Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím holčiny.. ![]()
Mám prosbičku o radu. Vím, že stres není na pravém místě, ale jako relativně mladá prvnička jsem prostě malinko vyplašená. Včera jsem byla na první KO u mudr a dle MS jsem 6+4tt. Ovulace by měla být v polovině cyklu, takže by tt měl odpovídat. Doktor mi řekl, že má plod 4mm a že je to na 7tt velmi málo a že nevidí srdíčko, takže si myslí, že to nevyjde. Prý mám malé šance. Myslela jsem si že to budu rát v pohodě, ale prostě to nešlo.. sebralo mě to.. Dnes už jsem v pohodě, ale stejna na to musím pořád myslet.
Prosím poraďte zkušené maminky.
Každé dítě je jiné, jinak velké a vždycky je šance ![]()
Ale je fakt, že malej měl v 7tt 9mm a srdíčko už bilo ![]()
ahojky,tak predem zalezi jak ma doktor dobry utz,u nas videl srdicko 5+6tt…
takze muze spatne zmerit delku a hned to lita,nezbyva nic jineho nez cekat do dalsi kontroly,jestli embrio vyroste a bude srdicko,verim ,ze mas trapeni,ale tim nic nevyresi,zkus vic zamestnat hlavu,ver ze bude vse dobre…v prvnim trimestru je pravidlo vsechno a nebo nic…
Ja byla na UTZ v 6+6tt a mrnous mela 8mm a srdicko.
Ale jeste bych neplasila. Treba kdybys sla o par dnu pozdeji tak by uz srdicko bylo. Kdy mas dalsi kontorlu?
Myslím, že doktoři rádi připravují na nejhorší.. Uvidíš, naděje umírá poslední.. mohla jsi mít ovulaci později.. Tak přeji, ať se na příští prohlídce objeví ![]()
A co když jsi měla ovulaci později? A srdíčko může být vidět klidně až v 8tt…Držím palečky, ať to vyjde
…kdyby náhodou ne, tak proto, že miminko by nebylo v pořádku a tělo se pak takového plodu zbaví. Doufám, že to nebude tvůj případ ![]()
No jdu na UTZ za týden, tak uvidíme. Jen jsem prostě.. smutná..
Děkuju moc ![]()
Ahoj, když jsem čekala první dítě, byla jsem na kontrole ve stejný čas jako ty a dozvěděla jsem se to samé. Byla jsem z toho paf, protože jsem si říkala, že už tam jdu dost pozdě a všechno bude skvěle vidět a tak - to se teda nekonalo. Vím, že ovulace byla uprostřed cyklu a ne později. No prostresovala jsem 14 dní a pak jsem se dozvěděla, že je vše naprosto OK a tak to už pak bylo až do konce těhu, takže držím palce a dej vědět.
Já to měla stejně, také jsem týden čekala.. jenže já nevěděla, kdy jsem měla poslední MS, jen odhadem.. takže jsem tam plácla nějaké datum a taky mě doktorka strašila, že to bude asi zamlklý potrat.. ale já vnitřně věděla, že je to vše pořádku a bylo.. ![]()
My měli v 6+2tt 5,5mmm a srdíčko tlouklo. Ale nezoufej, ještě není nic ztraceno, třeba byla ovulka fakt posunutá,takhle brzo lze těžko dělat závěry…držím palečky ať je příští KO pozitivnější ![]()
Nechci dávat plané naděje, každé těhu je jiné. A pokud víš, kdy byla ovulace, tím jistěji se mužeš spolehat na ultrazvuky.
Já V 7 týdnu zakrvácela, vyplašeně jela na gyndu a tam byl plod 1.9 mm velký a bez srdíčka. A nevím kdy, to bych kecala jsem byla u gyndaře - ale cca za týden a už tam bylo srdíčko ![]()
Ale já měla ovulaci až 21-22 den cyklu cca, takže vše bylo posunutý. Každopádně moc držím pěstičky
Já šla k dr. podle MS 6+2, ale na UTZ odpovídala malá teprve 5. týdnu, bez srdíčka, jen malá tečka - což jsem ale čekala, protože jsem věděla, že ovulace byla později. A za necelý měsíc rodím
tak bych ještě nezoufala, pokud nevíš, kdy přesně ovulace byla. Držím palce.
To fakt záleží,kdy si měla ovulaci,nemusí to být v půlce cyklu,ješte bych to nevzdávala
někdy to může být i o týden menší,než ti to vypočítají oni.Ovulaci nemá každý stejně,to může být rozpětí od 10tého dne po 18tý den od menstruace.Já mám třeba až ten 18tý den ovulaci.
Mě na první kontrole doktorka taky říkala, že je menší a nemá
, ale vůbe mě neplašila, řekla, že se to může stát a ať se ničeho neděsím…a za týden už nám
krásně tlouklo
I když teda já nevěděla, kdy byla ovu a // vylezly relativně pozdě, takže byla asi dýl
ale každé miminko je jiné ![]()
Ja byla na prvni prohlidce 6+4 podle PM a dle UTZ byl prcek 6+2 a mel 0,51 cm ale srdicko teda uz bylo, nicmene sam mi rikal ze to je presne podle toho jak se trefi s tim kurzorem, takze ta velikost nemusi byt presna… Mohla si mit ovulku pozdeji, myslim ze bych jeste nadeji nestracela, uvidis jak dopadne pristi kontrola.. Moc drzim ![]()