Anglicky mluvící hračky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5.7.17 11:30

Anglicky mluvící hračky

Ahoj :)

Chtěla bych oslovit zejména maminky bilinguálních dětí a zeptat se, jestli nevíte nejlepší a nejekonomičtější způsob, jak kupovat interaktivní hračky pro děti, anglicky mluvící.

Moc se mi líbí hračky Mluvící konvice, nebo Zpívající pejsek a další od Fisher Price.
Jako bývalá anglická aupairka znám moře hraček, které podle mě jsou fantastické, ale bohužel v česku se skoro vůbec nedají sehnat s anglickým zpíváním..
Můj muž má rodilou angličtinu, žijeme v ČR, tak bych ráda dítě od malička přirozeně učila mluvit dvojí.

Pokud máte tip, poradte :)

Osobní nákup v Anglii a amazon už jsem taky zvážila, ale to není nejlevnější.

Díky předem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24107
5.7.17 12:05

@Ghanaian Princess Pokud chápu dobře tvoji větu „Můj muž má rodilou angličtinu“, tak tvůj muž je rodilý „mluvčí“. Pokud ano, ať na dítě mluví jen anglicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8619
5.7.17 12:09
@Ghanaian Princess píše:
Ahoj :)

Chtěla bych oslovit zejména maminky bilinguálních dětí a zeptat se, jestli nevíte nejlepší a nejekonomičtější způsob, jak kupovat interaktivní hračky pro děti, anglicky mluvící.

Moc se mi líbí hračky Mluvící konvice, nebo Zpívající pejsek a další od Fisher Price.
Jako bývalá anglická aupairka znám moře hraček, které podle mě jsou fantastické, ale bohužel v česku se skoro vůbec nedají sehnat s anglickým zpíváním..
Můj muž má rodilou angličtinu, žijeme v ČR, tak bych ráda dítě od malička přirozeně učila mluvit dvojí.

Pokud máte tip, poradte :)

Osobní nákup v Anglii a amazon už jsem taky zvážila, ale to není nejlevnější.

Díky předem :)

já nevím, ale v dnešní době snad není takový problém sehnat anglicky mluvící hračky
ebay, aliexpress - vždyť je to tam za třtinovou cenu a většinou s poštovným zdarma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5111
5.7.17 12:10

A manzel je Anglican? Nema v Anglii rodinu, ktera by neco mohla poslat postou? Jinak asi nezbyde nez amazon nebo ebay. Ale nejlepsi kdyz na ni bude mluvit manzel anglicky, poustet videa na youtube atd, ty hracky toho podle mne zas tak moc nenauci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.17 12:13

@Amalthea - ebay me nenapadl, nic jsem odtud nikdy nekupovala, ale asi me to melo napadnout.
Aliexpress nikdy. Mam s nim spatne zkusenosti.
Dekuji za vas cas. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.17 12:38

@hani28 - Manzel neni rodily anglican, ale zil v Anglii 30 let, takze prizvuk ma ciste britsky, a jeho rodna zem ma oficialni jazyk anglictinu, i kdyz s odlisnym prizvukem.
Ma rodinu v Anlglii, a jednou rocne za nimi jezdime, samozrejme muz bude mluvit na maly jen anglicky, protoze cesky umi asi 10 slov :D Ale je z celeho dne doma tak akorat vecer a tedy o vikendu, protoze chodi do prace. Ja sice mluvim plynule anglicky, bydlela jsem v Anglii 10 let - a navic ted pouzivam v praci jen anglictinu, takze jsem na ni zvykla jako ryba na vodu.. Ale trosku me hloda hlavou, ja to bude s vychovou. Nekde jsem cetla, ze by si melo dite zafixovat, kterym jazykem doma kdo mluvi a tak potom reaguji.. Jenze ja samozrejme musim pouzivat i cestinu i anglictinu.. Tak chci jen aby melo te anglictiny kolem sebe co nejvice, protoze i kdyz ja se budu snazit asi hodne casu mluvit anglicky, trapi me, co kdyz pak bude skarede mluvit cesky, nebo ho pak nevezmou do skolky/skoly atd.. Ja vim ze to hrackou nevytrhnu, to uz jsem hooodne odbocila od tematu, jenze jste se ptala :)

Bohuzel me nenapadl ebay, nevim proc, ja moc nejsem internetovy clovek, nechci aby moje dite moc sedelo u youtubka, pocitace a televize, chci mu doprat (alepson v prvnich rocich) hodne pohybu venku, interaktivni hrani, chci mu zpivat, hrat, tancovat.. tak nejak si to ted predstavuju (otazka je co bude realita).
A proste tyto hracky jsem zboznovala jako aupair, dokonce jsem si s nimi hrala i ja misto deti.
Ale mate pravdu, ze hracka toho moc nenauci. Poridila jsem takove ty obrazkove knizky, ktere predcita stejne dospely a musi si s tim ditetem hrat, aby z toho neco mel.
Jsem se rozepsala zase… :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24107
5.7.17 12:43

@Ghanaian Princess Nemusíš mít strach o to jak dítě bude mluvit. Znám dvě rodiny, kde je žena Češka, muž Angličan. Muž mluví na dítě anglicky, žena česky, doma se mezi sebou baví anglicky. Dítě bezproblémů mluví jak anglicky, tak česky. Když mluví s matkou, mluví česky, otočí se na otce, mluví anglicky. Ve školce taky jen česky. Jako ano, ze začátku, když byly maličké, tak více mluvily česky či mixovaly češtinu a angličtinu. Dnes už ne.

edit: ale je nutné dodržet dané rozvržení. Jakmile i otec dá najevo, že umí a rozumí česky, děti to budou brát jako souhlas a budou na něj mluvit česky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.17 12:54

@elen-ka - to je dobra poznamka.. Asi tedy bude dobre dat si pravidla, ze jakmile jsme doma vsichni, bude se mluvit anglicky… No uvidime, jak to pujde :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8619
5.7.17 12:55

@Ghanaian Princess zavrhuješ youtube, přitom zrovna tam je spousta skvělých nursery rhymes pro prťata, moje tehdy dvouletá uměla díky nim anglicky barvy dřív než česky. Dnes už toho umí mnohem víc. A je tam toho mnohem víc než 10 frází, které omílá donekonečna jedna hračka. Jestli tvůj muž mluví pouze anglicky, myslím, že hračky v angličtině fakt řešit nemusíš a je jedno, že není tak často doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24107
5.7.17 13:13

@Ghanaian Princess jo a jak píše @Amalthea, youtube bych také nezavrhovala. Dcera se naučila z youtube jednu písničku zcela sama. Je to sice šílená odrhovačka, ale naučila se to. A to opravdu nemusí u toho sedět celý den, stačí na chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5111
5.7.17 17:41

@Ghanaian Princess
Ja jsem prave v opacne situaci, ziju v Anglii, manzel Anglican. Na malou (3 roky) se snazim mluvit co nejvice cesky, ale doma mluvime anglicky. Mala rozumi obema jazykum, ale preferuje anglictinu. Jsem prave moc rada za youtube, kde ji muzu poustet ceske pisnicky, a pohadky :-) jednu dobu jsem i chtela nejake cesky zpivajici hracky, ale ma jen ceskeho usinacka. Ma nejake ceske knizky, ale anglickych samozrejme vic. Ale ono tech moznosti naucit anglictinu v CR je asi vic, nez cestinu v UK. Prece jen nejake ty anglicke knizky a hracky urcite sezenete :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cekameemilku
11.7.17 10:31

Napadá mě zkusit zajít do nějakého velkého hračkářství, tam by snad tyhle věci mít mohli. Jinak já nedávno nakupovala z tohoto eshopu (**) a všimla jsem si že tam nějaké tyhle hračky taky mají, tak koukněte třeba vás to zaujme, ale zkušenost nemám, já objednávala doplnky do bytu :srdce: :)

Edit admin - odstraněn odkaz

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí