Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@miisenka je to zrádný vím.. už teď říkáme : nesmíš ho otravovat, když jí, když si hraje, nesmíš je zlobit… ale na to je syn ještě moc malý, tak spíš si trénujeme my jak budeme později vysvětlovat co a jak se zvířaty, do té doby hlídáme… Ikdyž upřímně mám větší obavy z jezevčic než z bulíka.
S tím prděním - jsme zvyklí na ledasco, ale bulina je opravdu extrém a do postele na noc fakt ne
chodí tam všichni jen na povolené návštěvy ![]()
Kalíšku, moc děkuju za ten seznam chovných stanic a jestli mi nějakou doporučíš, bude to skvělé! Ale určitě to nijak nespěchá, zatím jsme ve fázi diskuze ![]()
Hanho, krásné fotky! A je prima, že si bulinka rozumí s jezevčíky, pochopila jsem na základě informací z netu a knížky, že snášenlivost s jinými zvířátky úplně automatická není.. ![]()
Fjodorko, bohužel u některých plemen je tak silný lovecký pud, že je prostě neodvoláš, když chytnou stopu..a některé prameny uvádějí, že je to případ i bulíků, proto jsem ráda za sdělené zkušenosti. A opravdu to není případ jen jednotlivců, ale fakt plemen, koukni třeba na basenje, faraonské psy, atd..
@Petulie jj, měli jsme z toho strach, ale sžily se a jsou naprosto v pohodě
@Petulie Tomu nevěř, to jsou jen zkazky lidí, kteří nepřišli na to, jak vycvičit svého psa
Kupříkladu já mám bíglici, které může metr před čumákem proběhnout zajíc a s ní to nehne, na první písknutí se vrací - také se to musela naučit. Znám více psů „problematických“ plemen (československý vlčák, podengo, foxteriér, bíglové,…), kteří pod správným vedením jsou normálně poslušní. To není o plemenu ![]()
Pokud výchovu a výcvik nezanedbáš, najdeš správnou motivaci a vytvoříš si se psem vztah, tak se nemusíš bát u žádného plemene, takže ani u bulíka ![]()
Bulíci jsou v rukách dobrého majitele mazlové, u kterých se bojuje max s polštářem.
A to prdění - pokud je psovi podávána strava, která mu sedí, tak se problém eliminuje. Já jsem po bramborovém salátu taky jako balón, takže mě udivuje, když majitel napíše, že nějaké plemeno prdí…místo toho, aby napsal - „dávám psu špatnou stravu a má tento problém. Vím to a musím s tím něco udělat“…tohle jsem snad ještě nikde nečetla.
Jinak - vyberte fajn štěndo a prima parťáka do rodiny
![]()
@Jannnča je možný, že to má po granulích - jak jsem psala hned v prvním příspěvku. Zkoušeli jsme víc značek, prdí stále. Možná po BARF by to nebylo, to nevím. Ale já četla od víc majitelů, že bulíci jsou tím proslulí.
Tak trošku oživím téma bulíků, chtěla jsem se zeptat těch co mají zkušenosti s tímto plemenem. S přítelem si chceme pořídit tohoto pejska, ale já trvám na tom, že nejříve si pořídíme dítko (z důvodu bezpečnosti), aby si pes odmala zvykal na dítě/děti. Nebo si myslíte, že je to zbytečné a pes si zvykne až prostě dítě do rodiny příjde?
@Bva odpovídám pozdě, ale dle mě je lepší mít napřed pejska a pak dítě..jistě to jde i naopak a nic se neděje, ale štěndo bulíka je masakr
proto si myslím že je lepší když už bulík ma třeba 2 roky a už je aspon trochu zklidněný a neokusuje všechny a že to dost bolí
my měli dítě když naše fenka měla 3 roky a je naprosto v klidu, přijala ji uplně super, navíc malá ji furt krmí vším co má zrovna ona, tak tím si i tak trochu získala její lásku ![]()
@Angelak Děkuji za odpověď, já si taky myslím, že jdou obě varianty. Nakonec máme prcka na cestě, takže pejska budeme pořizovat později až časem, je mi jasné, že to bude jako malé dítě ze začátku ![]()
@Bva gratuluju k očekávání potomka
nejhorší bude jak štěndo bude okusávat maličké a ničit hračky
ale všechno se dá zvládnout, jen to bude náročnější, přeju hodně štěstí
Máme chovnou stanici mini bulíků a v létě jsme měli štěňátka, ti když viděli malou lezt po zemi tak se na ni vrhli jak supy
bylo to náročné ale zvládli jsme to a všichny štěnda už jsou u svých pánečku..
@Bva
Sice nemam bulika ale stafbulika..porizovali sme si ho, ked bolo synovi polroka a su to partaci..
Teraz 18m/13m
Stendo neukusovalo hracky-malo svoje, diteti nerobil nic co by sa nam nepacilo, je jemny.
Je to teda casovo narocnejsie na vycvik, ale vsetko sa da zvladnut
Teraz by som do atenda isla tak v 1,5r veku dieta-dite beha, je pohodlnejsie vencit atd..ak ta zaujima nieco konkretne, tak sa pytaj.. ![]()
@Angelak @miisenka děkuji za reakce, my toho bulíka si přejeme pořídit strašně dlouho, před rokem jsme se stěhovali do našeho nového bydlení, a tak jsme si říkali, že až bude dítě/děti, tak ho pořídíme trošku později. Aby si pejsek odmalinka zvykal na děti. Je pravda, že bychom ho asi nepořizovali přímo k miminku, ale až bude prcek běhat..prostě až bude trošku větší. @Angelak a děkuji
A pejsky máte na zahradě nebo doma?
@Bva fenku máme doma, v bytě..je to postelový pes..na místečku spí jen když trucuje
někde na zahradě si ji neumím představit, ono stačí když je venku mokro tak nakračuje jak primadona, že co to má jako byt ![]()
Zdravím,
Doporučí mi někdo prosím vhodnou hračku pro bulteriéra? Takovou kterou nezničí do 5 minut ![]()