Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj… třeba někdo poradí…
Mám syna 7letého… chtěl by hrát na bicí… už ho to drží asi tři roky, stojíme před rozhodnutím, zda ho přihlásit do ZUŠ.
Dům máme malý, bicí jsou hlučný a drahý nástroj… ráda bych mu splnila sen, ale nevím, co to vše obnáší… ladění bících atd. Také samotná hra doma - jde to vůbec realizovat ve 3+1? Máme dvě děti, mají společný pokoj. Dcera hraje na klavír - takže syn by mohl hrát také. Nebrání se, ale bicí ho láká víc.
Kdo máte doma také malého bubeníka, prosím, poraďte se tou prakticku stránkou? Díky.
@3HE kup jeté elektrony a sluchátka.. Hraju v paneláku běžně ![]()
Dcera 9 let hraje doma v paneláku. Máme elektronické na sluchátka a pohoda ![]()
@martina.se píše:
@3HE kup jeté elektrony a sluchátka.. Hraju v paneláku běžně
ZUŠ má požadavek na akustické.
@Terka14 píše:
Dcera 9 let hraje doma v paneláku. Máme elektronické na sluchátka a pohoda
Chodí do ZUŠ?
Syn také zatoužil hrát na bicí, koupili jsme mu k 6tým narozeninám stolní elektronické a uvidíme, co z toho bude. Občas si zabubnuje, ale nic horkého, jak to vypadalo z toho nebude, prostě jen další hračka, co jednou zas třeba omrzí
Nemám doma malého bubeníka, ale velkého
Máte domek, postavte mu zkušebnu na zahradě
Je to hlučný nástroj a zabírá i dost místa. Elektronická bicí souprava je také řešení (vám to ale nechtějí povolit
), není tedy tak nehlučná, jak by si někdo mohl myslet, ale je obvykle řešením ![]()
@3HE Požadavek na vlastnění klasické bicí sestavy mi přijde zvláštní. Navíc by měl určitě možnost cvičit i přímo v ZUŠ, když bude zrovna volno.
Můj syn po tom taky touží
Chodí do zuš na kytaru a doma hraje na elektrickou kytaru a baskytaru ![]()
Většinou teda se skuchátky, ale někdy bez. Máme tolerantní sousedy
Ale právě bicí si neumím představit
![]()
@Anonymní píše:
Nemám doma malého bubeníka, ale velkéhoMáte domek, postavte mu zkušebnu na zahradě
Je to hlučný nástroj a zabírá i dost místa. Elektronická bicí souprava je také řešení (vám to ale nechtějí povolit
), není tedy tak nehlučná, jak by si někdo mohl myslet, ale je obvykle řešením
Zahrada nemáme. Jen půdu a dvorek. Na půdě by to šlo, ale hluk by byl i tak hodně. Mě to Teda asi nevadí… Je to nástroj, no…
@3HE píše:
ZUŠ má požadavek na akustické.
Tak mu sezen soukromého učitele.. Na tom není nic složité.. Nemusí přímo na ZUŠ.. Nehledě na to, že na bicí se většina lidí naučí sama
@martina.se píše:
Tak mu sezen soukromého učitele.. Na tom není nic složité.. Nemusí přímo na ZUŠ.. Nehledě na to, že na bicí se většina lidí naučí sama
Jako fakt to jde se naučit sám a kvalitně? Mě to přijde dost složité.
Syn přistupuje na možnost jít hrát do ZUŠ na klavír… A později bicí… Kole. 10 a více let… To by homage museli nějakého soukromého učitele sehnat.
@3HE píše:
Jako fakt to jde se naučit sám a kvalitně? Mě to přijde dost složité.
Syn přistupuje na možnost jít hrát do ZUŠ na klavír… A později bicí… Kole. 10 a více let… To by homage museli nějakého soukromého učitele sehnat.
Jejda.. Překlepy… Píšu z mobilu a nestíhám opravovat ![]()