Ano či ne? Screening 1. trimestr

456
13.11.17 08:31

Ano či ne? Screening 1. trimestr

Vím, že tento screening není povinný, stále váhám, jestli ho absolvovat. U prvního těhotenství jsem tam nebyla, byl pouze tripletest a pak ten velký ultrazvuk. Jedno dítě máme, jsme na tom zdravotně dobře, jsme mladí - toto mi v podstatě řekl i gynekolog. Jak jste to měli vy? Váhali jste nebo jste automaticky šli, i když se jednalo o druhé či další dítě? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32915
13.11.17 08:35

@mi.anetka automaticky,u prvního, druhého i třetího. Věk nehraje roli. Naopak na Tripple testech jsem nikdy nebyla, nejsou spolehlivé, ustupovalo se od nich už když jsem byla těhotná poprvé, před 8 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
13.11.17 08:35

Šla jsem poprvé i teď podruhé.. Poprvé jsem nic neplatila a tentokrát za ten 1. test 1600,– a doufám, že se 2. už platit nebude. Fakt mě to naštvalo. Chtěla jsem vědět, jestli má dítě všechno v pořádku. A šla bych na to zas. Akorát nám řekli, že to bude holka a teď to změnili na kluka. Takže tomu určení pohlaví bych nevěřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
13.11.17 08:38

Šla jsem u obou dětí a u dalšího půjdu zase, chtěla jsem vědět, zda je všechno ok nebo s čím počítat.
Na triplech jsem nebyla ani jednou.
Za screening se sice platí, ale většina pojišťoven větší část proplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
13.11.17 08:38

@adra1 minimálně částečně test proplácí pojišťovna. Zjisti si jestli tvoje taky.
Pohlaví takhle brzo někde říkají, někde ne, ale stejně to nebývá jisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
13.11.17 08:40

Automaticky. Neváhala jsem ani minutu. Jestli jste oba mladi a zdraví, asi to riziko je malé to mi taky říkal doktor ale nikdy to neni pravidlo. A i tady na emiminu jsou maminky co byli mladé a zdravé a screning jim nedopadl dobře… neriskovala bych to, ale rozhodnutí je na tobě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
13.11.17 08:41

Ano, šla bych na něj, ale nechodila bych na tripple, je hodně nespolehlivý. Ps. Vek nehraje roli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
13.11.17 08:41

Samozřejmě, ze jsem šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
13.11.17 08:44

Samozrejme, ze jsem byla. Dvakrat. Mimochodem… druhe dite nemusi byt jako prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
13.11.17 08:45

Kdyz jsem čekala prvního byly jen triple testy, které mi vysly dobre, u druhého dítěte uz byla možnost tohoto sceeningu, tak jsem sla jen na nej, (triple mi tedy ani doktor nenabizel) chtela jsem vedet, zda je vse v pořádku (alespoň tak co se da v tuto dobu z toho testu zjistit) a byla jsem nadšena. Ultrazvuk lepší nez měl můj gynekolog v ordinaci a tak jsem videla krasne co tam v bříško mam aniž bych jeste nějaké mela. Doktor mi vse vysvětloval, přeměřoval a dokonce naznačil ze bych mohla počítat s holčičkou. 1200,– které jsem platila jsem nelitovala.
Jinak mládí a ze uz jedno dite zdrave v rodině je nezaručuje ze dalsi bude také. Mam v okolí par případu kdy to tak nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
13.11.17 08:46

Šla jsem automaticky u obou dětí a ani by mě nenapadlo nejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
13.11.17 08:46

První dvě děti ne, ještě se nedělal. Další děti ano. Tripple test nám jednou vyšel falešně pozitivní, na ten bych už nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
13.11.17 08:52

Byla jsem se všemi třemi dětmi a šla bych 100% zase. Spíše nechápu, jak o tom vůbec někdo může pochybovat a nejít… Věk i zdravotní stav určitě není záruka zdravého dítěte. V okolí mám jeden takový případ, na prvním screeningu nebyli, šli až na druhý a tam jim vyšel Downův syndrom. Dítě se skutečně narodilo s Downovým syndromem. Oběma partnerům bylo něco málo přes 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
13.11.17 09:01

Já na něj jet musela, ale asi je to jak kdo. Každopádně bych jela. Za sebe můžu říct, že je fajn vědět, že miminko je v pořádku. Jinak taky sme mladí, ale jak píšu asi jak který doktor posílá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.11.17 09:09

Určitě jít na první screnning a odmítnou triply..jsou nespolehlivé a stresující, protože když vyjdou pozitivně, - většinou tě ženou na plodovku, a přitom to není potřeba, protože triply jsou nespolehlivé..a když už budeš mít screning tak na triply vůbec nechodit..screning je opravdu spolehlivý a člověk ví alepson už dřív co a jak..triply se dalávají později..já je odmítla

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky