Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
olčík: my jsme byli na odběrech a kontr. výtěrech dnes, v pondělí jdem na kontrolu to už budou i výsledky pak se uvidí. No ten Klacid mě teď taky trochu zklamal protože malá ho měla už hodně mockrát a vždy jí v pohodě zabral, ale zase na druhou stranu si říkám, má ho už potřetí od ledna takže asi i tím už tolik nezabírá…
tak jsem jí právě změřila teplotu a po 7 dnech Klacidu má odpoledne 37,8
![]()
Olčíku,
ta diagnoza - já vlastně ani nevím. Měl špatný krk - takže angína, ale nám to připadalo spíš jako chřipka, bolelo ho tělíčko, jenom ležel. Když měl v minulosti angínu, tak vždycky lítal jako drak hned po první dávce Ospenu.
Výborně že malá dostala Klacid - je to makrolidové širokospektrální atb., které zničí i případnou mykoplazmatickou infekci - teď řádí hodně tyhle hnusné mykoplazmatické zápaly plic, jsou takové „netypické“ a na to zabere jedině Klacid. Žádný Biseptol či něco podobného. Nechci strašit, ale mezi malými dětmi jsou velice rozšířené chlamydie a mykoplazmata.
Nám doktorka dělala komplet všechna vyšetření - výtěry z krku a nosu (krk OK, v nose streptokoka, byl přeléčený celkovými atb.), krev - komplet všechny dostupné hodnoty a vše měl OK, moč na rozbor - taky OK.
Až půjdete k doktorce, tak ať malé vezme taky krev, moč a udělá ty stěry - ty stěry teda měla udělat hned, doktorka nám to tak dělá. Teď už to bude možná dost „překryté“ tím Klacidem
@Gerberka píše:
Olčíku,
ta diagnoza - já vlastně ani nevím. Měl špatný krk - takže angína, ale nám to připadalo spíš jako chřipka, bolelo ho tělíčko, jenom ležel. Když měl v minulosti angínu, tak vždycky lítal jako drak hned po první dávce Ospenu.Výborně že malá dostala Klacid - je to makrolidové širokospektrální atb., které zničí i případnou mykoplazmatickou infekci - teď řádí hodně tyhle hnusné mykoplazmatické zápaly plic, jsou takové „netypické“ a na to zabere jedině Klacid. Žádný Biseptol či něco podobného. Nechci strašit, ale mezi malými dětmi jsou velice rozšířené chlamydie a mykoplazmata.
Nám doktorka dělala komplet všechna vyšetření - výtěry z krku a nosu (krk OK, v nose streptokoka, byl přeléčený celkovými atb.), krev - komplet všechny dostupné hodnoty a vše měl OK, moč na rozbor - taky OK.
Až půjdete k doktorce, tak ať malé vezme taky krev, moč a udělá ty stěry - ty stěry teda měla udělat hned, doktorka nám to tak dělá. Teď už to bude možná dost „překryté“ tím Klacidem
chlamydie ty přesně měla naše malá při tom zápalu plic když jí byl rok a právě ty pak měla v krvi ještě 4 měsíce
Anickodomník,
jenomže - já mám kolikrát pocit, že si u dr. musí člověk o všechno „říct“, já kdybych neměla něco načtené a zjištěné sama, tak bych věděla prdlajs…Naše dr. třeba nemá to CRP v ordinaci - takže „na počkání“ to nedělá. Já jí samozřejmě věřím, chodíme tam 12 let (od narození staršího syna), je dobrá a neměnila bych, vždy se nám věnuje, ale úplně automaticky některý vyšetření nedělá…
@Gerberka píše:
Anickodomník,jenomže - já mám kolikrát pocit, že si u dr. musí člověk o všechno „říct“, já kdybych neměla něco načtené a zjištěné sama, tak bych věděla prdlajs…Naše dr. třeba nemá to CRP v ordinaci - takže „na počkání“ to nedělá. Já jí samozřejmě věřím, chodíme tam 12 let (od narození staršího syna), je dobrá a neměnila bych, vždy se nám věnuje, ale úplně automaticky některý vyšetření nedělá…
já si právě naší dr. nemůžu vynachválit když jsem k ní chodila se starším synem, tak jsem měla pocit že ho pořád neléčí a že mi neustále říká že to nic není apod. ale když se narodila dcera, která je od miminka často nemocná tak jsem viděla ten rozdíl, ono tomu klukovi fakt nic nebylo ale já jako ustaraná máma jsem obyč. kašel od nějakého vážnějšího nerozeznala. Malou nám posílá neustále na odborná vyšetření, hospitalizace apod. až si kolikrát s manželem říkáme že by to nemusela tolik přehánět, obávám se že i tentokrát to skončí špitálem jiné řešení mě momentálně nenapadá, citlivost podle laborky je na Klacid ale ten nezabírá, navíc na některá antibiotika má alergii snad se prďolka nějakým zázrakem do pondělka dá do kupy zítra začínáme 7 týden nemoci a na další už nemám sílu
Tak co holky jak to vypadá s vašima dítkama?jste už zdravi?
my zítra dobíráme atb.a už je Vaneska v pohodě čilá,bez teplot a už se těšíme na procházky…tak snad máme na nákou dobu vybráno…