Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teď tu lezim v nemocnici, s hlavou která se mi motá už druhý den.. se srdcem který bije jak o závod.. a s dalšími potíží.. které jsou reálné? Nevím doktoři tvrdi, že je vše v pořádku, že mi nic neni.. ale jak mi nic nemůže být když trpím panickou poruchou.. ještě přede vcirem bylo jako by vše ok. A nevím nějak to na mě zase prislo.. ta beznadej, to že me nic nebavi a přitom mám nadherne dvouleté dite.. které milují a pritele.. jsem navíc těhotná ve 4 mesici, těhotenství ma být přeci nejkrásnějším obdobím budoucí matky.tak proc to tak neni u me.mam pocit ze se v sobě ztracim, jako bych to už nebyla ja.. no k věci jde o to že paní psycholožka mi napsala cipralex 10mg beru jen pulku.. cipralex beru už 3 týdny asi týden to bylo dobrý a teď znova úzkosti deorese.. už ztracim naději že tento lék pomuze.. nevím co mám dělat nemůžu normálně fungovat prosím o řadu myslíte že ten lék mám nadále brát když se to ještě zhoršilo? Děkuji a omlouvám se za chyby pisu na rozbitým tab.
Máš nejspíš malou dávku.. dohodni se s ošetřujícími Dr v nemocnici na zvýšení.. u panické poruchy lze brát až 20mg…já bych osobně zvýšila z 1/2 na celý, na tom setrvala cca 7-10 dní a pokud by bylo beze změny, přidala bych půlku - cca na další týden.. a pokud by těch 15mg nestačilo, tak se dá vzít těch 20mg a nebo přidat ještě další typ AD..
Než Cipralex plně nastoupí, měla bys mít pohotovostně Neurol jako první pomoc právě při stavech paniky.. jen je mi divné, že ti lék předepsala psycholožka, medikace patří do rukou psychiatra - požádej svého ošetřujícího Dr o konzultaci s psychiatrem hned zítra
Ted dočítám že jsi těhotná, tak to s tím neurolem nevím, ale psychiatr by si měl vědět rady
Antidepresiva zabiraji za 4-6 tydnu pravidelneho brani. Ale souhlasim, ze davka je asi mala, zrejme kvuli tehotenstvi, doufaji, ze by mohla zabrat slabsi, nekomu to staci.