4. týden těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2776
22.9.20 08:36

@Weru32 dobré ráno :-) já jdu k doktoru zase zítra ráno tak jsem zvědavá, jestli bude vidět něco víc :-) jsem nervózní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
22.9.20 08:47

@Margit. Tomanova to věřím, tak dej pak vědět. Četla jsem si jestli je něco na konci 5. Týdne na utz vidět a prý nějakej váček. A hlavně jsem zvědavá na hcg pac to mi test neukáže. Ty dny do návštěvy tak málo utukaj to je děsný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.9.20 08:59

Dobre ranko :mavam:, ja jsem prestala spinit tak doufam, ze to tak i zustane. Na gyndu se chystam nejdrive koncem pristiho tydne at je uz neco videt. Protoze jinak bych byla nervni jeste vic. Holky mate nejake priznaky? Me to totiz trochu vymizelo a objevilo se mi motani hlavy po ranu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
22.9.20 09:07

@Weru32 jo jo určitě zítra napíšu :-) v 5. týdnu by měl být vidět gestační váček, to mi už i minulý týden říkal můj gynekolog. Tak uvidíme no

@Dominika7 Ahojky :mavam: já jsem o víkendu neměla skoro žádné příznaky, jen maličko jsem cítila prsa… Včera už jsem zase něco cítila, občas dloubnutí, tlak v děloze a tak… Jinak únavu mám skoro pořád. Myslím, že je to normální, že občas něco cítíme a někdy zase nic.
Já si pořád říkám, že když nekrvácím tak je to v pořádku a miminko tam roste a v květnu bude s námi :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
22.9.20 09:40

@Dominika7 Tak to je fajn, že to přestalo.

Já příznaky zatím moc nemám. Tedy občas cítím velmi slabou nevolnost, když mám hlad (ale nezvracím - tedy zatím ne :lol: ). Zatím bohatě stačí náramky proti nevolnosti. Preventivně jsem ale včera večer objednala na Amazonu všechno možné, co mají na nevolnosti (sprej s oleji, krém, náplasti, bonbóny, atd). Z minulého těhotenství mám dost špatné zkušenosti (bylo mi fakt zle a furt)… tak mě to uklidňuje, že jsem teď “připravená”. Co pomáhá na nevolnosti vám?

Jinak k doktorce jdu až za 14 dní, říkala ať hned začnu brát kyselinu listovou a že kontrola v 7. týdnu stačí… Co vy, jdete hned nebo myslíte, že stačí 7 týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
22.9.20 09:43

Holky a pijete kávu? Ja zatím beru kyselinu listovou. A přemýšlím že si objednám femibion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
22.9.20 09:53

@Monka00 piju kávu bez kofeinu, jinak listovku beru už dlouhou dobu… měla by se užívat několik měsíců před plánovaným těhotenstvím. Beru Pregnafolin 800, má štěpenou kyselinu listovou takže super, plus beru B-Komplex a chci si ještě koupit železo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.9.20 10:11

@Margit. Tomanova no ja te tady uklidnovala, ze to nic neznamena a pak sama plasim😂. Ale snad je to vse @Thea42 ok. Ono by to mozna prestalo samo i bez toho utrouse, ale nechci nic riskovat :nevim: ja zatim nezvracim, ale mozna bych i chtela😂 at se citim vic tehotne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.9.20 10:15

Jinak na kontrolu chci fakt nejdriv az po 6tt a dal at je tam prece jen neco videt. Teda v pripade, te nebudou nejake komplikace. Jinak beru uz asi dva mesice femibion a myslim, ze bohate staci, je v nem vazne vse :). Kafco piju tez bez kofeinu hned od pozitivniho testu…na navstevy si ho tajne nosim v krabicce a vzdy se nabidnu, ze kafe udelam ja 😅 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
22.9.20 10:20

@Dominika7 vždyť od toho tu společně jsme, že se budeme navzájem uklidňovat :hug:

Jinak teda pěkně kulišácky to děláš s tím kafem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.9.20 10:23

@Margit. Tomanova to je pravda! Zatim to vi jen chlap a jeste to tak nejakou dobu zustane nez opadne strach. Takze nemuzu pred rodinou prestat pit kafe, protoze vi, ze ho nikdy neodmitnu no😀 a tak jsem to musela nejak vymyslet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
22.9.20 10:25

@Monka00 taky beru femibion, beru ho už od února. A kávu piju s mlékem. Doktor říkal, že muzu v pohodě i dvě. Mě stačí ale jen ráno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
22.9.20 10:33

@Weru32 ja si ho dnes objednám teprv od neděle vím že jsem těhotná. Dnes mám termín MS posle aplikace budu zítra 4 tt. Kafe si teda dam 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
22.9.20 11:11

Teď jsem se bavila s kamarádkou, která je už na konci druhého úspěšného těhotenství na rady, co dělat z počátku a tady je seznam: dávat pozor, co jíme a pijeme (třeba to kafe - já ho piju spíše že zvyku, ale nepotřebuji ho - tak asi přestanu úplně a třeba dneska ráno jsem si místo něj dala kakao); pak hodně odpočívat (více, než člověk cítí, že by potřeboval); pravidelný pohyb (ne extrémní sporty a nevyčerpat se); a nestresovat se… To poslední mi projde nejhorší, nejde mi “soustředit se na to něco nedělat” - tak jsem zavedla 20-ti minutové relaxační procházky s hůlkami, u kterých poslouchám relaxační hudbu.
Co vy, máte něco na doplnění? A co vám funguje proti stresu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
22.9.20 11:28

@Thea42 mě pomáhají meditaci, knížka, poslouchání podcastů.
Zjistila jsem, že je nejlepší svoje strachy prožít a popovídat si o nich s někým. Nejlépe s kamarádkou, protože v tomhle případě s partnerem to moc nejde, prožívá podobné strachy a taky má obavy aby bylo všechno v pořádku (teda alespoň ten můj to hodně prožívá, bude to asi tím, že jsme hodně dlouho na miminko čekali). Je dobré si říct jaký strach prožívám? co se stane když se stane skutečností? Zvládnu to překonat? Prostě ujistit sama sebe, že to dám ať se stane cokoliv :-)

Teď jsem narazila na jeden krásnej podcast, jmenuje se to ženství, doporučuju si poslechnout, když budete mít chvíli čas :-)

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky