Kručení ve střevech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.11.23 23:24

Kručení ve střevech

Potřebovala bych radu, jak se zbavit neustálého škrundání v břiše. :nevim: Téměř každý den cítím určitý diskomfort v břiše, hodně se nadýmám a hlavně střeva furt vydávají trapné zvuky, avšak není to klasické kručení z hladu..Vždy ráno jdu na záchod, a jakmile se blížím k práci, potřebuji zas..Nejhorší je, že někdy to vůbec nepomůže a střeva si dál dělají, co chtějí..Pracuji v kanceláři, takže ty trapné zvuky jdou samozřejmě slyšet a bohužel tam nejsem sama..Už jsem z toho zoufalá a ani do té práce nechci chodit, protože mě to stresuje :( nejsem pak vůbec schopná soustředit se a je mi blbé pořád lítat na záchod..
Dočetla jsem se, že by se mohlo jednat o dráždivý tračník, který hodně ovlivňuje stres, což je pro mě docela problém, protože jsem dost úzkostný člověk se sociální fobií..Nějak nevím, co dál..záchrana by pro mě byla práce z domova, ale to tahle práce bohužel neumožňuje. Nevím, jestli to budu dál zvládat..v práci skoro ani nejím a trápím se :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64982
22.11.23 05:28
@Anonymní píše:
Potřebovala bych radu, jak se zbavit neustálého škrundání v břiše. :nevim: Téměř každý den cítím určitý diskomfort v břiše, hodně se nadýmám a hlavně střeva furt vydávají trapné zvuky, avšak není to klasické kručení z hladu..Vždy ráno jdu na záchod, a jakmile se blížím k práci, potřebuji zas..Nejhorší je, že někdy to vůbec nepomůže a střeva si dál dělají, co chtějí..Pracuji v kanceláři, takže ty trapné zvuky jdou samozřejmě slyšet a bohužel tam nejsem sama..Už jsem z toho zoufalá a ani do té práce nechci chodit, protože mě to stresuje :( nejsem pak vůbec schopná soustředit se a je mi blbé pořád lítat na záchod..
Dočetla jsem se, že by se mohlo jednat o dráždivý tračník, který hodně ovlivňuje stres, což je pro mě docela problém, protože jsem dost úzkostný člověk se sociální fobií..Nějak nevím, co dál..záchrana by pro mě byla práce z domova, ale to tahle práce bohužel neumožňuje. Nevím, jestli to budu dál zvládat..v práci skoro ani nejím a trápím se :nevim:

Prakticky lékař, odesle zrejme na gastroenterologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
22.11.23 06:09

Zameř se na očistu střev a správné stravování. Je potřeba vysadit potraviny, které ti tyto problémy způsobují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2949
23.11.23 02:46

Měla bys navštívit lékaře,, ale můžeš zkusit i nějakou lehkou dietu (např. pár dní líbivé maso, rýže) a pak postupně přidávat skupiny potravin. Např. intoleranci na laktozu nebo různé alergie můžeš získat i v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.23 12:16
@Anonymní píše:
Dočetla jsem se, že by se mohlo jednat o dráždivý tračník, který hodně ovlivňuje stres, což je pro mě docela problém, protože jsem dost úzkostný člověk se sociální fobií..Nějak nevím, co dál..záchrana by pro mě byla práce z domova, ale to tahle práce bohužel neumožňuje. Nevím, jestli to budu dál zvládat..v práci skoro ani nejím a trápím se :nevim:

Ano, podle toho co popisuješ se jedná od dráždivý tračník.. Mám ho též, takže vím moc dobře co to je :roll:. Objednej se na gastro, docela pravděpodobně tě odešlou na kolonoskopii, aby se vyloučilo něco jiného, ale s největší pravděpodobností se potvrdí dráždivý tračník.

• Citovat
  • Upravit
1261
23.11.23 13:13

Já bych jen chtěla říct, že u nás v práci někdy každému bublá ve střevech, přijde mi to normální a je mi to úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
23.11.23 13:19

Není na škodu prověřit chronické lamblie. Ty jsou často zaměněny za dráždivý tračník a dělají toto škrudání. Mohou časem způsobit i nesnášenlivost lepku a laktózy. Samotná nesnášenlivost, i ta nezpůsobená lambliemi, také způsobí škrundání. Je to pátračka a vůbec nezávidím, protože pečlivého gastroenterologa najdeš těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teri_p98
23.11.23 22:00

Dobrý den, můžete zkusit probiotika, případně doplněk stravy H2 Forte :) a raději bych se také objednala na vyšetření. Já jsem tyhle stavy mívala po střevní chřipce, než se střeva daly dohromady..proto píšu probiotika

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.23 22:26
@Okta píše:
Není na škodu prověřit chronické lamblie. Ty jsou často zaměněny za dráždivý tračník a dělají toto škrudání. Mohou časem způsobit i nesnášenlivost lepku a laktózy. Samotná nesnášenlivost, i ta nezpůsobená lambliemi, také způsobí škrundání. Je to pátračka a vůbec nezávidím, protože pečlivého gastroenterologa najdeš těžko.

Jak se to vyšetřuje? A jak potom léčí? Taky mám problémy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.24 00:43

@Okta
Mě by také zajímaly ty lamblie.. opravdu způsobují i to “kručení” ve střevech? Měla jsem před par týdny podezření na parazity, lékařka mi nechala vyšetřit stolici, ale na zadance zatrhla pouze základní vyšetření, každopádně to bylo negativní. Nicméně od te doby mám stále to kručení ve střevech..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex