Proč se nesmí se salmonelou do bazénu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3580
5.8.14 13:56

Bazén u salmonely

Ahoj holky, mám dotaz, na který mi doktorka neumí odpovědět… proč se při salmonele nesmí do bazénu. Samozřejmě už je po průjmech, po všem, dítko je pouze přenašeč, takže je jasná zvýšená hygiena na WC a při jídle, to je jasné,,, ale proč je zakázáno koupání?
díky, A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1318
5.8.14 14:01

Protoze je infekcni, tak aby to neroznasel dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
5.8.14 14:03

Ahoj, bakterie salminely se vylučují stolici, stačí, když bude mít dcera „špinavý zadek“,uprcne si…dostanou se do vody, tam si lokne vody někdo jiný…a infekce se nám šíří dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
5.8.14 14:04

Já jsem to nedopsala, holce je 9, do bazénu se nepokadí,,, jinak se salmonela nemá šanci přenést, než výkaly,,, tak právě proto to nechápu.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
5.8.14 14:04

Mas to napisane vo vlastnom texte, tvoje dieta je prenasac, tak preto :oops:
ale paci sa mi to vyjadrenie „pouze přenašeč“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
5.8.14 14:05

Nemusí se poradit, tam stačí troska, opravdu umaznuty zadek…my se takto nakyzili kampylobacterem…taky se déčko nepokakavalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
5.8.14 14:07

Třeba návštěvy máme povolený,,,bazén ne, přijde mi to zvláštní.
Zatím jsme teda v bazénu nebyly, už to trvá měsíc, dneska jsme absolvovaly další testy, tak počkáme na výsledek,,, jenom mě to prostě zajímalo. do kolektivu můžem, do bazénu ne. Nelogický.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
5.8.14 14:10

Tak jeste jednou, salmonela má takzvané fekalneoralni přenos, ne kapenkama, nenakazis se na návštěvě, když na tebe dite prskne..kdyz si budou sahat na zadek a pak do pusy to jo, ale to předpokládám nehrozí…v bazéně se bakterie dostanou do vody, kde si může kdokoliv jiný loknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
5.8.14 14:14

Tak návštěva znamená hlavně společné WC, což je právě ten problém,,,to máme dovoleno, se zvýšenou hygienou teda. Takže kámošky s dětma, co k nám chodí, o všem ví, stříkám WC. Ten bazen mi prostě moc nešel do hlavy,,, loknutí vody mě asi nenapadlo :), tak už vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
5.8.14 14:15

@Anik Tak mě to nepřijde nelogický, právě naopak. Dítě nemusí nutně kadit do vody, ale i při utírání zadečku po stolici nic neutřeš úplně do poslední bakterie. Nejde o to mít hnědý zadek od hovínek, to fakt ne, ale jde o to „neviditelné“. Nechápu, co na tom nechápeš… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
5.8.14 14:16
@Anik píše:
Třeba návštěvy máme povolený,,,bazén ne, přijde mi to zvláštní.
Zatím jsme teda v bazénu nebyly, už to trvá měsíc, dneska jsme absolvovaly další testy, tak počkáme na výsledek,,, jenom mě to prostě zajímalo. do kolektivu můžem, do bazénu ne. Nelogický.
A.

Ale je to logicky, v kolektivu je oblecena, nikdo ji na zadek nesaha, v bazenu je nahata, voda ji umyva zadek, ktery i kdybys vydezinfikovala, tak nemas 100% jistotu, ze tam zadna bakterie nezustane, ta bakterie se splachne do vody a tisic dalsich lidi se toho muze nslokat a maji problem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
5.8.14 14:17

Tak třeba už bude mít tento výtěr cisty a bude klid…chapu ze je to v létě na palici…my zase porad kašleme, takže jsme u vody letos taky jeste nebyli, už z nich takymalem lezu po stěně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
5.8.14 14:50

Myslím, že internet by Ti mohl odpovědět také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
5.8.14 17:37

A na koupališti nepůjde na záchod? Stačí spáchnout nezavřený záchod a bakterie se vesele šíří. Dále taková osoba, která si právě utřela zadek sáhne na kliku a až potom odchází k umyvadlu, kde si umývá ruce. Opět možnost nákazy.
Ad 2 když si utřeš zadek, tak si ho nikdy neutřeš dokonale…
Navíc… úmyslné šíření infekční choroby je trestné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí