Časté močení u mladé ženy

Anonymní
21.2.24 14:20

Časté močení u mladé ženy

Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale tohle téma je mi v celku nepříjemné :oops:

Jde o to, že mi je 21 let, a neustále chodím na malou.. Už jsem z toho hrozně zoufalá :( nemohu se ani pořádně napít (za celý den vypiju zhruba 2 skleničky vody), ale pokud piju více tak furt lítám na hajzl.. V noci taky jdu na záchod minimálně 2× a nikdy se tak nevyspim uplně dostatečně i když jdu brzy. Do toho mam i neustále studené chodidla a je uplně jedno jestli je jaro, léto, podzim nebo zima..
Ještě bych chtěla zmínit, že tento stav mam zhruba od puberty (takže cca od 13 let) :think:

Nemáte s tímto někdo zkušenosti? Nebo nevíte co by to mohlo být? Samozřejmě si s tím chci dojít k doktorovi, ale je mi to hrozně nepříjemné o tom s někym mluvit v reálu :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26862
21.2.24 14:41
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale tohle téma je mi v celku nepříjemné :oops:

Jde o to, že mi je 21 let, a neustále chodím na malou.. Už jsem z toho hrozně zoufalá :( nemohu se ani pořádně napít (za celý den vypiju zhruba 2 skleničky vody), ale pokud piju více tak furt lítám na hajzl.. V noci taky jdu na záchod minimálně 2× a nikdy se tak nevyspim uplně dostatečně i když jdu brzy. Do toho mam i neustále studené chodidla a je uplně jedno jestli je jaro, léto, podzim nebo zima..
Ještě bych chtěla zmínit, že tento stav mam zhruba od puberty (takže cca od 13 let) :think:

Nemáte s tímto někdo zkušenosti? Nebo nevíte co by to mohlo být? Samozřejmě si s tím chci dojít k doktorovi, ale je mi to hrozně nepříjemné o tom s někym mluvit v reálu :oops: :oops: :oops:

Proč? Od toho lékaři jsou.
Tak šup na urologii. A neboj, tam tě pochopí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35852
21.2.24 14:41
@Anonymní píše:

Nemáte s tímto někdo zkušenosti? Nebo nevíte co by to mohlo být? Samozřejmě si s tím chci dojít k doktorovi, ale je mi to hrozně nepříjemné o tom s někym mluvit v reálu :oops: :oops: :oops:

K doktorovi běž co nejdřív. Pit jen cca 0,5 l denně není fakt zdravé.
Může to být zdravotní problém nebo psychika. Každopádně je potřeba to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cherrypie
23.2.24 12:54

Časté močení může být také známkou infekce močových cest, zejména pokud se vyskytuje spolu s dalšími příznaky, jako je pálení při močení, bolest břicha nebo změna v barvě moči. V takovém případě byste měla vyhledat lékařskou pomoc pro testování a léčbu.

Někteří lidé mohou mít zvýšenou citlivost močového měchýře, což může způsobit častější nutkání k močení.

Stres může mít také vliv na četnost močení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.24 20:30

@cherrypie Žádné pálení a podobné věci nemam. Navíc jsem psala, že tento stav mam již od puberty😊Každopádně moc děkuji a lékařskou pomoc určitě vyhledám tak i tak.

• Citovat
  • Upravit
607
24.2.24 20:23

Muze to byt hyperaktivni mocovy měchýř. Prvni je vyloucit infejci (prinest praktikovi moc na rozbor jednu sterilni a jed u nesterilni zkumavku), pak urologie pripadne neurologie. Ale muze to byt i stresem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
24.2.24 20:56

Pít takhle málo je nebezpečné! Abys pak jednou neskončila s nějakou nebezpečnou krevní sraženinou, až budeš jednou dlouho nehybná (cestování, sádra, operace apod.). Nebo s ledvinovými kameny. Toto určitě musíš řešit s doktorem, takto nemůžeš dlouhodobě fungovat. Ono dokud jsi mladá, tak se tělo s lecčím vyrovná, ale s věkem tato schopnost ubývá a ubývá. Určitě to musíš řešit a určitě nejsi jediná s tímto problémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
24.2.24 23:38

A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
24.2.24 23:40

Ahoj mam to stejne..zatim jsem to neresila.. nekdy jdu v noci 1× nekdy 3×.. piju asi vic jak ty o trochu ale taky chodim casto. Napriklad jsem ted byla tesne pred kinem a v prubehu tak po 45min uz jsem sla znovu. Nevim cim to je. Zadne jine priznaky nemam k.mudr se mi vubec nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
25.2.24 20:42

K doktorovi, co jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.4.24 17:20
@Anonymní píše: Více

Ahoj, mám úplně ten stejný problém (je mi 22 let) Ať už přes den piju, nebo ne, chodím stále na záchod. Více jak hodinu bez záchodu nevydržím a je to opravdu nepříjemné.. dříve jsem mívala snad každý měsíc záněty močáku a až poslední 2 roky mám tyto problémy s chozením na záchod..

Byla jsem na urologii a řekli mi, že to vypadá na hyperaktivní močový měchýř, dostala jsem léky, které by měly zklidnit močák a udržet v něm více tekutiny. Prášky beru a vubec nezabírají..

Doporučuji ale i tak na urologii zajít. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.24 20:41

@Anna1202 Mohu se zeptat, jestli jsi po těch práškách přibrala nebo ne? Hrozně se bojím přibírání😟

• Citovat
  • Upravit
2
2.4.24 16:30
@Anonymní píše: Více

Nene, nepřibrala. Jen mám někdy pocit, že mám více nafouknutý podbřišek.. ale jak píšu, léky skoro vůbec nezabírají a běhám každou hodinu na záchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí