PIT litačka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
PIT litačka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s aplikací nebo kartou PIT litačka. Chtěla bych ji pořídit mému dvanáctiletému synovi který bude jezdit každý den autbusem.
Zároveň jsem se chtěla zeptat proč v aplikaci stojí jízdenka víc než když si ji koupim v autobuse.
Předem děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Necháš udělat lítačku ( buď online nebo v Praze - ale tam je teď dost plno ) a koupíš k tomu příslušná pásma, která potřebuješ.
Do 15 let po Praze jezdí zadarmo, tak řešíš jen pásma.
- Citovat
- Upravit
@Sisika9 Jsme ve středočeském kraji, poblíž Mnichova Hradiště
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si v aplikaci zadej odkud kam bude jezdit, tam jsou napsaná pásma, která jsou potřeba. Ty pak na měsíc/čtvrtletí/rok koupíš. A nebo, pokud si nejsi jistá, zajdi na pokladnu a paní za přepážkou by ti měla potřebná pásma nahrát na lítačku (nebo prodat papírové kupóny)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield Jestli se karta nebo aplikace výplatí, a zvládne s ní pracovat syn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aplikace nevím, ale tak si spočti, kolik stojí měsíční (čtvrtletní, roční…) kupón a kolikrát za ten měsíc (čtvrtletí, rok…) syn pojede a kolik by ho případně vyšly jízdenky. Na pravidelné dojíždění bych si to bez ní nedovedla představit, jednak co se týče úspory, druhak pohodlnosti použití. Ale netuším, jak se pohybují ceny u dvanáctiletých dětí (po Praze jezdí zdarma).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A karta je prostě karta, s ní se nijak nepracuje. U mimoměstských busů se jenom přiloží na čtečku u řidiče, v Praze se maximálně ukáže revizorovi (ale tomu stačí i doklad s fotkou, jak jsem psala, jízdné po Praze je pro děti do 15 let zadarmo).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit