Kolonoskopie - čekání

Anonymní
20.2.24 20:33

Kolonoskopie čekání

Můj rodinný příslušník potřebuje kolonoskopii, jelikož má ve stolici krev a taky se našlo podezření na ukultni krvacenk. Opravdu se na to čeká 3 měsíce? Co když do té doby z toho bude rakovina nebo něco smrtelného? Je to možné? Strašně panikarim

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76739
20.2.24 20:36
@Anonymní píše:
Můj rodinný příslušník potřebuje kolonoskopii, jelikož má ve stolici krev a taky se našlo podezření na ukultni krvacenk. Opravdu se na to čeká 3 měsíce? Co když do té doby z toho bude rakovina nebo něco smrtelného? Je to možné? Strašně panikarim

rakovina tlustého střeva se vyvíjí roky, a čeká se asi jak, kde - jak je které pracoviště nebo nemocnice vytížené, to se nedá tak říct, že všude se čeká 3 měsíce, tak obvolejte pracoviště v okolí, jestli někde neobjednají dříve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
20.2.24 21:38

Soukromé ambulance mají dřívější termín. 3 měsíce je normální v nemocnicích. Rakovina roste až 10 let. Jistě byl na preventivní koloskopii v 50 letech, že? A podle toho se může odrazit. Okultní krvácení může být i z hemeroidů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
20.2.24 21:48

Tak zkus jiné pracoviště, ale nevím, jestli budeš úspěšná, 3 měsíce nejsou zas tak moc. Nepíšeš, odkud jsi, ale jestli z Prahy, tak jsem vloni taky obvolávala a v Motole čekačka 10 měsíců, Mediendo asi 5 nebo 6 měsíců a Nemocnice milosrdných sester Boromejských asi 3 týdny. Teda plus ještě asi měsíc, protože když jsem volala poprvé, řekli mi, že doktor ještě nemá vypsané termíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24695
21.2.24 16:51

Tři měsíce jsou normální. Rakovina bují mnohem déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí