Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dceři bude v září 3 a půl. Nevzali jí do klasické školky, tak přemýšlíme, že jí dáme do nejbližší soukromé. Je ale anglická a všechno tam probíhá v angličtině. Prosím o zkušenosti rodiče dětí, které se s angličtinou před tím nesetkaly a začly chodit do anglické školky. Zvládly to? Nebyl to pro ně moc velký stres? Dcera nikdy do školky nechodila, tak mám strach, aby to na ní nebylo moc. Díky za případné reakce.
Ahoj Liz - my sme s dcerkou mali opacnu situaciu, vyrastala v USA do 4 rokov a hovorila len anglicky. Potom sme sa prestahovali do Prahy a ja ju dala do ceskej skolky za rok „mluvila“ ako rodena mluvci cestiny
Rychlo sa adoptovala a medzi detmi robila velke pokroky v jazyku. Teraz je 100% bilingualna. Neboj sa toho stoji to za to. Deti su prisposobive, treba ich vystavit roznym prostrediam.
Urcite by som do toho sla, deti sa jazyky velmi rychlo ucia a hlavne nebude mat prizvuk. Som za ![]()
Díky moc za reakci, asi jí tam dáme a uvidíme. Ta školka je krásná s velkou zahradou, mají bohatý program, tak to zkusíme. Snad se zadaptuje jako tvoje dcerka ![]()
Neboj urcite je sikulka
Drzim palecky.
@Liz píše:
Díky moc za reakci, asi jí tam dáme a uvidíme. Ta školka je krásná s velkou zahradou, mají bohatý program, tak to zkusíme. Snad se zadaptuje jako tvoje dcerka
Moje starsi dite stravilo skolkova leta taky v anglicke skolce, primo v UK. Zvladla to perfektne. Za mne urcite ano!
My jsme našeho malého dali do anglické školky od 2,5 roku a žádný problém.
O které uvažujete, jestli to není tajné? ![]()
Je to… Otvíraj jí v červnu. Je teda dost drahá. Doma ale už být nemůže, se mnou a mimi bráchou už se strašně nudí.
Příspěvek upraven 16.05.14 v 21:07
@Liz Dík za info. Tak nezbývá, než popřát hodně štěstí. Tato školka je franchiza, tak záleží na konkrétních majitelích, jak jim to půjde. Obecně bych se zajímala, jestli mají se školkou zkušenost, jestli tam ředitel/ka vůbec někdy pracovali, popřípadě jestli mají třeba jinou pobočku, tak se zaměřila na reference.
S tou zavádějící slevou mi to nepřijde tak drahé, ale spíš než o AJ bych se zajímala o kvalitu. Hodně jsem před rokem školky studovala, konkrétně pobočku Budějovická a vůbec mě to nepřesvědčilo. Rodiče mj. upozorňovali na to, že vyučující tam hrozně fluktuují a celkově mi to přijde přesně typ „drahá hlídárna dětí“ bez toho, aby ses dopředu mohla jakkoli přesvědčit o tom, jestli je možnost, že se tam dítě vůbec něco naučí.
Už z těch stránek je jasně vidět, o co jde. Na některé pobočky jsou reference vysloveně špatné, ale řídila jsem se i tím, jestli je na stránkách něco o personálu (kdyby tam alespoň bylo o ředitelce, když učitele dle stránek pořád hledají). Uváděná spolupráce s Mensou je také pouze to, že tam mají nějaké ty hry, na té Budějovické před rokem uváděli, že dávají dětem jakýsi test Menzy. To mě dost dožralo. Toto je to, co si představují pod pojmem spolupráce s Mensou. Možná tak okolo Mensy nemkdy šli. ![]()
Hlavně si pořádně přečti smlouvu a prohlédni reference na jiné pobočky, abys mohla v případě nespokojenosti vycouvat. Já bych teda tenkrát podle mých kriterií radši volila jakoukoli jinou zavedenou soukromou školku, o které budu mít jistotu, že je dobrá. Po roce, co malej chodí do anglické jsem přišla na to, že angličtina je milý bonus, ale mnohem důležitějši je, jaké má školka učitele a tudíž jak je kvalitní a systémová výuka. A na kolik dětí je kolik učitelů.
No nechci strašit, ale v dnešní době je docela důležité, jak je dítě před ZŠ znalostně vybavené.
@Levandule121 díky moc za vyčerpávající info. Pripadá mi to drahý i se zaváděcí cenou, když si představim, že mohla chodit do státní za pakatel. Dáme jí tam a uvidíme, buď se jí tam bude líbit a zůstane a nebo ne a bude doma
Mě je na tom sympatické, že to máme před barákem, tak jí nemusim nikam složitě vozit. Hlavně, aby na ně byli hodný a líbilo se jí tam ![]()
Příspěvek upraven 10.09.13 v 17:36
Liz - este par tipov v Prahe.
Ak by si chcela byt odvazna a investovat do multi-jazycnej skoly na Smichove ja Francuzske Lyceum ktory otvorilo matersku skolku program - bilingualny anglicko-francuzsky + cestina. Za tu cenu sa dieta rovno nauci tri jazyky:
http://www.lfp.cz/spip.php?…
http://www.lfp.cz/spip.php?…
Vyborna je aj Riverside School of Prague v Sedleci - Praha 6. Od Sept 2013 budu mat autobusy ktore vyzvedavaju deti z Prahy 1 a 2. Boli sme tam s dcerkou pozerat na 8 rocne gymnazium pred par tyzdnami, uchvatna skola, dcerka prosikala az ju tam dame
Sice draha ale za zvazenie stoji ked mas moznost investovat do vzdelania extra. Prostredie, ucitelia, atmosfera, personnel, pristup…proste uzasne!!! Uz setrime ju tam dat.
http://www.riversideschool.cz/
Inak by som sa vyvarovala Happy Child na Vinohradoch, totalne katastrofa, som tam mala dcerku urcity cas a hrozny personal, chaos, pravidelne odchadzali ucitelia…skoda zmienovat.
Ta ceska skolka kde som mala dcerku ako som spominala je tiez na Vinohradoch, MS Sumavska, maju tam aj anglicky program. Skvela riaditelka, organizacia, program, pristup, vsetko…:) Je to uz teda par rokov.
@hotmama díky za reference i za ty negativní, to se moc hodí. Jsi zlatá. Šumavská je už Praha 2, viď? Tam se hlásit nemůžem, protože jsme Praha 10
Příspěvek upraven 16.05.14 v 21:09
MS Sumavska je na Praha 2 pri Jiriho z Podebrad. Maju tam dost velku kapacitu tusim cca 100 deti, a byt tebou by som to skusila, my sme v case ked som tam dcerku zapisala uz byvali na Prah 6 a nam ju zobrali.
Este mam kamaratku ktora ma dcerku v Panda pri Zizkovskej vezi a je tam uz par rokov spokojna. Je to anglicka skolka. Pani ktora ju zalozila pracovala povodne v Happy Child ![]()
@Liz píše:
@hotmama díky za reference i za ty negativní, to se moc hodí. Jsi zlatá. Šumavská je už Praha 2, viď? Tam se hlásit nemůžem, protože jsme Praha 10. Kindergarten Vinohrady se to jmenuje, ale je to ve skutečnosti na rozhraní Strašnic a Malešic.
@hotmama Ahoj nemáš představu kolik to francouzsko-anglické lyceum stojí? Nenašla jsem to na jejich stránkách. Případně moc děkuji, Gábina
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.