Těhotenství a výsledek štítné žlázy Anti TPO

14973
14.12.11 16:29

Anti TPO

Ahoj holky, byla jsem včera na krev, jsem v 11týdnu, dnes mi volali, že mám špatné výsledky štítné žlázy - Anti TPO v hodnotě 102… Vůbec nevím, co to znamená a může to nějak ublížit miminku? Máte s tím někdo zkušenosti?

Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68960
14.12.11 16:48

Ostatní hodnoty (TSH, fT4) máš OK?
Anti TPO jsou protilátky, signalizují, že tělo bojuje s vlastní štítnou žlázou. Ta se s tím může dost dlouho úspěšně prát a pak to není problém, jen je třeba kontrolovat, zda ty hodnoty samotných hormonů (TSH, fT4) jsou v normě. Dokud ano, samotné zvýšení anti TPO miminko ani tebe neohrozí. Pokud by ty hormony začaly haprovat, je třeba nasadit léčbu, takže se porovnají do normálu, se samotnýma protilátkama se ale hnout nedá, prostě jen korigovat, co špatného způsobují.
Já už se se štítnou žlázou léčím roky, TSH a fT4 mám díky léčbě krásně v normě a anti TPO už mi ani nikdo nekontroluje, protože prostě budou zvýšené už napořád, i v těhotenství kontrolují jenom hormony TSH a fT4 samotné.
Takže pokud ty máš v normě, je třeba tě sledovat, ale nijak bych se tím zatím neznepokojovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
14.12.11 16:51

uf, děkuju za odpověď, sestra mi do telefonu nahlásila jen tohle, takže asi TSH a fT4 je v pořádku.

Děkuju za uklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
14.12.11 17:03
ugluk píše:
Ostatní hodnoty (TSH, fT4) máš OK?
Anti TPO jsou protilátky, signalizují, že tělo bojuje s vlastní štítnou žlázou. Ta se s tím může dost dlouho úspěšně prát a pak to není problém, jen je třeba kontrolovat, zda ty hodnoty samotných hormonů (TSH, fT4) jsou v normě. Dokud ano, samotné zvýšení anti TPO miminko ani tebe neohrozí. Pokud by ty hormony začaly haprovat, je třeba nasadit léčbu, takže se porovnají do normálu, se samotnýma protilátkama se ale hnout nedá, prostě jen korigovat, co špatného způsobují.
Já už se se štítnou žlázou léčím roky, TSH a fT4 mám díky léčbě krásně v normě a anti TPO už mi ani nikdo nekontroluje, protože prostě budou zvýšené už napořád, i v těhotenství kontrolují jenom hormony TSH a fT4 samotné.
Takže pokud ty máš v normě, je třeba tě sledovat, ale nijak bych se tím zatím neznepokojovala.

podepisuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
14.12.11 17:45

Uvidíš,budou tě sledovat a bude to v pohodě,já se taky lečím už dlouho se štítnou žlázou,a tedˇv těhu,chodím na endokrinologii,každý měsíc na kontrolu,a podle potřeby,mi zvýší dávku,léku,ale zatím,to,ale nebylo o moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
26.3.12 15:40

@LadyTommy Ahoj,já mám 105 dělají s tebou něco???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
26.3.12 18:18

Ahojky, byla jsem ve 14.týdnu na endokrinologii a dostala jsem Euthyrox, tabletku denně, teď jsem byla po necelých třech měsících na kontrole a hormony jsou v pořádku. Léky už budu brát doživotně, ale hlavně, že se to nehorší 8) to AntiTPO je zánět, horší by prý bylo mít zvýšené ty druhé dvě hodnoty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
31.3.12 09:25

Ahoj, taky mám autoimunitní zánět štítné žlázy. Od roku 2007 mám hypothyreózu a antiTPO 2372, antithyreoglobulin 105. Chodím pravidelně na odběry, podle nich mi upravují dávkování Euthyroxu. Bylo mi řečeno, že můžu mít problémy s otěhotněním, při pravidelných kontrolách v těhotenství to na miminko nemůže mít žádný negativní vliv.
Otěhotnět se nám povedlo na první pokus a jsem ve 4tt. Musím chodit do speciální endokrinologické poradny pro těhotné, kde mi tu krev budou pečlivě hlídat - to je vše. Chce to klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.3.19 22:36

@alhena
Ahoj!
Vim, ze je toto uz starsi prispevek, ale az ted jsem na nej narazila. Mam totiz take problem s hypotyreozou a ted (po 3 potratech :cry: :cry:), mi zjistli, ze me telo tvori protilatky. TPO 194iu/ml. Pry toto muze byt pricinou tech potratu.
Rozumim tomu spravne, ze se s temito TPO hodnotami neda vlastne nic delat?
Porad ctu a hledam. Zjistila jsem, ze snad bezlepkova dieta, nebo i paleo dieta prinasi dobre vysledky. Take uzivani Selenia. Ale myslim je to beh na dlouhou trat.
Nebo je tady nekdo, kdo si nechal radeji stitnou zlazu odoperovat(?)
Mockrat dekuji za odpovedi!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
30.3.19 08:53

@PavP Ahojky já mám taky hypofunkci a aTPO mám 1000!Vyrazne zvýšení..V pondělí jdu na kontrolu k endokrinolozce tak se dovim víc i to jestli se hodnoty už srovnány nebo alespoň klesají.. :nevim: doufám ze ano každopádně nás čeká IVF jelikož já těch faktoru mám víc..nepruchozi vejcovod a ještě hraniční NK bunky na to budu brát 6tydnu před IVF metypred(kortikoidy)..jak jsi daleko ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.3.19 22:40

Ahoj. Budu Ti moc drzet peste! Ty TPO pry znaci zanet v tele-ve stitne zlaze. Klesaji tezko 😒 snad mel nekdo zkusenosti, ze klesly po uzivani Selenia. Ale to chce urcite konzultovat predem s lekarem. Bylo mi na endokrinologii receno, ze nejdulezitejsi jsou kontroly TSH, T4 a T3. Chce to sikovneho endokrinologa.
Ja jsem najela na tubezlepkovou dietu, take several uvidi. Taky jsem zacala s hormonalni jogou-muzu jen doporucit.
Hlavne to asi chce snazit se byt v pohode. Dat do klidu hlavu.
Preju moc stesti a brzo kocarek 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
31.3.19 22:48

@PavP Ahojky dekuju.. :) zítra se dovim víc co a jak..taky si chci vzít v době stimulace neschopenku jelikož mám dost psychicky náročnou práci a chci byt v naprostém klidu..a to v práci bohužel nejde..chci si ji vzít už v době brani těch kortikoidu.. :palec: zítra se domluvim s doktorkou na všem a dam vědět..dekuju za podporu.. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
5.5.19 10:13

Ahojte holky :-) já jsem po odstranění Šz už 10let, myslíte, že je možné, že i po odstraněni může být antiTPO pozitivní? A víte kolik je norma a kolik už je moc? Budu moc ráda když budem ohledně tohoto tématu v kontaktu, snažíme se o dítě a prodělávám 2.SP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
5.5.19 14:53

@Jája444 ahojky já sice nevím jak to je když je stitka pryč ale já mám sníženou funkci štítné žlázy zjistenou od ledna a beru léky a mám TPO 1000! Je to zvýšené ale doktorka říkala ze to nemá vliv na otěhotnění..Důležité je jestli mas v normě ostatní hodnoty..já beru jeďte kortikoidy před IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
5.5.19 14:59

@Janulinka81 tak budu držet oalečky, já četla, že antiTPO způsobuje potraty a předčasné porody, achjo… a na IVF musíte kvůli čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí