Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Můj rodinný příslušník potřebuje kolonoskopii, jelikož má ve stolici krev a taky se našlo podezření na ukultni krvacenk. Opravdu se na to čeká 3 měsíce? Co když do té doby z toho bude rakovina nebo něco smrtelného? Je to možné? Strašně panikarim
rakovina tlustého střeva se vyvíjí roky, a čeká se asi jak, kde - jak je které pracoviště nebo nemocnice vytížené, to se nedá tak říct, že všude se čeká 3 měsíce, tak obvolejte pracoviště v okolí, jestli někde neobjednají dříve
Soukromé ambulance mají dřívější termín. 3 měsíce je normální v nemocnicích. Rakovina roste až 10 let. Jistě byl na preventivní koloskopii v 50 letech, že? A podle toho se může odrazit. Okultní krvácení může být i z hemeroidů.
Tak zkus jiné pracoviště, ale nevím, jestli budeš úspěšná, 3 měsíce nejsou zas tak moc. Nepíšeš, odkud jsi, ale jestli z Prahy, tak jsem vloni taky obvolávala a v Motole čekačka 10 měsíců, Mediendo asi 5 nebo 6 měsíců a Nemocnice milosrdných sester Boromejských asi 3 týdny. Teda plus ještě asi měsíc, protože když jsem volala poprvé, řekli mi, že doktor ještě nemá vypsané termíny.
Můj rodinný příslušník potřebuje kolonoskopii, jelikož má ve stolici krev a taky se našlo podezření na ukultni krvacenk. Opravdu se na to čeká 3 měsíce? Co když do té doby z toho bude rakovina nebo něco smrtelného? Je to možné? Strašně panikarim