Chci se naučit psát všemi deseti

129
2.9.22 12:55

Chci se naučit psát všemi deseti

Chtěla bych se naučit psát na klávesnici všemi deseti a bez koukání na prsty.
Doporučíte nějaký prográmek/aplikaci, se kterými máte dobrou zkušenost?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22074
2.9.22 12:57
@MucholapkaXXL píše:
Chtěla bych se naučit psát na klávesnici všemi deseti a bez koukání na prsty.
Doporučíte nějaký prográmek/aplikaci, se kterými máte dobrou zkušenost?
Děkuji.

Psaní hravě - zadej si do Googlu, vyjede ti odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
2.9.22 13:14

@BohunkaP

A funguje to?
Jak dlouho ti trvalo naučit se psát? Nutno cvičit každý den? Kolik času?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
2.9.22 13:34
@Whitedog píše:
A funguje to?
Jak dlouho ti trvalo naučit se psát? Nutno cvičit každý den? Kolik času?

Jasně, že to funguje, je to hodně šikovná věc.

Sama píšu všemi deseti od svých šestnácti let, učila jsem se to ještě na střední škole - ale když byly zavřené školy, zaplatila jsem přístup dětem, takže mám dobrou představu. Trénovat stačí klidně třeba jen 10-15 minut, ale opravdu pravidelně, ideálně každý den… je to stejné jako s hrou na hudební nástroj, je potřeba to zautomatizovat a dostat jak do prstů, tak do hlavy. Když k tomu někdo sedne jednou týdně, nebude to tak efektivní (i kdyby u toho seděl hodinu v kuse).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3863
2.9.22 13:49

Nebo program all ten fingers. Ten jsme používali na obchodce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
2.9.22 13:51

@BohunkaP

Jasný, chápu. S časem jsem na tom právě že úplně prachbídně, proto se ptám tak blbě… Ale nestojí to majlant, tak to asi vyzkouším. Díky za tip! A zakladatelce dík za téma, mě inspirovalo - v dnešní PC době neumět psát na klávesnici všemi prsty je docela ostuda… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
2.9.22 14:05
@Whitedog píše:
@BohunkaPJasný, chápu. S časem jsem na tom právě že úplně prachbídně, proto se ptám tak blbě… Ale nestojí to majlant, tak to asi vyzkouším. Díky za tip! A zakladatelce dík za téma, mě inspirovalo -v dnešní PC době neumět psát na klávesnici všemi prsty je docela ostuda… :oops:

Já třeba nechápu, proč se to děti neučej rovnou na základce. Hlavně, že v devítce se učej nějaký zakládání webovek, ale píšou dvouma prstama. :roll: V dnešní době mi to přijde jako základní dovednost.
Já se to naučila kdysi dávno v pravěku na střední, ještě se psalo na mechanických strojích. :mrgreen: A teď přes léto, když jsem si připravovala otázky na absolutoria, co mě čekaj příští rok, tak jsem fakt děkovala tomu nahoře, že to umím. Jinak bych to datlovala dalších několik měsíců. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
2.9.22 14:42
@Whitedog píše:
@BohunkaPA funguje to?
Jak dlouho ti trvalo naučit se psát? Nutno cvičit každý den? Kolik času?
Čím častěji se to budeš učit tím rychleji to budeš umět :mrgreen: Jinak člověk se naučí vše jen musí chtít.
Sice neumím psát všemi deseti, ale umím psát poslepu :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.22 14:51
@Whitedog píše:
@BohunkaPJasný, chápu. S časem jsem na tom právě že úplně prachbídně, proto se ptám tak blbě… Ale nestojí to majlant, tak to asi vyzkouším. Díky za tip! A zakladatelce dík za téma, mě inspirovalo - v dnešní PC době neumět psát na klávesnici všemi prsty je docela ostuda… :oops:

Já třeba mam ststnice z obchodní korespondence a psaní všemi deseti..myslím, ze se to dalo udělat ve tretaku na střední..nicméně technicky do teď psat všemi deseti neumím😂..blbě pisu pravým malickem a ještě něco..no nicméně počet úhozů bez chyb splňuju..ještě jsme si delali srandu, ze nás spolužák - mel jen 8 prstů, má ty statnice taky ( v dobrém srandu, ne zesměšňování, sám se tomu smál).. prosím anonym, to by si mě tu hned spoluzacky přiřadily k nicku 😂

• Citovat
  • Upravit
14980
2.9.22 14:56

Tady se zavěsím. Píšu rychle, ale jen dvěmi prsty :D, přestože na SŠ jsem se to učila, nevydržela jsem si to dobře osvojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3191
2.9.22 15:11

Kdysi jsem se přes prázdniny naučila s pomocí ŠKOLA ZAV. Zaplatila jsem si 1-600 (vyzkoušení prvních 100 cvičení je zdarma), zbytek potřebných kláves, pak přišel už cvikem sám. Myslím, že po pár letech jsem si doplatila ještě pár cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
2.9.22 15:14
@PetraJ píše:
Já třeba nechápu, proč se to děti neučej rovnou na základce. Hlavně, že v devítce se učej nějaký zakládání webovek, ale píšou dvouma prstama. :roll: V dnešní době mi to přijde jako základní dovednost.

Přesně. Je to něco, co v dnešní digitální době, opravdu nechápu. Základní dovednost, která by měla být v osnovách ZŠ - už od prvního stupně. Přitom taková prkotina, nic složitého, zatěžujícího ani náročného a není to tam. Fakt nechápu. Už minimálně 15 let to tam mohlo být… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
2.9.22 18:16

Nezlobte se na mne, ale to už je přežitek. Dnes jsou programy, kterým diktujete a ony píší za vás. Doba zase o něco pokročila.

• Citovat
  • Upravit
3094
2.9.22 18:21
@Whitedog píše:
@BohunkaPJasný, chápu. S časem jsem na tom právě že úplně prachbídně, proto se ptám tak blbě… Ale nestojí to majlant, tak to asi vyzkouším. Díky za tip! A zakladatelce dík za téma, mě inspirovalo - v dnešní PC době neumět psát na klávesnici všemi prsty je docela ostuda… :oops:

Když se učíš nějakou dovednost - ať už psát všemi deseti, nebo třeba mluvit cizím jazykem - tak ten pravidelný kontakt s danou činností je do určité míry důležitější než délka „lekce“.
Laicky řečeno, čím častěji, tím líp, každý den třeba 10-20 minut (a o víkendech si klidně odpočiň, ať se ti to nezprotiví).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
2.9.22 18:21
@Prostě Vodnář píše:
Nezlobte se na mne, ale to už je přežitek. Dnes jsou programy, kterým diktujete a ony píší za vás. Doba zase o něco pokročila.

Takže když diskutuješ tady na emiminu, tak to vlastně nepíšeš, ale diktuješ nějakému programu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze