Angína ze sauny?

Anonymní
21.2.24 15:48

Angína ze sauny?

Ahoj, holky.
S partnerem jsme na dovči v Tatrách. Pár dní bylo vše super…ale dnes ráno jsem se vzbudila s nesnesitelnou bolestí ucha, hned jsem si vzala ibalgin…a za hodinu zas, protože se to nedalo. Potom jsem i zvracela, ale nějak jsem to zaspala..no jenže se to zatím pouze zhoršuje. Mám šílené bolesti v uchu při polykání - zároveň mne bolí i pravá strana uzlin v krku. Do toho rýma jak čert…začalo mi být dost nevolno, nemám chuť ani na jídlo.
Zkoušela jsem i algifenové kapky a nezabraly…rychle jsem si do lékárny skočila pro tantum verde, ale zdá se, že taky nezabralo..
Jsem extrémně unavená…kousek ujdu a hned musím jít zas ležet a teď nastala i zimnice. Do toho všeho se mi začala ozývat bolest v ledvinách :cert:
Odsud jedeme až zítra odpoledne. Napadlo mě si v pátek ráno skočit k doktorce…
Nechápu, jak se to stalo. Jela jsem sem naprosto zdravá..chodím v zimní bundě pod zadek, čepice, šála..na toto si dost dbám. :roll:
Chodili jsme do sauny a do bazénu + vířivka. Že by to bylo z toho? Venku jsme se ani moc nezdržovali a kupodivu tady není taková zima, je tu okolo 5ti stupňů..
Cítím se mizerně :zed: takto špatně mi dlouhou nebylo. A prášky ne a ne zabrat…jdu si dát třetí ibalgin :,( napadlo mě, že by to mohla být angína. Ale angínu jsem nikdy neměla, tak to těžko poznám :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3021
21.2.24 15:58

Bakteriím i virům je srdečně jedno, jestli máš na sobě čepici a bundu.
Něco sis na dovolenou už přivezla a prostě to tam propuklo, chytit jsi to mohla kdekoliv, to už nevypátráš..(a na angínu to ani nevypadá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.24 16:07

@Kryptozoo díky za reakci. Právě mi to neleze do hlavy, protože jsem neměla ani rýmu, nic. Pravidelně beru vitamíny a teď i dost ovoce a vypadalo to, že jsem prostě zdravá.
Tyjo, to jsem možná ráda. Právě mi to hlodalo skrze tu bolest v krku a uchu a hlavně při polykání…Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1948
21.2.24 16:16

Můžeš mít zánět středního ucha a ten může být i z bazénu, ten ibalgin je dobrá volba a po návratu naklusej k doktoru, ale mam obavy, aby si to do pátku bez antibiotik vůbec dala, držim pěsti ať je lépe, zkus priznic /nevim jak se píše/mokrý studený kapesník igeliťák šátek nechat zapařit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
21.2.24 16:19

Zajdi si na pohotovost, at ti kouknou na to ucho. Muze se ti tam rozjizdet nejaky brutalni zanet. Kamaradovi takhle z prechozeneho zanetu praskl samovolne bubinek a na ATB byl tyden a ucho ho bolelo tak, at ani konske davky ibalginu nezabiraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.24 16:21

@nick mandarinka mockrát děkuji za reakci. Snad to dám :( jsem sama zvědavá…teď je to fakt extrém, ale snažím se jen ležet + ty prášky, no..
Ten zánět mě taky napadl..ale zas jsem se ani nepotápěla, vyloženě jsem si zapalovala pár bazénů a to bylo celé. No uvidím kam mě v pátek pošle dr.
Děkuji za radu, určitě to zkusím :kytka:
Ještě teda jsem si dopoledne dala jeden coldrex. Už to nešlo vydržet a myslela jsem, že se bolestma pos*ru :mrgreen: :zed: ale ten taky nepomohl…a to vůbec. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.24 16:24

@Afrikana ráda bych šla, ale jsme na polské straně a teda domluvit se s nima je fakt kumšt. A to i anglicky…a to mám C1 a bohužel dorozumívání s nimi je ZA TREST :roll: nejbližší nemocnice je několik desítek km daleko, jsme úplně v horách :( ani nevím popravdě, jak to na zahraniční pohotovosti chodí :think:
Ahhh, chudák. A vyhrabal se z toho po těch atb? Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1948
21.2.24 17:03

Prosimtě a bolí to při polykání a nebo pořád, jestli je to zánět ucha tak to podle mého do patku nedáš a bolest je to neskutečná a uleví se ti po tom prášku, ibalgin je na to asi lepší než coldrex, je proti zánětu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.24 17:16

@nick mandarinka bolí to vesměs pořád, ale při polykání a smrkání nejvíc…ajaj, no to nejsou moc dobré vyhlídky :( kdyžtak bych si zajela zítra večer na pohotovost u nás…zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1948
21.2.24 17:20

Jako zánět středního ucha jsem měla jako dítě a to je strašná bolest to se nedá vydržet, jestli máš alespoň kapky do nosu, nakapej jedna dirka lehni si na tu stranu, aby to zateklo do dutin počkej chvili a pak to samé druhá nosní dirka nakapej a lež na boku a chvíli čekej, zopakuj po hodině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.24 17:28

@nick mandarinka moc moc moc děkuji!! Udělám hned :andel: zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
5241
21.2.24 17:36
@Anonymní píše:
@Afrikana ráda bych šla, ale jsme na polské straně a teda domluvit se s nima je fakt kumšt. A to i anglicky…a to mám C1 a bohužel dorozumívání s nimi je ZA TREST :roll: nejbližší nemocnice je několik desítek km daleko, jsme úplně v horách :( ani nevím popravdě, jak to na zahraniční pohotovosti chodí :think:
Ahhh, chudák. A vyhrabal se z toho po těch atb? Zakladatelka

To chce Google Translator v telefonu a mluvit pres nej :mrgreen: Drzim palce. Kamarad byl pak uz dobry, zanetu se zbavil a bubinek mu srostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
21.2.24 17:45

Dej pak vědět jak si dopadla, držim palce a trpim s tebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.24 18:11

Holky, diky moc všem. Jste zlaticka… :srdce:
Nakonec jsme se s partnerem rozhodli, že pojedem domů teď večer:( měli jsem odjizdet az zitra odpoledne.
Ale rikam si, že zdravi je pouze jedno a radši teda o ten den dřív, než mit pak nejake vetsi potíže…
Hned zítra ráno v 7 naklušu k obvodní a budu se modlit, ať se to přes noc nezhorsi :oops: zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
5098
21.2.24 18:20

Já mám celkem pravidelně po návštěvě bazénu zánět zvukovodu. Jo, bolí to jak prase. Vážně neváhej, záněty v uchu mají tendenci se hodně rychle zhoršovat a ta bolest je děsná. I když nevolno nebo rýmu jsem u toho teda neměla, tak kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí