Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
omlouvám se za asi hloupý dotaz. Starší syn má v obou uších zánět a dostal antibiotika. Ještě jsme je nikdy neměli, tak nemám zkušenosti a zapomněla jsem se dr. zeptat jestli mu při užívání antibiotik můžu dát i sirup Panadol, kdyby měl třeba večer vysokou teplotu. Nevíte někdo jestli se to může kombinovat, myslím ty antibiotika a panadol? Nebo ty antibiotika už snižují horečku samy o sobě? Díky moc za rady
Samozřejmě se to kombinuje. Antibiotika samy o sobě horečku nesrážejí.
@ivašot. píše:
Samozřejmě se to kombinuje. Antibiotika samy o sobě horečku nesrážejí.
Aha díky moc, zas jsem se jednou projevila jako znalec
![]()
@kerrankin píše:
Ano a ideálně zeptat se na emiminu
No na nějaké specifické léky bych se tu asi neptala, ale tohle mi moc specifické nepřijde ![]()
@mikky
Tak hlavně ne aspirin (kyselina acetylsalicylová, ASA). Pro děti jen paracetamol (Paralen™), příp. metamizol (např. Novalgin™) při kolikovitých bolestech.
P. S. Uhodne někdo jedinou indikaci ASA u dětí? Výherce dostane pusu. ![]()
@Doctus píše:
@mikky
Tak hlavně ne aspirin (kyselina acetylsalicylová, ASA). Pro děti jen paracetamol (Paralen™), příp. metamizol (např. Novalgin™) při kolikovitých bolestech.P. S. Uhodne někdo jedinou indikaci ASA u dětí? Výherce dostane pusu.
jo dávám jen paracetamol
Myslim si, ze nemusite psat, ze se ptate mozna asi „na hloupy dotaz“ zadny dotaz neni hloupy, kdyz proste nevite, tak od toho tu je diskuze
tak budte v klidu mamco
ja davam male na teplotu bud nurofen a nebo paralen ![]()
Dobry den, mam dotaz - dcera ma od stredy antibiotika proti zanetu v uchu…do te doby teplotu nemela, zanet se projevil jen vytokem z ucha…po dvou dnech antibiotik ji vylezly teploty na 39…chci se jen zeptat, jestli s timto „postupem“ mate taky nekdo zkusenosti a je totakto bezne? Jen jeste upresnim, ze pred 10 dny jsme byly na prvni davce priorixu, takze to muze byt i v ramci reakce, Mudr se po telefonu nejak prekvapene netvarila, ale vic hlav vic vi…