tak mě napadlo (nechci strašit), jestli má stále teplotu a příznaky chřipky? Ta podlitina by mohla být příznak meningokoka? Raděj ho sleduj, případně jeď na pohotovost nebo si volej sanitku, kdyby se horšil. Ať to nic není, Ti přeju.

• Citovat
  • Upravit
167
1.8.14 19:14
@Anonymní píše:
Tak mě napadlo (nechci strašit), jestli má stále teplotu a příznaky chřipky? Ta podlitina by mohla být příznak meningokoka? Raděj ho sleduj, případně jeď na pohotovost nebo si volej sanitku, kdyby se horšil. Ať to nic není, Ti přeju.

Tak to je přesně to, co mě napadlo :( ale teplotu nemá už 24 hodin a příznaky žádné, jenom ta skvrnka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.14 19:16

Twl tak to bych radši hned volala záchranou službu, krvavá modrina opravdu může byt priznakem meningitidy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
1.8.14 19:22

@JanaTý
já bych taky jela ihned. Radši zbytečně než pozdě, té skvrny bych se bála jak sviňa (meningokok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.14 19:28

Taky bych jela pro jistotu.Sice meningokok utoci myslim rychle behem jednoho dne a vy jste meli teploty uz vice dnu, tak to je dobre. Ale ta krvava skvrna nevim nevim, jela bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
1.8.14 19:38

Skvrny od meningokoka poznáš tak, že když na ní přitlačíš skleničkou, tak nezmizí… tak to vyzkoušej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
1.8.14 20:14

@JanaTý
Hele klid, meningokova sepse to nebude, to by vypadal jinak, ne litajici afebrilni drak… moznosti je vice a klidne i uplne benigni veci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
1.8.14 20:17

„Pokud vaše dítě nereaguje na léky proti teplotě jako jindy, je schvácené a případně pozorujete na kůži výsev vyrážky, vyhledejte lékaře. Prohlížejte důkladně kůži dítěte a pokud se na ní objeví tečky či skvrny, neváhejte, i když dítě nemá zrovna v tu chvíli teplotu. Lépe jít „zbytečně“ k lékaři, než nenávratně ztratit několik cenných hodin,“ radí proto primářka Hobstová."

zdroj: http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?…

Minimálně bych zavolala na pohotovost a probrala to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8414
1.8.14 20:31

My teď bojujejeme z telotama. Malá už má týden ( max 38,5)udělala se ji i vyrážka která už ustupuje. Dvakrát jsme byli u doktorky. dvakrát nám řekla, že je to nějaká viroza z horka. Malá taky lítá po baráku jako by ji nic nebylo.Jen teda moc nechce jist. Dneska ji doktorka vzala krev, takže kdyby to bylo něco vážnějšího tak by to snad poznala, ne? co myslíte? Taky už mám o ni strach :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
1.8.14 21:01
@AnastazieB píše:
Skvrny od meningokoka poznáš tak, že když na ní přitlačíš skleničkou, tak nezmizí… tak to vyzkoušej.

zadna modrina pod sklenickou nezmizi, tim se pouze odlisi modrina od zarudnuti z prokrveni (vyrazky).

osobne taky dost pochybuji, ze by decko s menigokokovou sepsi bylo jinak v pohode. Teplotu nutne mit nemusi pri sepsi, ale stejne by bylo dost zchvacene a zjevne nemocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
1.8.14 21:09

Děkuji všem!

Volala jsem na pohotovost, paní doktorka pravila, že se zřejmě praštil, ale jestli chci být v klidu, at jedeme. Tak jsme jeli a už jsme doma.

Pan doktor Járu prohlédl, poslechl, koukl do krku. Prý teploty byly od virózy, vyrážku má taky z toho, i malý průjem. Ta krvavá modřina s tím prý nesouvisí. UF!!!

Každopádně jsem ráda, že jsem jela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
1.8.14 21:12
@JanaTý píše:
Děkuji všem!

Volala jsem na pohotovost, paní doktorka pravila, že se zřejmě praštil, ale jestli chci být v klidu, at jedeme. Tak jsme jeli a už jsme doma.

Pan doktor Járu prohlédl, poslechl, koukl do krku. Prý teploty byly od virózy, vyrážku má taky z toho, i malý průjem. Ta krvavá modřina s tím prý nesouvisí. UF!!!

Každopádně jsem ráda, že jsem jela…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
1.8.14 21:13

@JanaTý Aspoň má člověk klid :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
1.8.14 21:15
@Izabella píše:
@JanaTý Aspoň má člověk klid :andel:

Přesně tak, stejně bych strachy neusnula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí