Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já znám teda jen jednu Sofii, a z výběru je to teda jméno nejhezčí
![]()
Doteď jsem jméno Anika neslyšela, ale pokud čekáme holčičku, tak ho zaradim do seznamu
chtěla bych totiž holčičku od A a nejlépe, aby i písmenem A končila, jako moje jméno, ale zatím jsem na moc hezkých nenarazila nebo spíš neprošly u manžela
.. takže já jsem pro ![]()
Anika je pěkné, ale bála bych se, že to budou lidi komolit na Moniku nebo Anitu. Od A se mi líbí ještě Adina nebo Arleta.
@Anonymní píše:
S manželem máme vybrané tyto jména. Manželovi se nejvíce líbí Simona, mě ne. Mě se nejvíce líbí Sofie, ta se zase moc nelíbí manželovi. Anika a Elen jsou takové dvě kompromisní jména. K příjmení se hodí všechny tyto jména (cizí netypické příjmení). Tak jen taková diskuze, které z těchto 4 jmen se vám nejvíce líbí a kolik holčiček s tímto jménem máte ve svém okolí? Díky:o)
Místo Sofie, radši Žofiu
Jméno považuji za rozlišovací způsob.
Nebo najděte jiné jméno.
@Andrejka13 píše:
Doteď jsem jméno Anika neslyšela, ale pokud čekáme holčičku, tak ho zaradim do seznamuchtěla bych totiž holčičku od A a nejlépe, aby i písmenem A končila, jako moje jméno, ale zatím jsem na moc hezkých nenarazila nebo spíš neprošly u manžela
.. takže já jsem pro
Anika je zdrobnělina hebrejské Anny znamenající „milostiplná“. Svátek slaví na svatou Annu.
Z těch vybraných jmen se mi nejvíce líbí Simona. Moc jich neni a je to moc hezké jméno. Pak Elen. Sofie se mi moc nelíbí a Anika mi přijde divná.
Simona. Elen a Sofii je milion. O Anice nevim co si myslet. Az moc se mi plete s Annou…
Já jsem „stará konzerva“, takže ze mě rozhodně Simona.
Elenek a Sofinek je milion a Anika je úlet. ![]()
Jmenuji se Simona
pracovala jsem 6let v MŠ, teď 3.rokem v ZŠ a žádná Simonka. Mám své jméno ráda a přitom je Simon minimum. V okolí milion Sofií, Sophií apod.
Me se libi elen a jeste vice anika. Jen ne sofie! To je kazde druhe mimino, v okoli u kamaradek i ve skole, vsude.
simona se mi nelibi.
@Anonymní píše:
S manželem máme vybrané tyto jména. Manželovi se nejvíce líbí Simona, mě ne. Mě se nejvíce líbí Sofie, ta se zase moc nelíbí manželovi. Anika a Elen jsou takové dvě kompromisní jména. K příjmení se hodí všechny tyto jména (cizí netypické příjmení). Tak jen taková diskuze, které z těchto 4 jmen se vám nejvíce líbí a kolik holčiček s tímto jménem máte ve svém okolí? Díky:o)
Anika (láskyplná)
Elen (pochodeň)
Sofie (moudrost)
Simona (naslouchající)
Tak který význam Tě zaujal pro svoje děcko 🤓
Mně docela se líbí kombinace Simona Sofie - Moudře naslouchá 👍
Mě by se líbila Anika. Zaprvé ten význam jména se mi líbí, je to neobvyklé a to u mě hraje prim. Sofinky, to je teď takový boom, Elenky u nás taky hodně a Simona není špatná, jen znám jednu takovou protivu protivnou.