Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, mám takový dotaz. Včera večer po malém stresu se mi udělalo nevolno v štítné žláze. A do teď mě to bolí, skoro nemůžu polknout, krk nebolí nic, zítra jdu k doktorovi. Jenom mám strach, že bych měla něco závazného.
Děkuju za rady.
To se ti spíš stáhlo hrdlo a ty potíže s polknutím jsou taky u úzkosti/stresu časté.
Pokud vím tak štítná žláza nebolí, leda by byla tak velká že by ti bránila polykat. Ale to by sis dávno všimla. Jinak se její problémy projevují jinak a to jak funguje se pozná z krve.
@Aletheia děkuju Vám, tak zítra dam vědět jak dopadlo, hodně zdravíčka všem ❤️
Mě se takto projevil zánět štítné žlázy. Měla jsem ho snad tři měsíce.
Štítná žláza může bolet. Tento stav se jmenuje subakutni tyreoiditída. Ale nebývá to v návaznosti na stres, ale na nějaký virový infekt. Obrať se přímo na svého endokrinologa.
Takže byla jsem, a mám všechno v pořádku, jenom je potřeba pít víc vitamínu, děkuju všem za odpovědi, hodně zdraví všem 😘 🔥
@viky47 píše:
Takže byla jsem, a mám všechno v pořádku, jenom je potřeba pít víc vitamínu, děkuju všem za odpovědi, hodně zdraví všem 😘 🔥
A vzala ti doktorka krev? Kdyby náhodou fakt něco.
Z ničeho nic mě začala bolet Štítná žláza vpravo, mám sníženou funkcí a najednou se objevila bolest, mám citlivější krk, jakoby mě ten krk pálí v čele délce, měla jsem šílený minulý rok, stres, úmrtí v rodině, operace žlučníku, je možné, že se mohla Štítná žláza zhoršit, je pravda, že vlivem všech okolností jsem vynechala i nějaký čas léky…což je teda pěkná blbost, ale nebyla jsem schopná téměř ničeho…mám sníženou funkcí a beru letrox 125,kontroly pravidelně po roce, teď jdu ve středu, ale hrozně se bojím, co by to mohlo být, je pravda, že mám hodně oslabenou imunitu a pořád bolení v krku, kašel, hnusná rýma…může to být zánět, když ta pravá strana bolí??? Nemáte někdo zkusenost