3týdenní miminko - kašel a rýma

339
27.3.12 09:35

3tydenni miminko kasel a ryma

Ahoj,
mam 3tydenni mimco a ma kasel a rymu. vcera nam dal Dr. sirup a kapky do nosu. chci se Vas ale zeptat,jestli nemate nejake rady,ktere by pomohly predevsim te ryme. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
632
27.3.12 09:38

především odsávat co nejvíce aby mimi mohlo dýchat my sme takhle skončili v nemocnici protože malej měl velkou rýmu a bylo mi řečeno že malý mimi neumí dýchat pusou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.3.12 09:40

Tak pokud neodsáváte, tak určitě odsávačku na lux a mořskou vodu ve spreji. Teplota v místnosti by měla být mezi 18 a 20 stupni, dítě odpovídajícím způsobem obléknout, zvlhčovat vzduch. Pokud kojíš, tak můžeš do nosánku kápnout trochu MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
27.3.12 09:43

já používám ještě prsní mast pro děti od 1roku a mažu hodně slabě 2×denně už od 6ti týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.3.12 09:44

jo, jak píše gladys, mořskou vodu, my physiomer baby, stříknout, naředit nudle a odsávat, odsávat, odsávat, odsávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.3.12 09:54

Ještě mě napadnul eukalyptový éterák, nemusíš na to mít lampu, já nemám, protože se bojím, že bychom vyhořeli :lol: Ale kapu do kalíšku s teplou vodou a on se odpařuje i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.3.12 09:57

Ono na to odsávání jsou dva názory, běžní doktoři ho moc nedoporučují, že dráždí a vysušuje sliznice a dráždí i přímo tvorbu hlenu, tak říkají odsávat jen v nejnutnějším případě.
Ale na ORL byli zase hodně pro odsávání, kapat kapky do nosu i přes den (jsem dávala jen na nco, aby se vyspal), protože tam zase vidí ty zaražené rýmy, co se dostanou do dutin.
No a teď si vyber :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
27.3.12 09:59

Nám pomohlo hlavně udržovat správnou vlhkost v místnosti. Koupili jsme meteostanici s vlhkoměrem a zvlhčovač vzduchu a hned potom se malému začala rýma lepšit. A teď musím zaklepat už zmizela i příteli který s ní bojuje celoročně. Nakonec jsme zjistili že máme vlhkost vzduchu asi 28% a má být aspoň 40%. A musím říct že se hned lépe dýchá i když zpočátku jsme měli pocit že máme doma hrozné vlhko. A i doktor nám doporučil mokré ručníky kolem postýlky od malého. Měl 8 týdnů když měl takovou hroznou rýmu. Odsávali jsme vysavačem a sam i držel, asi proto že věděl že mu to pomáhá..

• Citovat
  • Upravit
69235
27.3.12 10:01
tak oba naši dětští doktoři doporučují co nejvíc odsávat.
@Gladys píše:
Ono na to odsávání jsou dva názory, běžní doktoři ho moc nedoporučují, že dráždí a vysušuje sliznice a dráždí i přímo tvorbu hlenu, tak říkají odsávat jen v nejnutnějším případě.
Ale na ORL byli zase hodně pro odsávání, kapat kapky do nosu i přes den (jsem dávala jen na nco, aby se vyspal), protože tam zase vidí ty zaražené rýmy, co se dostanou do dutin.
No a teď si vyber :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
17.4.14 14:03

Ahoj maminky… Tak nam jsou 3 tydny a prcek ma taky rymicku… Ale jen uplne malickou. Dr rikal odsavat, ale odsaju jen uplne malicko… Kapeme humer 6× denne. Od te rymicky ma pry nas drobecek i kasilek. Takze jsme dostali stoptussin… A davame 3× denne. Kasilek se nam ale nelepsi, spis naopak. Dle dr jen nachlazeni… Ktere za chviki zmizi. Kucka ale vzdycky asi 4× za sebou a asi 6× denne. Tak nevim jak mu pomoct. Dle dr mame chodit normalne ven. Pry je jedno jestli jsme doma, nebo venku. Podle me tchyne by jit ven rozhodne nemel. Bydlime spolu. Ut jsme 3 dny jen doma a ja uz bych rada vyrazila ven. Tak nevim. Jaky na to mate nazor vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
17.4.14 14:11

@Petulinka89 ven klidně běž. Při teplotě není dobré být venku, ale s rýmou i kašlem jo…ten vlhčí a studenější vzduch je na to dobrej.
Stoptussin takhle malému prkovi??? 8o :think: To jsem nevěděla…
Dávala jsem TUSSIN.

Vypodlož postýlku (kočárek), ať je jako na šikmé ploše a doma vlhči vzduch v pokoji, kde spí…jinak moc udělat nemůžeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.4.14 14:12

Ven určitě vyražte, bude se mu líp dýchat. Zvedni postýlku, aby ležel vyvýšeně. Odsávej až když bude opravdu chrčet, ne preventivně.

• Citovat
  • Upravit
6024
17.4.14 14:39

Urcite zvlhcuj vzduch. Na kasel bych dala drosetux (homeo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.14 15:33

Mám 2 měsiční holčičku ma rýmu a kašílek, newim ale jestli ma kašílek z tý rými nebo normalni, na rýmičku používám mořský kapičky a nevite co mam dat na ten kašílek???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.14 15:35

A muže to když jsou jí 2 mšsíce?? a zabírá to??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí