Angličtina ve stáří¨
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Stará? moje mamka po rozvodu těsně před 5otkou odletěla s dvěma větami do Irska které jo rozhodně v naleznuti jobu nepomohla..v Irsku se naučila protože ji situace donutila a žila tam 11 let..
Nikdy není pozdě..to je jen kec.. lektorku vyměnit (pokud je to skutečně chyba lektorky), pusť si Přátelé v původním znění a jedu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paoloska píše:
Ve stáří…![]()
Hele, mám to stejně. Anglinu jsem se učila snad 20 let, včetně jazykovky a nic…Prostě se nedomluvím. Teda trochu jo, ale je to hatla patla. Hlavně nerozumím. Absolutně nemám hudební sluch a jsem přesvědčená, že to s tím souvisí. Jak jsi na tom po téhle stránce?
Mám to naprosto stejně. Kvůli SŠ i VŠ jsem se s jazyky natrápila a neumím nic. A hudební hluch mám taky. Učila jsem se rusky, anglicky i německy a nedomluvím se. V angličtině na dovolené si objednám, zaplatím, max se zeptám na cestu a tím můj UM končí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:
Mám to naprosto stejně. Kvůli SŠ i VŠ jsem se s jazyky natrápila a neumím nic. A hudební hluch mám taky. Učila jsem se rusky, anglicky i německy a nedomluvím se. V angličtině na dovolené si objednám, zaplatím, max se zeptám na cestu a tím můj UM končí
Mám to také tak + ostych mluvit.. zajímalo by mne, jestli tento typ lidí opravdu může udělat nějaký posun ![]()
Hrozně bych si to přála.. také si myslím, že nemám absolutně hudební sluch + i nějakou nedoslýchavost..
no začla jsem tím, že jsem se objednala na ušní ![]()
nebo nevím, kde je ten problém, že jakoby nedokáži odposlouchat ten přízvuk, výslovnost.. třeba překlad a čtení mi problém až tak nedělá a baví mě to..
bohužel nejsem také mladá generace ![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych si i ráda zaplatila jazykový pobyt v zahraničí, ale tam je vše již pro pokročilé? Nevíte někdo?
Umím max. základní fráze ![]()
A jsem bohužel 50+ ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já bych si i ráda zaplatila jazykový pobyt v zahraničí, ale tam je vše již pro pokročilé? Nevíte někdo?Umím max. základní fráze
A jsem bohužel 50+
Pokud máš B2, tak jsi rozhodně pokročilá.
Edit- aha to je jiná anonymka
Příspěvek upraven 16.09.22 v 17:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mám to také tak + ostych mluvit.. zajímalo by mne, jestli tento typ lidí opravdu může udělat nějaký posun
Hrozně bych si to přála.. také si myslím, že nemám absolutně hudební sluch + i nějakou nedoslýchavost..
no začla jsem tím, že jsem se objednala na ušní
nebo nevím, kde je ten problém, že jakoby nedokáži odposlouchat ten přízvuk, výslovnost.. třeba překlad a čtení mi problém až tak nedělá a baví mě to..
bohužel nejsem také mladá generace
Já nemám ostych mluvit. Mluvím ráda českoněmeckoangličtinou. Akorát potomci nade mnou na dovolené obracejí oči a raději nluví za mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já bych si i ráda zaplatila jazykový pobyt v zahraničí, ale tam je vše již pro pokročilé? Nevíte někdo?Umím max. základní fráze
A jsem bohužel 50+
Taky jsem o tom uvažovala
- Citovat
- Upravit
Na úrovni B2 si podle mě už můžete vybírat, čemu se budete věnovat. Poslech a mluvení jsou komplementární dovednosti. To znamená, že provozováním jedné, rozvíjíte i druhou.
Začal bych poslechem témat, kterým byste se věnovala i v češtině. Jak budete mít postupně naposloucháno, začnete si mluvit pro sebe. Na konec třeba zjistíte, že mezi mluvením v češtině a v angličtině není až takový rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit