Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Margit. Tomanova ja mam sem tam bolest jako pri ms, ktera jde az do ledvin, nekdy je bolest tupa jindy me zase boda. Ale vzdycky max pul hodky-hodka
@Weru32 no měla jsem to třeba dvě hodiny v kuse, prostě jako kdyby měla každou minutou přijít MS. Teď už je to zase pryč. Tak já nevím co se tam děje ![]()
@Dominika7 já to dřív taky měla vždycky jen chvíli, teď mě překvapilo, že to bylo delší dobu a ta bolest byla větší… Snad je všechno v pohodě
@Margit. Tomanova aha, přiznám se, že moc nevím. Těhotná jsem poprvé takže taky všechno co me překvapí zkoumám. Například co me překvapilo, že chodím neustále na malou. V noci i třikrát. Je fakt, že víc piju. To je teda taky pro me zajímavý. Nejsem úplně typ člověka co dodržuje pitny režim. Třeba jsem byla schopna se celý den nenapit nebo jen ráno. A teď toho vypiju co snad nikdy ještě.
@Weru32 jojo to mám taky piju mnohem víc a na záchod v noci taky 3× ![]()
Taky jsem ted nejaka nedocurana 😀. Holky a kdy se chystate k dr.?
Parada! To uz bude fazolka krasne videt! Ja budu volat dr. a rada bych se objednala stejne prave
. A jak ti dnes je? Bolesti nejsou?
Já už jsem volala na gyndu a MUDr mi řekla, že mám dojít kolem toho 6tt - 8tt. Takže jsem se rozhodla až toho 8tt - půjdu 13.10
doufám, že bude vše ok ![]()
@Dominika7 dekuju za optání
jo dneska už je to dobrý, cítím jen takový jakoby tlak, tak to přikládám rozpínání dělohy ![]()
To je super, že půjdeme všechny takhle podobně ![]()
@Vveronika90 já jsem byla poprvé už ve 4tt, jsem po třech letech neúspěšných pokusu ivf, tak si mě chce doktor asi lépe hlídat
každopádně nic neboj, určitě bude všechno v pořádku
jak se cítíš? Nějaké příznaky?
@Dominika7 jdu 2.10. Podle ms budu ten den končit 6tt tak snad tam bude alespoň ten gestacni vacek
@Margit. Tomanova Já myslím taky, že bolest 2h nevadí, tělo se teď dost mění, tak to je cítit. Mě pobolívá břicho slabě také. Dle mých minulých zkušeností: pokud se k tomu nepřidá krvácení a není to tak silná bolest, že by to nešlo vydržet bez prášků, tak si myslím, že v pohodě. Akorát při krvácení bych raději šla k doktorovi - furt to nemusí noc znamenat (minule jsem koncem prvního trimestru dost silně krvácela a jen mi praskla nějaká cévka). Je ale lepší to raději ověřit.
Já jdu k doktorce na první kontrolu 7.10. Zítra jí ale chci volat, mám nějakou mutaci genu srážení krve a včera jsem někde četla, že se musí brát 3× dávka kyseliny lystové, neboť to tělo nedokáže moc zpracovat. A navíc by se měl brát aspirin.
Nemáte to někdo náhodou také? Jmenuje se to MTHFR. Možná je dobré nechat si udělat testy. Má to prý velké procento lidí a moc často se to netestuje. Nejde o nic vážného, ale v těhotenství (a při cestování) to může způsobovat problémy, když se o tom neví a nic se s tím nedělá.
Jinak jsem uprostřed noci už podruhé 2h nespala (bezdůvodně). Jak jste na tom s nespsvostí vy?
@Margit. Tomanova já jsem v dubnu o miminko přišla v 3 měsíci, ale bylo mi řečeno, že pokud nebude problém tak stačí až klidně ten 8tt. Jinak máme doma už syna
příznaky mám, že mě bolí prsa, jinak nic moc.. jaký si vůbec týden??
@Thea42 nevím jestli je to stejné nebo podobné, ale svagrova má ledienskou mutaci a potratila, pak při druhém otěhotnění ji hned dali píchat denně fraxiparine na ředění krve a před 14 dny porodila. S tou kyselinou listovou, většina doplňků pro těhotné nemá stepenou kyselinu listovou a ženy s poruchou krve ji špatně vstřebávají, řekni doktorovi ať ti kyselinu listovou předepíše a nebo by měl mít stepenou kyselinu listovou pregnafolin z dr. Maxe.
Já spíš jako špalek, mohla bych spát celý den a noc ![]()
@Vveronika90 já jsem teď 5+4 a ty?
@Margit. Tomanova to bude asi něco jiného, já vitaminy beru už asi půl roku. Nám přestalo fungovat
. Takže tak, budu se modlit ať je vše tentokrát ok.
jsem 4+5 podle netu.. takže o týden od tebe. ![]()