Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, má někdo zkušenosti s anglickým gymnáziem v Praze? Zvažuji že dám syna tam, potom máme ještě jinou možnost tak váháme
Poloz si otazku, ci tam chce ist sam? Jazyky ho bavia? Zvlada napor ucenia? Moje starsie dieta absolvovalo bilingvalne a nasledne vš v zahranici, mladsie dieta na bilingval nechcelo, respektovali sme to.
A které to je? O žádném s takovým názvem nevím. Jinak výuku v angličtině má vícero gymnázií…
@majkakajka sám by tam chtěl jít, jazyky ho baví, a nápor učení mu problém nedělala je hodně nadaný.
Ma to plusy a aj minusy. Plusy- nauci sa jazyk. Minus nastava vo chvili, ak sa rozhodne zostat studovat v Cechach. Ak si nevyberie studium, kde aspon par predmetov nebude v anglictine, popripade nebude cestovat v ramci Erasmu alebo WAT, jazyk bude poaly zabudat. V pripade, ze si zvoli typ skoly, kde sa budu robit prijimacky v cestine- chemia, biologia, fyzika, matika a pod., bude musiet nastudovat vsetko gymnazialne ucivo 4 rokov v cestine. Veci, ktore sa bude ucit nove, nebude vediet prelozit do cestiny-aspon vo vacsine pripadov. Dobra volba je aj ceske gymnazium a rok studia v Amerike/Anglicku.
Tak to jsem neznala, nejspíš protože je to 6 leté, ale uvádí na webu, že lze vybírat programy na 2 roky a kombinovat. Kdyby moje dítě chtělo, neváhala bych, samozřejmě pokud počítáš se školným. Každá zkušenost se počítá. Moje děti nemají na takovéto školy nervy, myslím že je to pro hodně ambiciózní a dravé (v dobrém slova smyslu) děti. Tak držím palce.
Dobrej, mám tam dite, spatna skola. fujky. syn anglicky neumý vůbec. hruza tahle škola. nedoporučujy. nic neumí. nechoď.