Angličtina u prvňáčků

79
28.8.13 21:00

angličtina u prvňáčků

Dobrý večer,
prosím, jestli tady je nějaká maminka prvňáčka, ráda bych věděla, zda mají děti již v 1. třídě angličtinu? nebo je to různé dle školy?

moc děkuju za info :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
28.8.13 21:01

Škola od školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aghata nepřihlášená
28.8.13 21:02

Třeba v Praze 6 jsou zdarma dvě hodiny angličtiny týdně nepovinně od první třídy na všech školách. Takže chodí 99 dětí ze sta.

• Citovat
  • Upravit
79
28.8.13 21:03

Moc děkuju, řeším, jestli dát dceři angličtinu poslední rok ve školce. ale pokud jí pak nebude mít v první třídě, ale až později, tak bych jí asi nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aghata nepřihlášená
28.8.13 21:05
@Peetaa píše:
Moc děkuju, řeším, jestli dát dceři angličtinu poslední rok ve školce. ale pokud jí pak nebude mít v první třídě, ale až později, tak bych jí asi nedala.

No tak se optej ve škole/školách kam ji budeš do první třídy hlásit, jak to tam chodí. K tomu ti anketa na emiminu nepomůže :-)

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
28.8.13 21:06
@Aghata nepřihlášená píše:
Třeba v Praze 6 jsou zdarma dvě hodiny angličtiny týdně nepovinně od první třídy na všech školách. Takže chodí 99 dětí ze sta.

Jo jo…dcera to tak měla…od 1 třídy (Praha 6 měla grand z EU)měli AJ s rodilým mluvčím 2 x týdně 45 minut…jinak měli AJ s českou lektorkou až od 3.třídy…loni to změnily a mají AJ s českým lektorem už od 1.třídy…tedy letošní prvňáci mají AJ také…

• Citovat
  • Upravit
1112
28.8.13 21:08

Jitko a jak to potom vypadá v té třetí třídě, jedou podle osnov zase všechno od začátku? Nebo to tak nějak shrnou a pokračují plus minus tam, kde se třída aktuálně ve znalostech nachází?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
28.8.13 21:12

Syn ted půjde do 1 třídy a angličtinu mají, ve školce nechodil tak uvidíme jak mu to půjde :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
28.8.13 21:13

@Aghata Co já vím tak jeli od začátku (my se po ukončení 2. tř. stěhovali)protože na tu AJ s rodilým mluvčím nechodili všichni…nebyla povinná…byl to vlastně kroužek…nabídka pro rodiče…EU to proplácí a rodiče se spolupodíleli cca 140 Kč za měsíc, což bylo zadarmo…u dcery chodilo z 22 dětí ve třídě asi 15…takže v té třetí třídě začínali od píky…no… :nevim: právě kvůli těm, co nechodili na tu s rodilým mluvčím…

• Citovat
  • Upravit
30408
28.8.13 21:15

@Aghata V mé třídě jsme učili angličtinu od první třídy. Teď jdeme do třetí a i když učební materiály jedou od začátku, my už budeme mít slušný náskok, takže samozřejmě nebudeme učit vše od nuly. První dva roky byly více-méně hravé, hlavním cílem pro mě bylo vytvořit k angličtině pozitivní vztah, hodně naposlouchat z písniček a získat sebevědomí k mluvení. Problematické bývají příchody dalších dětí, které třeba první dva roky neměly angličtinu vůbec, ale i ty vše doženou. Pokud bych měla dát dceru do první třídy k paní učitelce, kterou jsem si pro dceru vybrala, jestli učí neb neučí angličtinu od první třídy by bylo to poslední, co by mě jako mámu zajímalo. Pokračovat se v ní dá i mimo školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. nozu
28.8.13 21:25

Dcera mi nastupuje do první třídy v pondělí a bude mít dvě hodiny týdně AJ. ale je ve výběrové škole s rozšířenou výukou jazyků. jinak kamarádky syn třeba měl AJ také od první třídy - měli to na úkor jiného předmětu (teď už nevím kterého). prostě každá škola to má fakt jinak.
a za sebe doporučuji, abys tu angličtinu ve školce klidně dala. ono se to neztratí a klidně pak může chodit do kroužku.

• Citovat
  • Upravit
30408
28.8.13 21:27

Nepřihl. - Není to na úkor jiného předmětu, je to disponibilní hodina, kterou může škola využít na předmět, který si zvolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
28.8.13 21:42

@Peetaa u nás mají, ale je to jen takové nijaké :D rozhodně toho za rok moc neumí, spíš jen barvy, čísla, jak se jmenují… jen takové malé základy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
28.8.13 22:08
@Peetaa píše:

Jsem ucitelka a podle ministerstva skolstvi je povinna dotace aj az od treti tridy 3× tydne. Jinak si to kazda skola muze dat navic dve hodiny tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
29.8.13 10:48

Mám tu zkušenost, že školkáče tohle hravé učení moc baví, takže bych klidně prcka na AJ v školce dala, když by byla ta možnost, ono ne všude to jde. Sama jsem takhle angličtinu ve školkách učila a bylo úžasné, co ta prťata zvládala a ještě je to bavilo :lol: Je to pro ně hra, legrace, takže to neberou jako žádné učení a já myslím, že je to úplně nejlepší nenásilné seznámení s jazykem :D
My ve škole máme angličtinu od první třídy pro všechny děti a funguje to moc dobře. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí