Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dnes jsem těhu 4+2. O těhotenství jsem se dozvěděla 29DC k mému neuvěření na testu nebyl duch, ale téměř dálnice. Ráda bych sdílela své pocity s těhulkami, které jsou ve stejné fázi ![]()
První test jsem si udělala minulý týden v sobotu v den kdy jsem čekala MS, zrovna jsme byli na dovolené na Rhodosu, takže jsme si z dovci přivezli dáreček :mrgreen
Snažíme se o miminko 3 roky, jsme po 2 ivf, 2× ET, 1× ket, iui, nic nezabiralo. Noa teď zázrak poprvé v životě jsem viděla pozitivní tehu test, hcg v pátek bylo 663. Jak si na tom ty? Jak dlouho se snažíte o miminko? Už si byla u doktora?
Ahooj moc vas zdravim!
Ja jsem dneska 4+4
. V kvetnu jsem mela sp a pote jsem nechala projit dve ms. No a ta treti ted uz neprisla. Poboliva me v podbrisku a musim rict, ze po te spatne zkusenosti se strasne hlidam a mam strach at se to neopakuje. Holky, kdy planujete navstevu dr.?
@Dominika7 ahojky tak to jsme na tom na den stejně
já už u dr byla ve středu, mám první obrázek takové pidi fazolky
hcg ve středu 218, v pátek jsem si sama zašla jako samoplatce a hcg 663. Jinak na další kontrolu ke svému gynekologovi jdu zase ve středu.
V kolikatem tt si potratila?
@Margit. Tomanova no nekee takhle brzy a uz byla videt fazolka? To moc gratuluju!
Ja se prave strasne bojim jit k dr., ze tam jeste nepujde nic videt a budu jeste vic ve stresu. Jeste jsem tam ani nevolala.
Potratila jsem v 6-7tt, ale to jsem se o to jeste tolik nezajimala a neprislo mi divne ze na utz neni na prvni kontrole videt nic nez zvetsena sliznice. No a dalsi kontrola byla az po potratu.
. A uz mas nejake deti? Kolik ti je let? Jestli nevadi, ze se ptam. Ja mam 30 a bude to moje prvni ![]()
@Margit. Tomanova my se snažíme vlastně od dubna, hned napoprvé to vyšlo, ale byl to samovolny potrat. Takže pak jsem další cyklus vynechala a začali jsme zase v červenci. Já jsem, si ale nehlidala ovulaci a nedařilo se. Teď jsem, si řekla, že si ty testy udělám, abych zjistila zda ovu vůbec mám. No a vyšlo to. Snažím se být v pohodě, je to moje první těhu. Poboliva mě podbrišek jako když by měla dorazit ms. Tak se trošku bojím. Všude se docitam že je to normální tak snad jo a bude to ok
@Dominika7 taky mám za sebou sp a taky mě povolila podbrišek. Prý je to normální, tak snad to bude v pohodě. Ja a budu volat k doktorovi zítra. Ale myslím si, že mě objedná až tak za dva týdny. Ale chtěla bych alespoň na tu krev.
@Weru32 teda to jsme se tady dobre sesly
. Mrzi me cim sis prosla…o to ma clovek vetsi strach ted ze
. Tez jsem cetla te je to normalni. Minule me to tolik nepobolivalo, jen jsem byla nafoukla. Ale mozna, ze ta bolest je dobra a fazolka se tam zavrtava
. Weru a v jakem tt jsi potratila?
@Dominika7 já si totiž myslím, že ten můj dr. má nějaký dobrý utz, že je tam vidět i takhle malá fazolka, říkal, že má ani ne milimetr
děti žádné nemáme, snažíme se 3 roky, 2 ivf, 2× ET, 1× ket, iui nic nepomohlo, až teď samo
takže pro nás takový malý zázrak. Hodně čtu, že holky chodí poprvé na gyndu až tak v 6-7 tt. Jinak na krev si můžeš zajít sama jako samoplatce, stalo mě to 245kc a za hodinu a půl jsem měla výsledek ![]()
@Weru32 já jsem si často dělala ovu testy, chtěla jsem to dobře načasovat ale prd
pak jsem si minulý měsíc myslela, že mám anovulacni cyklus, protože na testech jsem ovu neměla a ejhle prostě to nějak klaplo mezi tim ![]()
@Margit. Tomanova tak to je krasne, ze se vam to nakonec podarilo samo! Ja zavolam ke gyn a uvidim co mi reknou. Uvazuju, ze poprosim dr. o utrogestan na udrzeni. Mozna to bude jen placebo, ale neuskodi to a ja budu mit pocit, ze delam vse co muzu no. Jinak jsem si od toho potratu tez delala ovu testy. Minuly mesic byl anovulacni a tenhle se podle toho zadarilo ![]()
@Dominika7 potratila jsem 4+6. Strašně to bolelo a zvracela jsem. Ale naštěstí jsem nemusela na revizi. Takže se teď i když nejsem věřící modlim, aby to vyšlo.
@Margit. Tomanova no co se těch ovu testu týče, tak mě pozitivni vyšel na 16DC, ale já mám takový podezření, jestli to neproběhla dřív. Totiž já si těhu test udělala 12dpo a měla jsem ho docela silnej tak nevím. Většina co jsem četla měla jen dusika. No podívej na nej
@Weru32 no to jo vypadá to, že ovu byla dřív, když je čárka takhle pěkně silná ![]()
@Dominika7 já jak jsem si právě prošla vsema téma umelyma oplodnenima tak už mám všech léků plný zuby. Hodně jsem to teď řešila bylinkami a homeopatiky. Necham to na přírodě, jestli to teď má být tak to bude ![]()