Antibiotika a přetrvávající teploty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5370
27.3.12 19:55

Antibiotika a přetrvávající teploty

Ahojte,
chtěla jsem se zeptat.
Dcera skoro 5let od minulé soboty dostala teploty,kašel,rýma-teploty do uterý přetrvávaly,tak jsme šly k dr.kde nám nasadila atibiotika na týden tudíž do tohodle uterý.ve čtvrtek měla už dcera jen zvýšenou teplotu a v pátek a sobotu vubec,ale v sobotu večer zase teplota!dala jsme brufen sirup a za 20min.klid.ráno zase zvyš. teplota a zimnice,pak přes celý den nic a navečer zase,teplota je vždy kolem 38st.Atb.máme ospen po 8hodinách.Není divný,že má už týden atb.a stále teploty a jen na večer maxi zvýš.ráno a celý den nic?už sem s toho zoufala,druhá dcera dostala zároven se straší dcerou atb.pač měla angínu a dle dr.byla na tom huř,ale té od začátku vubec nic není.zítra jdeme na kontrolu tak jsme zvědavá.Jinak po atb.se trošinku kašel zlepšil i s rýmou,ale na to,že má atb.tak teda nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1651
27.3.12 20:01

Ahoj,
určitě bych šla na kontrolu k doktorce, aby malou poslechla. Mohla by mít klidně náběh na zápal plic. Nejlépe udělat i odběr krve na CRP, jestli nemá v sobě zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
27.3.12 20:05

Hm, taky se mi to moc nezdá, zašla bych co nejdřív k Mudře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
27.3.12 20:14

Jj holky zítra jde,děkuju…chjooo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
27.3.12 21:18

Mam pocit ze bacil, ktery mala ma je na druh antibiotik, ktery jste dostaly, resistentni. Urcite by dr mela udelat minimalne CRP, popr. vyter z krku a rentgen plic. A na zaklade toho zvolit jiz cileny atb. Penicilinova rada atb musi zabrat do 48hodin, sirokospektra do 72hodin. Musi byt videt vyrazne zlepseni. A nebo chytla do toho jeste nejakou virozu, ale to mi neprijde pravdepodobne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
27.3.12 21:43

Kačko děkuji,myslím,že to dr.vše zítra udělá to crp a aspoň vytěr.jako zlepšila se to jo,ale nemužu říct,že vyrazně :-(.Myslím,že další virozu nechytla,sice mladší dcera měla zároven s ní angínu,ale to by měla být kritá tím ospenem,tak,že uvidíme…děkuji moc za reakci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
27.3.12 21:45

No tak Ospem na anginu ok, ale ze by nezabral na neco jineho je dost mozne. Je to penicilin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
27.3.12 22:04

Jj tak uvidíme je mě jí chudinky už líto :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
28.3.12 20:14

Tak,že malá má zápal plic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
28.3.12 22:17

Tak to je mi moc líto :,( a jste v nemocnici? My měly nedávno zánět ledvin, je to hrozný, vidět jak trpí a nemoci nic udělat :,( :,(

@Olčík píše:
Tak,že malá má zápal plic :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
28.3.12 22:40

Soslik naštěstí nééé,ale mamka už byla nachystaná,že s Vaneskou bude v nemocnici,pač sofi ta mladší je na mě tak fixovaná,že by to s ní tady nikdo nevydržel a Vaneska je zase hrozně rozumná a na babičku zvyklá.no o zánětu ledvin mě nemusíš povídat,to měla ta staršía toho máme reflux ledvin,kterej byl i operován.je to děs když děti marodi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
29.3.12 11:08

Olčíku,

tohle se nám stalo letos v únoru, jak byly ty hrozný mrazy - malý (4,5 roku) v noci na pátek 40 horečka, vůbec nešla srazit, ráno 39, dr. naznala angínu, nasadila Ospen po 8 hodinách, horečky se ho držely až do pondělka - přes den i klidně těch 40, hrůza, malý úplně bezvládný, naštěstí nebyl apatický - to bychom hned jeli na pohotovost, střídala jsem Nurofen a Panadol po 4 hodinách, úleva na chvilku a horečka zas - v noci, ráno, odpoledne - prostě pořád a to celé 4 dny. Po víkendu jsme šli k doktorce, ta naznala, že se to vůbec nezlepšilo a napsala mu atb. SUMAMED (to je azitromycin) - bylo to jenom na 3 dny, bral to po 24ti hodinách. Od toho pondělka byl naštěstí lepší a lepší a doma byl ještě dalších 14 dnů, než šel do školky.

Jak jsem pochopila - malá má teda zápal plic???
To ten malý neměl, poslouchala ho vždy.
Co tvoje malá dostala za léky - jaká atb???? Dostala Klacid???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
29.3.12 12:38

Gerberko tak to jste si taky užily!a jaká byla teda u vás diagnoza?ta angína?ale ospen nezabíral?
Jj malá má zápal plic dneska teplotu už jen zvýšenou a mám jak píšeš Klacid,tak snad už bude dobrá…no dr.ju poslouchala před týdnem jak jsme tam byli a to byl poslech čistý,jen otekly krk a naznala,že je to něco asi streptokok,že to jde vidět,ale asi se to velice rychlo přesídllo na plíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
29.3.12 14:01

Olčík: my se streptokokem válčíme už třetí měsíc, malé (4r) se vrací pořád dokola, teď bere už potřetí Klacid, zítra ho dobere ale teploty má pořád, sice už jen večer ale i tak se mi to nelíbí. Zápal plic měla když ji byl rok a zvládly jsme ho celkem v poho, jen ještě asi 4 měsíce potom jsme chodily na odběry krve, jelikož je stále neměla v pořádku, dr. ve špitále mi tenkrát říkala že v těch odběrech to může přetrvávat i půl roku než se to srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
29.3.12 14:09

Ty brdo už 3měsíce tak to je mazec!!!u nás to právě vše nák moc řádi a my skončili se zápalem,no hlavně,aby už bylo líp.je to děsný ty nemoci.my budeme mít odběry po doužívaní atb.teda a to se divím,že po klacidu áte furt teploty,klacid je prý jeden z nejsilnější atb…no já doufám,že nás to přejde.dneska ráno měla už jen 37,2st tak snad už to bude oki…a vy se taky brzy uzdravte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí