Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
chtěla jsem se zeptat.
Dcera skoro 5let od minulé soboty dostala teploty,kašel,rýma-teploty do uterý přetrvávaly,tak jsme šly k dr.kde nám nasadila atibiotika na týden tudíž do tohodle uterý.ve čtvrtek měla už dcera jen zvýšenou teplotu a v pátek a sobotu vubec,ale v sobotu večer zase teplota!dala jsme brufen sirup a za 20min.klid.ráno zase zvyš. teplota a zimnice,pak přes celý den nic a navečer zase,teplota je vždy kolem 38st.Atb.máme ospen po 8hodinách.Není divný,že má už týden atb.a stále teploty a jen na večer maxi zvýš.ráno a celý den nic?už sem s toho zoufala,druhá dcera dostala zároven se straší dcerou atb.pač měla angínu a dle dr.byla na tom huř,ale té od začátku vubec nic není.zítra jdeme na kontrolu tak jsme zvědavá.Jinak po atb.se trošinku kašel zlepšil i s rýmou,ale na to,že má atb.tak teda nic moc…
Ahoj,
určitě bych šla na kontrolu k doktorce, aby malou poslechla. Mohla by mít klidně náběh na zápal plic. Nejlépe udělat i odběr krve na CRP, jestli nemá v sobě zánět.
Mam pocit ze bacil, ktery mala ma je na druh antibiotik, ktery jste dostaly, resistentni. Urcite by dr mela udelat minimalne CRP, popr. vyter z krku a rentgen plic. A na zaklade toho zvolit jiz cileny atb. Penicilinova rada atb musi zabrat do 48hodin, sirokospektra do 72hodin. Musi byt videt vyrazne zlepseni. A nebo chytla do toho jeste nejakou virozu, ale to mi neprijde pravdepodobne!
Kačko děkuji,myslím,že to dr.vše zítra udělá to crp a aspoň vytěr.jako zlepšila se to jo,ale nemužu říct,že vyrazně
.Myslím,že další virozu nechytla,sice mladší dcera měla zároven s ní angínu,ale to by měla být kritá tím ospenem,tak,že uvidíme…děkuji moc za reakci…
No tak Ospem na anginu ok, ale ze by nezabral na neco jineho je dost mozne. Je to penicilin.
Tak to je mi moc líto
a jste v nemocnici? My měly nedávno zánět ledvin, je to hrozný, vidět jak trpí a nemoci nic udělat
![]()
@Olčík píše:
Tak,že malá má zápal plic…
Soslik naštěstí nééé,ale mamka už byla nachystaná,že s Vaneskou bude v nemocnici,pač sofi ta mladší je na mě tak fixovaná,že by to s ní tady nikdo nevydržel a Vaneska je zase hrozně rozumná a na babičku zvyklá.no o zánětu ledvin mě nemusíš povídat,to měla ta staršía toho máme reflux ledvin,kterej byl i operován.je to děs když děti marodi…
Olčíku,
tohle se nám stalo letos v únoru, jak byly ty hrozný mrazy - malý (4,5 roku) v noci na pátek 40 horečka, vůbec nešla srazit, ráno 39, dr. naznala angínu, nasadila Ospen po 8 hodinách, horečky se ho držely až do pondělka - přes den i klidně těch 40, hrůza, malý úplně bezvládný, naštěstí nebyl apatický - to bychom hned jeli na pohotovost, střídala jsem Nurofen a Panadol po 4 hodinách, úleva na chvilku a horečka zas - v noci, ráno, odpoledne - prostě pořád a to celé 4 dny. Po víkendu jsme šli k doktorce, ta naznala, že se to vůbec nezlepšilo a napsala mu atb. SUMAMED (to je azitromycin) - bylo to jenom na 3 dny, bral to po 24ti hodinách. Od toho pondělka byl naštěstí lepší a lepší a doma byl ještě dalších 14 dnů, než šel do školky.
Jak jsem pochopila - malá má teda zápal plic???
To ten malý neměl, poslouchala ho vždy.
Co tvoje malá dostala za léky - jaká atb???? Dostala Klacid???
Gerberko tak to jste si taky užily!a jaká byla teda u vás diagnoza?ta angína?ale ospen nezabíral?
Jj malá má zápal plic dneska teplotu už jen zvýšenou a mám jak píšeš Klacid,tak snad už bude dobrá…no dr.ju poslouchala před týdnem jak jsme tam byli a to byl poslech čistý,jen otekly krk a naznala,že je to něco asi streptokok,že to jde vidět,ale asi se to velice rychlo přesídllo na plíce…
Olčík: my se streptokokem válčíme už třetí měsíc, malé (4r) se vrací pořád dokola, teď bere už potřetí Klacid, zítra ho dobere ale teploty má pořád, sice už jen večer ale i tak se mi to nelíbí. Zápal plic měla když ji byl rok a zvládly jsme ho celkem v poho, jen ještě asi 4 měsíce potom jsme chodily na odběry krve, jelikož je stále neměla v pořádku, dr. ve špitále mi tenkrát říkala že v těch odběrech to může přetrvávat i půl roku než se to srovná
Ty brdo už 3měsíce tak to je mazec!!!u nás to právě vše nák moc řádi a my skončili se zápalem,no hlavně,aby už bylo líp.je to děsný ty nemoci.my budeme mít odběry po doužívaní atb.teda a to se divím,že po klacidu áte furt teploty,klacid je prý jeden z nejsilnější atb…no já doufám,že nás to přejde.dneska ráno měla už jen 37,2st tak snad už to bude oki…a vy se taky brzy uzdravte…