Anhydramnion nějaká šance?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1966
20.9.20 21:35

Anhydramnion nějaká šance?

Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat zda s tím nemáte některá zkušenost. V 19tt mi bylo zjištěno, že nemám žádnou plodovou vodu. Primář byl pro ukončení těhotenství což jsem odmítla. A mě zajímá zda se to nestalo některé z vás nebo někomu z okolí a třeba počkal do určitého týdne kdy už miminko může do inkubátoru a byla nějaká šance na jeho přežití bez nějakých vad. Nyní jsem 21tt a moc se mi do vyvolávání porodu nechce a pořád nějak doufám, že je nějaká naděje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2653
20.9.20 21:59

A kontroloval doktor na utz, zda nejsou vvv? Angydramnion muze byt zpusoben vvv ledvin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
20.9.20 22:03

Ahoj.
Tohle se mi stalo v 16.týdnu. Doktoři mi moc naděje nedávali, ale nemohli mi udělat potrat, protože dítě bylo v pořádku. Ležela jsem 18 dní, voda se sice trochu doplňovala, ale taky odtékala, měla jsem díru v obalech od zánětu. Pak se potvrdilo, že se prckovi přestalo dařit a mohli mi vyvolat porod. Nakonec, než jsem šla tlačit, tak mě uspali.
Nejhorší bylo to čekání. Tenkrát jsem sháněla nějaké informace, ale nějak nebyly. V podstatě, kdyby to byl 25. týden, tak by se zachraňovalo, ale dřív ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
20.9.20 22:12

@kalie byla jsem na speciálním ultrazvuku, ae tím, že tam není plodovka je horší viditelnost, ae ledviny, srdíčko a končetiny byly vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
20.9.20 22:15

@Lidym mě doktoři taky moc naději nedávají, ae malý je jako takhle dobrý. Srdíčko mu bije normálně. Těch informací není moc ani teď. Pročetla jsem snad všechno. Tak jsem úplně nerozhodná jak to řešit dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
20.9.20 22:17

@Klara0225 Ležíš? Jsi doma nebo v nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
20.9.20 22:19

@Lidym většinu času ležím. Nedělám nic. Byla jsem v nemocnici tři dny, ae tím, že jsem nesouhlasila s vyvolání, tak mě pustili domu. Žádný zánět nebo něco nemám. Příčinu proč ta voda není nezjistili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
20.9.20 22:27

@Klara0225 Asi bych zkusila jinou nemocnici aspoň na konzultaci. Jednou jsem četla, že komusi tu vodu doplňovali, ale to byl vyšší stupeň těhotenství. Kdybys vydržela do toho zachraňujícího týdne. Jinak to nemá cenu. Ale zase rizika vývojových vad při časném porodu.
Já se o tom zánětu dozvěděla až po pitvě, při dalším těhotenství mě víc hlídali.
Dobrou noc a držím palce ať se rozhodneš jakkoli. Je to hrozně těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
20.9.20 22:30

@Lidym byla jsem právě pak ještě v jiné nemocnici a tam mi více méně řekli to samé. Jen měli lepší utz kde dokázali změřit i končetiny a hlavičku a vše bylo dobré. Zítra mě čeká kontrola u mého doktora, tak uvidím. O tom doplňování mi říkali, že se to dělá, když tam aspoň malé množství vody je a nebo když je to aspoň ten týden kdy se malé dá zachránit, že teď buď čekat nebo se rozhodnout. Děkuji za podporu, zítra dám vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
20.9.20 22:36

@Klara0225 To je zlé, 3 týdny jsou dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
20.9.20 22:41

@Lidym já vím, že je to dlouhá doba 😕 těhotenství máme po delší době snažení a ještě je po umělém oplodnění, tak se mi to moc vzdávat nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.9.20 23:02

@Klara0225 stalo se mi to ve 21. týdnu. Rozhodnutí bylo strašně těžké, z UTZ nic poznat nebylo kvůli špatně viditelnosti, ale tyden předtím jsem byla na velkém UTZ a miminko bylo naprosto zdravé. I tak jsem ale nějak cítila, že to nebude dobre a nechala si vyvolat potrat. Pitva ukázala, že jsem udělala dobře. I těch 5 dní, co miminko žilo bez vody, na něj melo negativni vliv - podkožní otoky, počínající zánět osrdecniku, něco na plicích, už si nepamatuju přesně, tromby na placente… Dr. říkal, že i kdyby těhotenství vydrželo do doby, kdy by byl možný předčasný porod, miminko by bylo v tak špatném zdravotním stavu, že by naděje na zachranu byla minimalni a naděje na zdravé dítě prakticky nulová. A že si spíš myslí, že by ani nevydrželo a zemřelo už v deloze. Bohužel, jediné, co jsem pro něj mohla udělat, je zkrátit mu trapeni. Na příčinu se nepřišlo, v dalších 3 těhotenstvích problémy nebyly.

Příspěvek upraven 20.09.20 v 23:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59371
20.9.20 23:03

@Klara0225 :? to je blbý, ta plodová voda tam je prostě důležitá a pokud tam není a ani se nedoplnuje je tam strašně moc rizik. A 19tt je moc málo a i když tam dítě vydrží alespoň do 25tt tak kdo ví jak na tom bude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.9.20 23:04

Já vím, jak moc těžký to je, zvlášť ve tvé situaci, ale dobře zvažuj budoucnost. Ve 24tt má šanci přežít a zůstat bez větších následků jen malé procento dětí. Jsi připravená se celý život starat o dítě, které může mít těžké postižení? A mám obavu, že tady je postižení vcelku jisté.

• Citovat
  • Upravit
1966
20.9.20 23:08

@Hoa Mai právě jdu zítra na kontrolu a už jsem s tím nějak i smirena, že to ukončíme a co nejdříve se pokusíme o další. Jen prostě říct si o to vyvolání je fakt těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí