Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Fuj. A co je to za školku? Vesnice/město…
Jen jestli to nebyl ten starosta, kdo to nakázal. ![]()
Mohli byste udělat nějakou sbírku, aby vaše děti mohly normálně splachovat.
Uf teda. To je hnus. Ja bych volala na hygienu. To je o zdravi!
Já bych si v první řadě ověřila, jestli je to pravda a řešila bych to přímo v té školce.
Pokud by to nepomohlo, taky bych volala na hygienu.
Napadlo mě, jestli pravý důvod není třeba ten, aby dítě neutrhlo splachovadlo, jestli jsou tam ještě stará „visací“ ![]()
Každopádně je to hnus, nejen z hygienických, ale i výchovných důvodů.
Určitě bych ověřila pravdivost tohoto jednání, protože tohle si snad školka nemůže dovolit. Takže pokud máš možnost, normálně ve školce omrkni záchodky. Pokud skutečně nebude spláchnuto, řešila bych to se zřizovatelem školky. Pokud nezasáhne, pak je na místě hygiena. Připadá mi to zvláštní. Zrovna ty záchody zase až tolik moc vody nesežerou a neumím si představit, že bych si měla sednout na nespláchnutý záchod - natož ty malinké holčičky ![]()
No z vlastní zkušenosti můžu říct, že to asi není jediný případ. Opravdu náhodou znám 2 pětileté holčičky co navštěvují stejnou školku a nesplachují za sebou ani jedna. Tudíž to nebude domácí výchovou, to by byla moc velká náhoda. Nejsem ale v pozici něco s tím dělat. Jen věřím, že v některých MŠ to opravdu tak je.
Hlavně že ty děti si teda odnesou super návyky do dalšího života ![]()
U nás ve školce mají záchod pro chlapečky na čůrání a ten se nesplachuje.. Další je holčičí a na kákaní a ty se splachují..malý přišel v pěti letech do nové školky, spláchnul, dostal vynadáno a už nesplachuje.. My jsme s učitelkama řešili i jiné věci a na tohle nám řekla, že děti by utrhly šnurku..zajímavé, že po kakání by ji utrhnout nemohly..
@Anonymní píše:
U nás ve školce mají záchod pro chlapečky na čůrání a ten se nesplachuje.. Další je holčičí a na kákaní a ty se splachují..malý přišel v pěti letech do nové školky, spláchnul, dostal vynadáno a už nesplachuje.. My jsme s učitelkama řešili i jiné věci a na tohle nám řekla, že děti by utrhly šnurku..zajímavé, že po kakání by ji utrhnout nemohly..
Tady zakladatelka.
Ano, mají tam ty staré dětské záchody s plošinkou, což je o to horší
a staré splachovadla na šňůrku a přesně udělané jak u vás - jeden záchod pro kluky jen na čůrání, kde chybí prkýnko a ostatní asi 3 pro holky a na kakání. Ráno tam občas jdu, neboť syn chce čůrat ještě než ho předám učitelkám a fakt je tam nespláchnuto. Nikdy mi to nedošlo, neboť jsem spěchala a po synovi radši splachovala, i ty ostatní záchody taky, se mi zdálo, že ty děti z prvního oddělení jsou tak vyjukaný, že prostě nespláchnou, ale netušila jsem, že maj splachování zakázáno od učitelek ![]()
To, že se bojí, že šňůrky děti utrhnou a zničí splachovadlo i beru jako důvod, budiž, ale pak se určitě začnou vymlouvat, že učitelka prostě nemá čas po každém děcku jít spláchnout, už to vidím
![]()
@Anonymní píše:
Tak to bych jim snad koupila šňůru do zásoby a klidně se nabídla, že ji pokaždé vyměním. Se musím zeptat syna, jak je to u nás ve školce.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, mám syna ve školce a jelikož moc nemluví, dozvěděla jsem se od jiné maminky až teď, že učitelky zakazují dětem splachovat WC a splachují to samy hromadně jen párkrát za den z důvodu šetření za vodu. Já můžu být celkem v klidu, syn čůrá ve stoje a na velkou ve školce nikdy nechodí, má takový syndrom, že prostě musí jen doma na svém záchůdku. Ovšem divím se, že to neřeší jiní rodiče, obzvlášť maminky holčiček. Přece jen jít na WC, sednout si a rozstříkat i moč od jiného dítěte
to je skoro na nějakou hygienickou kontrolu. Jak byste to řešily vy? Učitelkám si stěžovat nemá cenu, ředitelka mne pošle kamsi a ještě si na syna zasedne, starosta, ten mi odkýve, že je to fakt hrůza a neudělá nic. Mám to nahlásit někam na hygienu, nebo ztropit ostudu někde na veřejnisti popř. třeba v novinách? To už by ten starosta potom pohnul zadkem a jakožto zřizovatel školky má přece právo ředitelce nařídit nějaká opatření.