Angína u batolete + Augmentin užívání

2436
30.9.09 13:36

Angina u batolete +Augmentin-užívání

Ahoj, doufám, že neotravuju s něčím, co se už probíralo, ale nějak jsem to tu nenašla…potřebovala bych poradit, jestli lze Augmentin míchat s čajem nebo nějakou šťávou. Dcerka 21 měsíců tyhle antibiotika dnes dostala předepsané na angínu a na tohle jsem se zapomněla zeptat MUDr. a v letáku to není. Mám s ní totiž zkušenosti, že léky neee, jedině v nějaké té šťávičce. K tomu bude užívat Nutrolin-B probiotika a to taky nevím jestli můžu do něčeho zamíchat.
A ještě jsem chtěla, máte někdo zkušenosti s angínou u takhle malého dítěte? Má ji hnisavou, čepy na mandlích, nechápu kde k tomu přišla :( MUDr. říkal jen ty antibiotika a probiotika, ale kdyby existovalo něco pro takovéhle prcky i do krku…nevíte?
Díky moc za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2649
30.9.09 13:50

Ahoj,

mladší syn (20 m) měl angínu nedávno. Pro tyhle prcky nic do krku není, nejdřív až od 3 let. V lékárně mi doporučili jen šalvějový čaj - pít nebo kloktat, takže u nás pít. Ale ta ATB zaberou rychle.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
30.9.09 14:41

Do krku nic neni, ja mu jen davala jeste Brufen, mel horecky, tak to pomohlo i od te bolesti v krku.
Leky jsem do niceho nemichala, oboji je sladke, takze se syn spis dozadoval nasupu. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
30.9.09 15:54

Já myslím, že by to šlo - měli jsme je nedávno jako třetí ATB-předchozí jsme do dítka prostě nedostali. Pokud baští třeba jogurt, tak bych to do toho dala, ale třeba na 2lžících, aby to opravdu dostalo vše - jestli se nepletu tak právě u těchto píší požít během jídla, tak z toho bych odvodila, že to lze (myslím, že u jiných Zinnat nebo Sumetrolin - tak tam to i píší)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
30.9.09 20:45

Ahoj, myslím, že to míchat lze (naše děti se tedy léků spíš dožadují 8O a pily by to po flaškách :x ), tak s tím jsem problém neměla… Ale syn dostal po cca 8 dnech alergii. Měl Augmentin Duo… Držím palec, ať jste brzo o.k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
30.9.09 20:59

Ja bych to teda do jogurtu rozhodne nemichala - mleko a mlecne vyrobky obecne snizuji ucinnost vsech leku. Uprimne bych se bala michat leky do cekohokli, pac nikdy nevis, jestli to vypije/sni vsechno a najedno (ne v horizontu hodiny), jestli se ucinek s mnozstvim nesnizi, atd.

U nas na „neci“ plati jedine - rict sebejiste, ze to musi byt, polozit, zalehnout ruce. Uklidnit, ze to bude sup sup a ze je preci sikula. Pak do pusy najednou, max na dvakrat. Hned pustit ruce, pohladit a rict „vidis a mame to za sebou.“ Kubik pak tuhle proceduru celou (vcetne zalehnuti rukou) vyzadoval - mel v tom jistotu, ze je to opravdu zalezitost minuty a ze na to neni sam :wink:

Jinak ta atb zaberou opravdu rychle. Nez zaberou a odezni tak bolest, tak bych na spani (aby ji to nerusilo) davala Nurofen nebo Panadol.

Jo a nasemu Kubikovi po Augmentinu naskakaly fleky na zubech, ze kterych se postupne udelaly dirky. Ted ma na jednom zubu dourku paradni, tak se bojim, co na to zubarka, pac u fleku nas uklidnovala, ze se odmyji. Tak na to dohlidnente a duslednea pravidelne ted cistete nejakou fluoridovou dobrou pastou jako je treba detsky Elmex.

A alergii jsme meli na Augmentin taky - po 8dnech mu naskakaly fleky v obliceji a na krku :roll:

At jste brzy zdravi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
1.10.09 10:14

Holky, díky! Do jogurtu bych to taky určitě nedávala, jak píše Marjánka mléko snižuje účinnost, šťáva by snad vadit nemusela, ale zase něco třeba ulpí na hrníčku a nedostane tolik kolik má. Do šťávičky jsem jí zamíchala jen Nutrolin, to snad tolik nevadí, když nevypije všechno, dávám jí i jogurty s probio kulturou, tak snad…Augmentin dávám bez míchání a holt se to neobejde bez zalehnutí:(

Marjanko, dik za tip s těma zoubkama, na to jsem nepomyslela. Dírky na zoubkách to už je fakt síla :(

Ještě se chci zeptat, pokud se objeví vyrážka, tedy alergie, tak to se musí ten Augmentin vy:,–(it nebo jak? Vyrážka se u nás tedy zatím neobjevila, ale malá má po prvních pár dávkách průjem…nebo tedy ne průjem, má stolici ve stejnou dobu jako normálně, ale je řídká. Mám to nějak řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
1.10.09 12:16

Princess , my s tim sli k doktorce, ktera Augmentin po tech 8dnech ukoncila, a dostal Dithiaden, ktery jsem po konzultaci v lekarne vymenila jako zastaraly za volne prodejny Zodac kapky. Cili leky na alergii. Uzival, dokud vyrazka nezmizela.
A k tomu prujmu - myslim, ze to k tomu patri - ta abt mimo jine zabijeji i mikrofloru ve strevech, coz se projevi takhle. Pokud ale davate Nutrolin a jogurty s probio kulturou, tak vic asi delat nemuzes. At je brzy lip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
2.10.09 11:19

Ufff, tak malá se osypala hned druhý den užívání a to fakt hodně :( Tak jsem ji vzala znovu k MUDr. , jenomže tu angínu předtím diagnostikoval zastupující doktor, ta naše doktorka měla dovolenou. Dneska už tam byla a řekla Augmentin vy:,–(it a že to v krku má dobrý a že to angína není, ale spíš 6.nemoc. Tak jsem z toho jelen 8O No uvidim, asi by se to po vysazení ATB zase zhoršilo, pokud by to tedy angina byla, tak podle toho to budu řešit dál…jen to sem tak píšu, jak to dopadlo, radu nečekám. Nebo snad někdo taky máte zkušenost, že se dva doktoři neshodli na diagnóze? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romiss
24.10.12 21:54

angina

Prosim o radu, jednorocni dcera dostala anginu. Leky prijima jen s donucenim, ale piti ani jidlo do ni nedostanu zadnou hodnou ani prisnou metodou. Doktorka rikala, ze by mela vypit denne min. ctvrt litru tekutiny, ale nefunguje prave ani lahev, hrnek, lzicka, nic. Nemate nekdo zkusenosti? Diky

• Citovat
  • Upravit
2398
24.10.12 22:09

Buď bych zkusila řídké polívky nebo hodně sladký čaj (s medem, sirupem).
Po troškách nabízet, asi bych ji nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
24.10.12 22:16
@Romiss píše:
Prosim o radu, jednorocni dcera dostala anginu. Leky prijima jen s donucenim, ale piti ani jidlo do ni nedostanu zadnou hodnou ani prisnou metodou. Doktorka rikala, ze by mela vypit denne min. ctvrt litru tekutiny, ale nefunguje prave ani lahev, hrnek, lzicka, nic. Nemate nekdo zkusenosti? Diky

My meli anginu pred 14ti dny a horecky, jidlo jsme taky par dni nechteli, ja si myslim, ze by jsi to do ni nemela cpat, boli ji v krku a to se spatne polyka, ja to pak od maleho dostala taky a na jidlo jsem nemela ani pomysleni a polykani bolelo jak cert.Ale aspon malej teda dost pil, delal mu dobre neslazeny studeny caj, mudr mi taky rikala, ze kdyz neji nevadi, hlavne at pije, jinak skonci na kapackach… :|
Jo a leky jsme meli Ospen, sirup, je k tomu lzicka, ale lekarnice nam doporucila injekcni strikacku a je fakt, ze to bylo lepsi nez tou lzickou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
24.10.12 23:15

Mě se na toto nejvíc osvědčila ta odměrka co je u panadolu sirupu pro děti -taková ta s pístem, bývá i u nurofenu myslím, v podstatě stejný princip jako injekční stříkačka, akorát to má větší otvor, takže tím v krajním případě můžeš nakrmit i dětskou ovocnou přesnídávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
12.11.14 18:18

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nevíte, jestli se při aukgmentinu může kyselé? To zn. ovocné čaje, jablka, jahody, nebo třeba ovocný jogurt apod? Malý má angínu, dnes dostal augmentin a shodou okolností má dcera zánět močáku, a dostala nějaký „antibiotický sirup“ neboli nějaká chemoterapika nebo co a tam mě doktorka upozorňovala, že na to nesmí kyselé…Tak teď nevím, jestli se kyselé nesmí všeobecně u všech antibiotik, nebo jen u některých. Nevíte tedy jestli se u augmentinu může? V letáku jsem to nenašla :think: Děkuju za rady! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
12.11.14 18:28

@xxLeninka muze ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat