Pocit, že je něco špatně

Anonymní
21.2.24 12:37

Pocit,že je něco špatně

Ahoj, jdu si pro radu.. Tri roky jsem brala AD kvůli uzkostne poruse s hodne neprijemnymi vtiravymi myslenkami (OCD), za tu dobu jsem vyzkoušela 4 různá AD, po žádných mi nebylo ani na 90%, dále mě k tomu trápily hodně živé sny. poslední, které jsem brala byla Asentra, kterou jsem v posledních týdnech brala už jen 25g, tedy polovinu. Dr mi tedy predepsal jine lék, Velaxin, z nějž jsem měla strach, tudíž jsem ho ani brát nezačala. Každopádně jsem úplně vysadila Asentru, nebot dle lékaře 25 mg, které jsem brala, neměly ani účinek. Jeto 3 týdny, co léky neberu, první týden jsem měla nejspíš známky z vysazení, ale spíše fyzické. Řekla jsem si, že zkusím přírodní formu a objednala si Bachovy esence na míru, ty beru od čtvrtka. A mně se psychika rázem zhoršila, že proto nemám ani vysvětlení. Funguji, ale někde vzádu v hlavě mám neustálý pocit, že je něco špatně a citím, jak ty špatné myšlenky chtějí ven a moje hlava s nimi bojuje. Úzkost jsem pred branim AD mela, ale v plné parádě, proto nedokážu tento stav přímo popsat a říct, zda se jedná o úzkost nebo o něco jiného. Dle paní, která Bachovky míchá, se může jednat o přechodné zhoršení, i živé sny, které mě trápí, se od začátku braní zintenzivněly. Kdybych měla prostou úzkost, tak vím, o co jde a mohu s tím pracovat, ale moje hlava ta má prostě jako kdyby v podvědomí a nedokážu se toho pocitu zbavit.. Nemáte někdo s tímto pocitem zkušenosti? :nevim: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17956
21.2.24 13:23

Urcite neco spatne je, kdyz jsi vysadila leky, nove brat nezacala a experimentujes s alternativni medicinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.24 13:36

@Eliška ehm, jak jsem psala, leky jsem vysadila, protoze mi nedelaly dobre, a ty nove jsem se rozhodla nebrat, nebot jsou spise na depresi, nez na uzkosti, dale jsem z blizkeho okoli mela info, ze se jako jedny z mala opravdu tezko vysazuji, tak jsem logicky dostala strach.. v prosinci jsem se prestehovala do prahy, kde jsem se v objednala k novemu dr, ke kteremu jdu v pulce brezna.. neni to o tom, ze se branim lekum, leky budu klidne brat, pokud budou mit vice pozitivnich ucinku, nez tech negativnich.. spis se ptam na to, zda se nekdo setkal s temito pocity, ktere popisuji, ale dekuji za kazani :)

• Citovat
  • Upravit
2003
21.2.24 13:44

Jak jsi na to přišla, že Velaxin není na úzkosti? Přečti si příbalový leták. Doktor snad ví co předepisuje. Některá AD se předepisují třeba při odvykání kouření, byť dotyčný žádné deprese nemá. Asi chtěl doktor vyzkoušet jiný druh AD, když ti ty předchozí nevyhovovaly. Co se divíš že ti je hůř, když jsi vysadila (byť slabé dávky, podle tebe neměly účinek ale jak vidíš tak ano) a nenasadila nové, to je snad logické. Bachovky tě fakt nespasí.

Příspěvek upraven 21.02.24 v 13:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
21.2.24 13:49

Ja bych proste medikaci a jeji zmeny resila s doktorem, protoze jakekoli zmeny v medikaci proste na psychiku vliv mit budou a byt na to sama jako laik nevidim dobre :nevim: Co aspon telefonicka konzultace?
nechci kazat, jen tu situaci nepovazuju pro tebe za bezpecnou a jako blizky clovek bych se o tebe bala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí