Anglický bulteriér ano či ne?

Anonymní
31.8.20 05:29

Anglický bulteriér ano či ne?

Určitě se tu najde někdo kdo tohle plemeno má nebo měl. Přítel je rozhodnut si tohle plemeno pořídit samozřejmě s PP je z toho úplně nadšený, prý fena bývá klidnější, ale zase to hárání, já nevím :nevim:. Já už takové nadšení nesdílím, chtěla bych spíš něco menšího, ale s tím asi neuspěji. Také jsem nikdy psa neměla takže se mi to pro začátek nezdá moc dobrý nápad. On psa už měl. Máme doma 5.leté hodně aktivní dítě a mám z toho docela strach. Četla jsem teda že je k dětem a členům rodiny vhodný, ale chce to že začátku hodně pevnou ruku což já nemám. Prý bývá hodně tvrdohlavý. Přítel sice říkal, že to vše bude mít on na starost, ale přece musí poslouchat i mě, když třeba bude pracovně pryč abych si s ním dokázala poradit. Prosím vaše rady, zkušenosti s tímto plemenem :lol: budu ráda. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21934
31.8.20 06:02

Dulezite je, abyste měli psovi co nabidnout. Je to velmi, velmi temperamentni pes, je potřeba se mu opravdu hodne věnovat, zabavit, zaměstnat. Jako rodinny pes je skvely, to jo. K vycviku je třeba pristupovat individualne, rozhodne zadny dril, není uplne snadny na vychovu. Chce to s nekym se poradit, hodne si nacist, jsou ruzne bull spolky atd. Ale hlavne dostatek casu a zabavit, utahat, jinak bude delat kraviny a zdemoluje vam byt, to je třeba zvážit, jestli bude denne cas a chut, se psovi dostatecne věnovat. Jedna hodinova prochazka, ho fakt nevytrhne. Jsou skveli spolecnici, milí, ale je to proste tvdrohlavej terier a nerizena strela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
31.8.20 06:04

Jo, mají tvrdou palici, ostatně jako všichni bullove. Mít psa je pro dítě super, vaše už je navíc dost velké na to, aby zvládlo chování k němu a navíc pořizujete štěně s pp, což by mělo zaručit vyrovnanou povahu. Ale určitě by to chtělo od malička chodit na cvičák, právě proto, ať se s fenou naučíte pracovat i ty a dítě. Jo A protože píšeš, žes psa ještě neměla, tak se psychicky připrav, že do toho roku to bývá dost náročné. Ze zacatku je třeba venčit po každém probuzení, hraní, jídle, ale stejně louzicky budou - netrestat. Taky ti toho patrně hodně rozkouse, jestli bydlíte v bytě tak brzy začít učit odchody, aby vaši nepřítomnost neprostekala. A zvážila bych pořízení susicky a robo vysavače. Protože chlupy budou všude a zvlášť tý krátké ostré se zapichnou a dostat je z oblečení je nadlidský úkol. Naopak z harani bych si stres nedělala, je to pár dní a většina fen se zvládne čistit sama, aniž by potřebovala kalhotky. Stejně, pokud neplanujete chov, tak bych po prvním šla na kastraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
31.8.20 06:21

Jako na výchovu teda nic moc, má svou hlavu a chce to opravdu „tvrdou ruku“ :lol: K dítěti bych se toho vůbec nebála, milují děti, jen je nenechávat spolu samotné - to ale s žádným psem. Jestli chceš menšího můžete pořídit mini bulteriéra, a fenka bude taky menší. Ohledně hárání neporadím, máme psa. No záleží možná spíš na tom jak je zodpovědný přítel a jestli ho opravdu zvládne vychovat a bude se mu věnovat. Jinak ale já bych rozhodně neměnila, ikdyž je někdy na zabití :mrgreen: je s ním fakt sranda a je to mazlík :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.8.20 06:30
@Anonymní píše:
Určitě se tu najde někdo kdo tohle plemeno má nebo měl. Přítel je rozhodnut si tohle plemeno pořídit samozřejmě s PP je z toho úplně nadšený, prý fena bývá klidnější, ale zase to hárání, já nevím :nevim:. Já už takové nadšení nesdílím, chtěla bych spíš něco menšího, ale s tím asi neuspěji. Také jsem nikdy psa neměla takže se mi to pro začátek nezdá moc dobrý nápad. On psa už měl. Máme doma 5.leté hodně aktivní dítě a mám z toho docela strach. Četla jsem teda že je k dětem a členům rodiny vhodný, ale chce to že začátku hodně pevnou ruku což já nemám. Prý bývá hodně tvrdohlavý. Přítel sice říkal, že to vše bude mít on na starost, ale přece musí poslouchat i mě, když třeba bude pracovně pryč abych si s ním dokázala poradit. Prosím vaše rady, zkušenosti s tímto plemenem :lol: budu ráda. Děkuji :kytka:

Jestli to bude jeho úplně první pes, tak rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
31.8.20 08:09

Pokud se na to necítíte, pořídila bych plemeno snazší na výcvik. U manžela v práci si jeden kolega bulíka pořídil i přes obavy partnerky. Ona nemá tu správnou povahu na výchovu takového plemene, nemá v sobě přirozenou autoritu. A před dvěmi lety si pán hnul se zády, takže je z něj v podstatě invalida a je to katastrofa. Veškerá péče o psa je na paní, pes jí vláčí kudy chce a už jí i dvakrát pokousal a to tak že se musela volat záchranka. Vídám je každý den při venčení a je to smutný obrázek. Psa dát někomu dalšímu nemohou, protože nikdo si nevezme psa, co dvakrát pokousal vlastní majitele. A ona se bojí přiblížit k jiným psům, protože pokaždé byla pokousána kvůli jinému psu, kterého druhý majitel pustil k tomu jejímu i přes prosbu aby to nedělal.

Já mám bull plemena moc ráda, ale třeba vím že moje povaha k takovému psů nesedí, proto mám jinou rasu, jejíž povaha chyby ve výcviku „odpouští“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
31.8.20 08:17

Já osobně jsem ho neměla, ale měli ho mé letní kamarádky (zůstávali u babičky) a byl tam týden s nimi. Bylo to takové krásné telátko, které na sobě nechalo dříví štípat :* Bráchovi tehdy byli asi tři roky a dokonce se na něm jednou pokusil projet jako na koníkovi (hlídán třemi 14ti letými kačenami, kdy stačila vteřina nestřeženého momentu, samozřejmě, že jsme ho hned sundali) a pes se tvářil jako že si toho absolutně nevšiml. A to pro něj byl brácha úplně cizí dítě, a rozhodně měl právo se po něm ohnat.
Od té doby si chci bulíka taky pořídit, jen můj manžel je proti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
31.8.20 08:27

Ahoj, za me, si nejprve ujasnete jako rodina, jestli a jakeho psa chcete, to je naprosty zaklad. Tady vidim prvni nesoulad a v tom pripade rikam, NE. ;) 8)

Za me, pes se v prvni rade vybira podle povahy a zivotniho stylu rodiny, ne podle toho jestli je maly, velky, chlupaty, hladkosrsty, to az ve druhem sledu, jestli tu peci treba o chlupy zvladnu. ;)

Anglickeho bulteriera jsem nemela, teriera bych k nasi rodine nechtela, mam doma klidnejsi plemeno (i kdyz o dost vetsi, specifikovat verejne nechci :lol: :mrgreen: ). Kazdemu psovi je treba se venovat, jinak nebude spokojeny. :kytka:

Pokud se na bulikovi shodnete, je treba pocitat s tim, ze je to terier, tedy akcni, aktivni plemeno s vlastni hlavou. ;) Za sebe rikam, ze pracujici, unaveny pes nebude mit tendenci resit drobne nedostatky v pevnosti ruky, ale pokud to mate nastaveno tak, ze jeden rekne pes na gauc nesmi a druhy ho tam pusti, protoze to male stenatko se tak roztomile kouka, pak v tom vidim potencialni problem. Tohle je treba si dobre rozmyslet.

Neni problem, ze jste bulika jeste nemeli. Je problem nebyt presvedcen, ze je to ten pravy pes pro me/nas. :kytka:

Doporucuju jit se podivat na vystavu, nejaky sraz buliku, pobavit se s majiteli, chovateli, jit treba na navstevu a poznat plemeno. Vetsina pejskaru sve zkusenosti rada prezentuje. ;) :pankac: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
31.8.20 09:06

@Mmmanka

Zlatá slova a do kamene tesat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59485
31.8.20 09:46

Záleží jak si to předdstavuje. takový pes potřebuje hodně času majitele. už to tady bylo několikrát a pak chlap přehodil vše na ženskou :?. To není že psa vyvenčí na pár minut a zbytek dne nic :? já bych do takového psa nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5300
31.8.20 11:00

Pokud bulika nechces, nechodte do nej. Domluvte se s pritelem na kompromisnim plemenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.20 20:00

Bulteriér je můj vysněný pes. Sleduju několik skupinek na fb s bulíkama a musím říct že většina lidí se tam shodne že jsou spíš lenoši :mrgreen: do deště nevylezou a procházka delší jak hodinu končí rozplácnutím na zemi že dál nejde :mrgreen: údajně tedy..každopádně to chce něco načíst o povaze prostě ;) a k dětem jsou víc než vhodní ;)

• Citovat
  • Upravit
34322
2.9.20 20:37
@Anonymní píše:
Určitě se tu najde někdo kdo tohle plemeno má nebo měl. Přítel je rozhodnut si tohle plemeno pořídit samozřejmě s PP je z toho úplně nadšený, prý fena bývá klidnější, ale zase to hárání, já nevím :nevim:. Já už takové nadšení nesdílím, chtěla bych spíš něco menšího, ale s tím asi neuspěji. Také jsem nikdy psa neměla takže se mi to pro začátek nezdá moc dobrý nápad. On psa už měl. Máme doma 5.leté hodně aktivní dítě a mám z toho docela strach. Četla jsem teda že je k dětem a členům rodiny vhodný, ale chce to že začátku hodně pevnou ruku což já nemám. Prý bývá hodně tvrdohlavý. Přítel sice říkal, že to vše bude mít on na starost, ale přece musí poslouchat i mě, když třeba bude pracovně pryč abych si s ním dokázala poradit. Prosím vaše rady, zkušenosti s tímto plemenem :lol: budu ráda. Děkuji :kytka:

Je úplně jedno, jestli to bude bull nebo něco jiného.
Důležité je, abyste se všichni shodli, že na výchově máknete, i když to třeba bude složité. Že do toho půjdete naplno.
No a taky aby pan přítel jenom hloupě nežvanil, ale o psa se skutečně postaral. To ale musíš cítit sama, jak to je.
Jinak na bullteriéra není potřeba žádná pevná ruka typu „zmlátím tě do kuličky“, naopak. Co je potřeba, je jasnost v povelech, čitelnost, srozumitelnost a důslednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
3.9.20 06:34

@Lucie_Sx Ale ona pevná ruka neznamená hned zmlátit do kuličky. Já to třeba vidím u svých psů. Mě, mým dětem, manželovi a švagrové šlapou jako hodinky. Moji tchýni, mámě a tátovi málem urvou ruku a odtáhnou je utopit do rybníka. Oni prostě neumí dát najevo že oni jsou pánem situace a psi nejsou hloupí a hned toho využijí. Ani nevím, jak to ty psy odnaučit, protože jakmile jsem s nimi já, tak si to nedovolí. Třeba s mým tátou (velký silný chlap) si dělá co chce i pes mojí sestry a to je to rádoby Jack Russell teriér. Já jsem přesvědčená, že existují lidé, co nezvládnou ani Maltézáka, ale tam to není takový průšvih, když bude takový pes tahat na vodítku (ano je to protivné, ale ne vyloženě nebezpečné) a pokud se zakladatelka na velkého a potenciálně nebezpečného psa necítí, asi v hloubi dobře ví, proč tomu tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.9.20 23:42
@Heivka píše:
@Lucie_Sx Ale ona pevná ruka neznamená hned zmlátit do kuličky. …

Bohužel spousta lidí to takto velice často zaměňuje, proto to zmiňuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný