Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V tvem pripade s dvouma detma bych nejela nikam
lepsi v cz od vyplaty k vyplate nez byt v UK za socku
Ja bych s detma nejela urcite. My zijeme v Anglii, ale vsechny ceny se tu tak strasne zvedaji, i jidlo…uz to fakt neni, co byvalo.
Manzel prisel o praci, chvili jsme zivorili, nez si nasel druhou. Jeho cely plat padne na poplatky(najem, ucty, pojistky na auto atd) a za muj jime, oblikame se atd…Mame jednu dceru.
Ja uklizim, jelikoz mam za to vic penez, nez nekde v obchode. Jednu dobu jsem rozesilala I zivotopisy do obchodu, ale nikdo se neozval.Tak jsem si nasla zase uklidy.
Ale uz ani ty uklidy nejdou, tak jak sli drive…to jsem musela odrikat, ze uz jsem nestihala, a ted mi to trva nez neco najdu.
Zakladatelko, do toho bych nešla. Jistoty nemáš žádné, na krku dvě malé děti, z toho jedno předpokládám by mělo co nevidět nastoupit do školy - jazyk předpokládám neumí. Partner jazyk také neumí, což znamená prakticky nemožnost získat práci. A někde uklízet či mýt nádobí? Jeho by to naplňovalo, těšilo? Nemysli jen na sebe, ale ber ohled i na ostatní. Teď máš rodinu a musíš si projít všechna pro a proti. Ale já osobně bych do toho nešla, ač Anglie byla kdysi mým snem a dodnes občas zasmutním…
Zakladatelko, myslím, že z platu servírky sebe, děti a ze začátku manžela neuživíš, i kdybyste bydleli v nějakém share bytu
Zakladatelko a myslíš, že z jedné výplaty servírky bys všechno utáhla? Navíc, myslíš, že by tvého partnera naplňovalo umývat nádobí a starat se o děti? Upřímně s vidinou „ničeho“ bych rodinu dobrovolně neposlala nejen mezi cizí prostředí ale i jazyk, který oni neovládají.
Na jedné straně nemáš jistotu, že práci seženeš ty s aj (na jaké úrovni???), partner bez aj v současné době nesežene ani to mytí nádobí a máte 2 děti. Na druhé, že si myslíš, že by si tam byla šťastnější. No, dobře to zvaž.
Jestli neumi manzel anglicky, tak to bych ani nepremyslela nekam jet. A z jednoho platu se tu opravdu vyzit neda…hlavne, jestli se rozhodnete jet, a nebude se darit, pojede zpatky, co chudaci deti ve skole? nebo alespon ten starsi? Tady chodi deti do skoly uz ve 4 letech. Takze v 6ti letech uz ctou a pisou…
Fakt bych se do toho nehnala, uz kvuli detem.
Bez zajistene prace bych tam nesla, navic si uvedom, ze 6 leta tam uz bude muset nastoupit do skoly a v UK je uplne jiny vzdelavaci system.
Bez aj si chlap najde maximalne narazovky nebo hodne spatne prace, zivotni uroven by se vam urcite nezlepsila, spis naopak.
Poradne si to propocite. Pisu z Irska. Prace tady neni, mozna jako servirka se nekde chytnes, mimo dublin budes mluvit o stesti a bude to za minimalni mzdu. Prostredky na bydleni, jidlo apod - i kdyz nebudes vyzadovat luxus, pocitej minimalne €2000 na rodinu na mesic, at nejste na uplne nule. Starsi dite by melo byt uz ve skole - v 6 letech - uz skoro 3tirok -a mladsi budes resit soukromou skolkou ci hlidanim - pokud nebude hlidat pritel, budou to dalsi nemale vydaje.
Co tim ziskas, kdyz se prestehujes? Rozumim tvym pocitum z minuleho pobytu - lide jsou zde opravdu pratelsti. Ovsem bydlela jsem nejakou dobu i v Anglii a tam jsem to nezazila, spise opacne, anglicani se hned tak s cizinci nedruzi. Hlavne nejed do neznama, starsi ditko uz ma potrebu korenu a stability. S.
@ii12 praci mam nebo spise brigadu.Jsem na rodicaku momentalne. Zjistuji co se da, at vim, jake to tam ted je.