Angína u dospělého

118
22.11.23 16:14

Angína u dospělého

Dobrý den,
Dnešním dnem mám angínu, která trvá 8 dní. První den jsem jela na pohotovost, kde jsem dostala Klacid…po dvou dnech rapidní zhoršení… třetí den jsem jela na pohotovost na ORL, kde jsem dostala Dalacin C. Šestý den jsem šla k obvoďačce, na kontrolu, projistotu vzala mi stěry z krku, podle výsledků ATB jsou citlivé a baterie prý mrtvé. Jenže bolest v krku neustupuje. Na mandlích mám extrémní povlaky žluté, které podle ní brání k úplnému vyléčení, a proto mám stále knedlík v krku, špatně se mi mluví i polyká. Horečky jsem neměla nikdy v průběhu těchto dní. Kloktám Tantum verde, a kapky s propolisem. Má někdo podobnou zkušenost? Jak se jich zbavit, abych nemusela na ORL povlaky odstranit?
Ještě jsem zapomněla zmínit, polykám pořád nějaké hleny, Jakobych měla zadní rýmu, ale vysmrkat to nejde.
Předem díky

Příspěvek upraven 22.11.23 v 16:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15423
22.11.23 16:19
@nickser píše:
Dobrý den,
Dnešním dnem mám angínu, která trvá 8 dní. První den jsem jela na pohotovost, kde jsem dostala Klacid…po dvou dnech rapidní zhoršení… třetí den jsem jela na pohotovost na ORL, kde jsem dostala Dalacin C. Šestý den jsem šla k obvoďačce, na kontrolu, projistotu vzala mi stěry z krku, podle výsledků ATB jsou citlivé a baterie prý mrtvé. Jenže bolest v krku neustupuje. Na mandlích mám extrémní povlaky žluté, které podle ní brání k úplnému vyléčení, a proto mám stále knedlík v krku, špatně se mi mluví i polyká. Horečky jsem neměla nikdy v průběhu těchto dní. Kloktám Tantum verde, a kapky s propolisem. Má někdo podobnou zkušenost? Jak se jich zbavit, abych nemusela na ORL povlaky odstranit?
Předem díky

A nemůže to být mononukleóza :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.11.23 16:27

@ivašot. Prý ne. Jsem z toho zoufalá. Dobře mi je, když mám v sobě ibuprofen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.11.23 16:28

@ivašot. Prý ne. Jsem z toho zoufalá. Dobře mi je, když mám v sobě ibuprofen.. @ivašot. Ještě Teda dobiram ATB…mám tam na dva dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42186
22.11.23 16:43

Evidentně nějaká viróza. Klidně ta mononukleóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
22.11.23 16:44

A co konkrétně v tom krku je? A odběry na mononukleosu se dělaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.11.23 17:13

@Lucka1111 paní doktorka mi tu bakterií nebo co to je říkala po telefonu… vím, že začínalo to na H a dál nevím, žádné jiné odběry krve nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42186
22.11.23 17:24
@nickser píše:
@Lucka1111 paní doktorka mi tu bakterií nebo co to je říkala po telefonu… vím, že začínalo to na H a dál nevím, žádné jiné odběry krve nebrala.

Hemophilus? Ten angínu nezpůsobuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
22.11.23 17:33
@nickser píše:

Hemofilus? To ale není typický vyvolavatel angíny a může být i součástí normální flory v krku. A co máš za antibiotika a v jaké dávce? On někdy ten hemofil je citlivý jen na některá ATB a někdy jen ve zvýšené dávce. Jestli nemáš udělané odběry, tak doktorka určitě nemohla vyloučit mononukleosu. Kolik je ti let? U mladých dospělých je angína nereagující na antibiotika nejčastěji způsobená EB virem, tedy mononukleosa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.11.23 17:34

@Havlova ráda bych vám ji řekla, ale výsledky mi dá zítra do rukou 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.11.23 17:37

@Lucka1111 Dalacin C, první tři dny 2tbl po 8 hodinách, a zbytek 1 tbl po 8 hodinách.
Je mi 23 let.
Podle výsledků ze stěru jsou ATB dobře nasazená a měla by pomoct…no… mám ATB už jen na dva dny…tak nevím, zda to ještě pomůže. Přece od pátečního večera, kdy jsem ATB začla uživat je to dnes 5 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.23 17:44

Já takhle mel v únoru covid

• Citovat
  • Upravit
34322
22.11.23 17:52

Mas hnusnyho covida a misto abys podporila imunitu, aby to vybojovala, tak jsi ji udupala antibiotiky.
Ted se ti to proste jeste povlece.

Je dobry si uvedomit, ze proste krk obcas boli, obcas boli extremne, obcas ma clovek horecku a je mu blbe - a proste zadna zazracna pilule na to neni, je potreba to nejak vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.11.23 17:56

@Lucie_Sx mám v plánu si udělat zítra test na covid🫣 horečky bohudík nemám a neměla jsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.11.23 17:58
@nickser píše:
@Lucie_Sx mám v plánu si udělat zítra test na covid🫣 horečky bohudík nemám a neměla jsem…

A proc proboha jezdis na pohotovost jenom s bolenim v krku…?
Navic prvni den potizi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast