Angličtina ve 3,5 letech?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Angličtina ve 3,5 letech?
Ahoj, mám 3,5 letou dceru a máme možnost chodit ve školce jednou týdně na hodinu na angličtinu formou hry. Kamarádka, která tam syna dává už druhym rokem si to hrozně chválí, ale já s tim pořád bojuju zda tam dceru dát nebo ještě rok počkat. Máte někdo zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nad čím přemýšlíš? Myslíš, jestli jako není brzo? Můžu tě ubezpečit, že za ten rok se tam děti naučí počítat, naučí se pár zvířat, pár slovíček okolo domu a rodiny, pozdravit a nazdar, nečekej zázraky.
Ve školce je to obzvlášť formou hry, moje děti chodily, ale kdyby nechodily, nestalo by se nic, v první třídě to „učivo“ za dvou školkových let proberou asi za měsíc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám 3,5 leťáka chodí už od 2,5 do školky a hned začal i s angličtinou
doma mi pak nadšeně vypráví co dělali a vždycky se na aj těší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KLárka taky chodí na angličtinu už rok a je nadšená. ale tady nejde vůbec o počet slovíček, či probranou látku. tady jde o to, že v tomto věku vznikají v mozku jazyková centra, děti si zapamatují hlavně melodii řeči a usnadňuje jim to učení do života. takže neváhej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslela jsem jestli neni brzo. Ráda bych, aby měla nějaký základ, popřípadě by jsme jí angličtinu platili už pořád. Nemyslím, že jim škola dá to samé jako tyto kurzy. I když jak kde, někde je to s jazyky opravdu katastrofa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aničkakytička Fakt myslíš, že hodina týdně k tomuto pomůže?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to neváhej!!
Já jsem chodila s dcerou od 1 roka a bylo to fantastický - nemuvila, ale perfektně reagovala na slova, která se naučila.
Když se naučila první slova jako hello a bye bye (asi po 5 měsících), byl konec pololetí a já jsem otěhotněla a čekáme dvojčata, tak jsem s ní od září nepokračovala, protože bych to nezvládla ale moc mě to mrzí!
Já bych byla jednoznačně pro!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidím to v tomhle veku pouze jako zábavu, tedy proč ne… Ale vliv na to jak mu pak angličtina ve skole půjde, to nemá. Mám to vyzkoušeno - jeden syn chodil, jeden ne …jde jim celkem oběma, mladší ( tedy ten co nechodil) se dostal do jazykové třídy a teď je na gymplu.
Opravdu vyznam to má jen, když jsou děti namichané s anglicky mluvícími + rodilý mluvčí pedagog, pak ano ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet já myslím, že určitě. a potvrdilo mi to x lektorů, co učí dospěláky. co se v mládí naučíš… znáš to
ne, opravdu to má hlavu a patu. kamarádka dokonce prťata sama učí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to byla hodina týdně + písničky v autě - to CD jsme poslouchali skoro denně.
A já doma jsem s ní listovala knížkou a pojmenovávaly jsme obrázky v AJ.
Nejdůležitější je nemotat jim hlavu - na hodině jsme mluvili pouze AJ, některé knížky jsme pojmenovávali jenom v AJ, jiné zase vůbec.
Některá slova si ještě pamatuje, ale už se doma „neučíme“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud doma pravidelně nemluvíte ve 2 nebo více jazycích, tak bych nečekala žádné zázraky. Jde tu hlavně o to setkání se s cizím jazykem, slyšet jinou intonaci, výslovnost, naučit se jiné básničky a písničky a slovíčka, kterými by se mohli doma chlubit. Jde především o motivaci. Děti se tu „melodii“ jazyka učí mnohem lépe a rychleji než dospělí, protože nemají žádné zábrany. Ve škole děti pak v angličtině pokračují, ale tam je zas spousta jiných problémů - většinou velké skupinky, různorodé (jsou tam děti které umí a mají ambiciózní rodiče, ale na druhou stranu jsou tam děti, které neumí, zlobí, a rodičům je to jedno), také mají jiné předměty než angličtinu a co si budeme říkat - kdo se kdy naučil jazyk, když se mu věnuje jen 3 hodiny týdně za hluku ostatních! (kolik času v té jedné hodině si myslíte, že to vaše dítě opravdu mluví anglicky? - možná 4 minuty, když je snaživé a učitelka mu dá možnost, nebo je to „akční“ učitelka, která se nebojí mluvit pouze anglicky a zapojit děti co nejvíce do skupinové práce, aby mluvili a mluvili, ale i tak potřebují mluvit častěji - kroužek, konverzace se zkušeným rodilým mluvčím už od malička, atd.), často jsou také ve školách nekvalifikovaní učitelé a pokud nebudou kvalifikovaní jazykáři vládou lépe zaplaceni, tak bude jen hůř. Na učitele bych to ale nesváděla, opravdu doporučuji i angličtinu mimo školu, pokud chcete, aby se něco naučili. A druhá věc - musí chtít hlavně děti. A ne každý je jazykově nadaný.
![]()
- Citovat
- Upravit
Zalezi co od toho ocekavas. jestli chces, aby si pohrala a mela zmenu proc ne, ale necekej od toho zazraky, ze bude umet anglicky. ucim anglictinu na zakladce a deti ktere nikdy nikam nechodily kolikrat zvladaji ucivo lepe nez ty co uz chodily. problem naseho skolstvi je v tom, ze neni navaznost na predskolni vzdelavani a na zakladce se pak bere vsechno znovu a nektere deti se pak nudi a mysli si, ze uz vse umi a pak muzou tzv zaspat ucivo. dalsi problem vidim v tom, ze to kolikrat uci kde kdo a je to katastrofa s vyslovnosti. mozna si zjisti kdo to tam vede a jake ma zkusenosti.
nicmene, pro to, aby si holcicka uzila neco jinho a pohrala si nemam nic proti. jenom pisu trochu jiny pohled ucitele z praxe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ráďa69 píše:
Vidím to v tomhle veku pouze jako zábavu, tedy proč ne… Ale vliv na to jak mu pak angličtina ve skole půjde, to nemá. Mám to vyzkoušeno - jeden syn chodil, jeden ne …jde jim celkem oběma, mladší ( tedy ten co nechodil) se dostal do jazykové třídy a teď je na gymplu.
Opravdu vyznam to má jen, když jsou děti namichané s anglicky mluvícími + rodilý mluvčí pedagog, pak ano
Výstižně napsané! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tvé dítě umí perfektně vyslovovat všechna písmena včetně R a Ř, mluví plynule a srozumitelně česky bez vad ve výslovnosti, tak pak směle do angličtiny. Ono je sice milé jak nám ty dětičky krásnoučky žvatlají anglicky, ale v okamžiku kdy promluví česky je to katastrofa. Ale pokud ti nejde o finance a bereš to jako zaplácnutí času tak proč ne, ale jak říkám, základ je umět česky - jsme češi ne angláni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit