Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Z vybraných Simona, znám dvě jedna 45 a druhá 39.
V mém okolí je přesofiováno, takže vubec by tohle jméno u nás neprošlo. Elen není špatné jméno vím o jedné cca 9 leté holčičce. Anika
to se mi nelíbí
Me se libi Anika, zadnou neznam, Simona se mi nelibi, sofii je dost ale je to pekne jmeno, a elen to vubec, pripomina mi to nejaky cistici prostredek
Elen mi přijde dost hrozné, to zní buď jako Jelen, nebo jako nějaká zkrácenina. Sofií je milión, z vybraných se mi taky nejvíc líbí Simona, Anika je taky docela fajn, neobvyklé, ale žádný úlet.
Simona je klasika, ale je fakt, že teď mezi dětmi žádné takové neslýchám (což bych třeba já brala za výhodu), líbí se mi. Elen a Sofie se mi nelíbí - nevidím na nich nic špatného, jen mi evokují nehezkou holčičku (uznávám, připitomělé a sexistické kritérium, ale mám ten pocit). Anika je krásné jméno, moje kamarádka se tak jmenuje, i jsem to měla jako 2. variantu. Takže bych řadila Anika, Simona, Sofie, Elen.
Nejvíc se mi líbí Sofie (hodně lidí říká že se tak dnes jmenuje každý ale osobně znám jen jednu a strašně se mi to jméno líbí), pak Elen, i když jsem teda myslela, že tam jsou dvě L? Simona a Anika se mi nelíbí
Dala bych přednost Elence. Sofii je fakt hodně. Anika jsem nikdy neslyšela a k Simone se nemůžu vyjadřovat. To jsem já
Ale žádné Mimi s tímhle jménem neznám. My uvažovali o jméně Viola nebo Eleonora, ale nakonec dáme víc české jako má naše prvorozená ![]()
Sofinek je teď strašně moc… My máme doma 6letou Elen… Vždycky jsem chtěla Evelinku ale ta mi neprošla.. Tak aspoň 1.pismeno jsem uhajila ![]()
Sofii slýchám často, taky bych ji nedala. Mě se nejvíc líbí Elen, ale to asi protože ji znám a líbí se mi říkat jí Ela ![]()
Sofií a Elen je teď mraky, už to začínají být stejně ohraná jména jako třeba Eliška. Simona se mi moc nelíbí, ale je fakt, že teď moc časté není. A Anika je celkem hezké, neobvyklé.
Mě se líbí Anika a Simona. Další dvě jsou příšerný a všude. Líbí se mi, jak každá maminka tvrdí, ze ona nikoho okolo neměla a byla první - přitom stačí najít statistiky. Je mnoho krásných jmen, ale 80% lidi jede porad par stejných dokola.
Nejvíc se mi líbí Anika. Tu žádnou neznám. Simona se mi vůbec nelíbí, Elen také. Sofie se mi docela líbí. Ale Sofii je hodně.
S manželem máme vybrané tyto jména. Manželovi se nejvíce líbí Simona, mě ne. Mě se nejvíce líbí Sofie, ta se zase moc nelíbí manželovi. Anika a Elen jsou takové dvě kompromisní jména. K příjmení se hodí všechny tyto jména (cizí netypické příjmení). Tak jen taková diskuze, které z těchto 4 jmen se vám nejvíce líbí a kolik holčiček s tímto jménem máte ve svém okolí? Díky:o)