Anopyryn/Godasal 100

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81529
28.1.21 09:30
@Elis272 píše:
Dobrý den, mohu se vás zeptat, zda je pravda, co tu psala paní/slečka výše? Že clexane chrání matuku a anopyryn placentu a plod před sraženinou? Nebo tuto funkci může nahradit i clexane?
Děkuji moc
Elis

je to celé krapet komplikovanější. Ne, takto jednoduché to není. Každý lék funguje na jiném místě, na jiný mechanismus srážení krve. Zjednodušeně řečeno, clexane brání především tromboze v žilách, anopyrin v tepnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
28.1.21 09:39
@Lama Lama píše:
je to celé krapet komplikovanější. Ne, takto jednoduché to není. Každý lék funguje na jiném místě, na jiný mechanismus srážení krve. Zjednodušeně řečeno, clexane brání především tromboze v žilách, anopyrin v tepnách.

Ale k mimču nevedou tepny, takže by to neměla být lepší ochrana. Spíše naopak, ne? Mě gynekolog chce dát při otěhotnění Anopyryn nebo Clexane. Měla jsem vysoké protilátky ACA opakovaně, takže asi také jako prevenci. Až k tomu dojde, mám tedy spíše zažádat o clexane? Přijde mi, že jsou lidé spíše proti tomu Anopyrynu, že má větší rizika. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
28.1.21 09:42
@Elis272 píše:
Ale k mimču nevedou tepny, takže by to neměla být lepší ochrana. Spíše naopak, ne? Mě gynekolog chce dát při otěhotnění Anopyryn nebo Clexane. Měla jsem vysoké protilátky ACA opakovaně, takže asi také jako prevenci. Až k tomu dojde, mám tedy spíše zažádat o clexane? Přijde mi, že jsou lidé spíše proti tomu Anopyrynu, že má větší rizika. Děkuji moc

odkud kam nevedou k mimču tepny?
Nevim, todle fakt po internetu radit nebudu. Je to hodně individuální. Nedá se to jednoznačně říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
28.1.21 10:05
@Lama Lama píše:
odkud kam nevedou k mimču tepny?
Nevim, todle fakt po internetu radit nebudu. Je to hodně individuální. Nedá se to jednoznačně říct.

Myslela jsem, že placentou nevedou tepny. Když píšete, ža anopyryn spíše chrání tepny… tak jsem to myslela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
28.1.21 10:16
@Elis272 píše:
Myslela jsem, že placentou nevedou tepny. Když píšete, ža anopyryn spíše chrání tepny… tak jsem to myslela :)

všude vedou tepny. Do každého orgánu vedou tepny, přivádějí okysličenou krev a ta je pak odkysličená vedena žilami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.2.21 22:17

Godasal a krvaceni v tehotenstvi

Ahoj, stalo se tu nekomu, kdo bere leky na redeni krve (napr. Godasal), ze v raném tehotenstvi slabe krvacel a presto bylo tehotenstvi uspesne?

Pro vysvetleni, mam APA syndrom, beru tedy godasal specificky proto, abych mohla donosit dite, jsem v 6tt a zacala jsem ne spinit, ale lehce krvacet svetlou krvi. Snazim se chytat stebla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
26.2.21 22:42

Ahoj, stalo se mi to, jednou to dopadlo dobře a jednou špatně. Potratila jsem celkem 5× u mě byla problém imunita a vše možné okolo. Držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.2.21 06:40

@Ginuš dekuji moc, aspon mala nadeje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
17.11.21 12:57

Třeba se to ještě někomu, kdo hledá příspěvek zpětně bude hodit.

Já jsem brala Anopyrin/Godasal už od začátku těhotenství, ještě než jsem otěhotněla. Dlouho jsme se snažili, přes rok, pak mi byly odhaleny antifosfolipidové protilátky a potom co jsem Godasal nasadila, po dvou měsících, se konečně zdařilo. Godasal jsem brala celé těhotenství, do asi 36 tt. Celé těhotenství v pořádku, nekrvácela jsem. Žádné problémi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
6.3.22 07:35

@Liška333 Ahoj 🙂mám to úplně stejně jako ty. Až na to, že já sem mohla otěhotnět, ale potrácela sem. Pak mi byly zjištěny antifosfolipidové protilátky a od začátku těhotenství beru godasal. No a příští týden už ho mám vysazovat 36+0. Mám z toho hrozný strach, aby se pak nic nepokazilo 😕 přece jen jsou to další 4 týdny do termínu bez léků. Tak se tě chci zeptat jak si to měla ty. Nechali tě normálně donosit do termínu, hlídali ti srážlivost krve nebo ty protilátky? A nebo se to pak už vůbec neřeší? 🤷🏼‍♀️ Když ti vysadili godasal dali ti něco jiného na ředění? Moc děkuju za odpověď a promiň za tolik otázek 😄 mám o malou hrozny strach a nejraději bych ji už měla u sebe ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí